کاردینال ساکو و شیرین عبادی: دین اسلام به اصلاحات بنیادین نیاز دارد

دویچه وله :کاردینال لوئیس رافائل ساکو، اسقف اعظم کلدانی عراق، و شیرین عبادی، دارنده جایزه نوبل صلح در یک اجلاس بین‌المللی در اتریش خواستار اصلاحات بنیادین در دین اسلام شدند.
 

اجلاس دو روزه بین‌المللی که روزهای شنبه و یکشنبه (۶ و ۷ آوریل) در دانشگاه فلسفه و الهیات صلیب مقدس در اتریش برگزار شد، چند سخنران اصلی داشت، از جمله کاردینال لوئیس رافائل ساکو، اسقف اعظم کلدانی عراق، شیرین عبادی، وکیل و حقوقدان ایرانی دارنده جایزه نوبل صلح، سرژ برامرتس، دادستان کل دیوان بین‌المللی لاهه.

 
کاردینال ساکو در نطق خود گفت معتقد است که دین اسلام به فوریت به یک "آپدیت دینی" در راستای رواداری و تسامح بیشتر نیاز دارد.
 
به گزارش خبرگزاری کاتولیک، لوئیس رافائل ساکو، اسقف کلدانی افزود که "ذهنیت و روحیه بسیاری مسلمانان نیازمند یک تحول" است تا پیروان ادیان دیگر را خوار نشمارند و خود را برتر تصور نکنند.
 
این اسقف کلدانی ساکن بغداد که در اجلاس بین‌المللی صلیب مقدس سخن می‌گفت، افزود: «البته همه مسلمانان متعصب نیستند، اما روحیه و ذهنیت ضدمسیحی در میان آنها پردامنه است.»
 
از نظر کاردینال ساکو، اسلام در بحران عمیقی فرو رفته است؛ به همین دلیل بدون بداعت و نوآوری، مانند تفسیری مدرن از قرآن و فاصله‌گیری از برداشت‌های کلامی مبتنی بر متون مقدس، و یک خوانش منطبق با روزگار ما، آینده‌ای برای دین اسلام متصور نخواهد بود.
 
کاردینال ساکو افزود: «تنها در عراق، ما یک میلیون جوان مسلمان داریم که می‌گویند به هیچ دینی اعتقاد ندارند؛ و این پیامد بنیادگرایی و تروریسم اسلام است.»
شیرین عبادی: ضرورت جدایی دین و دولت
شیرین عبادی، دارنده جایزه صلح نوبل در نطق خود خواستار جدایی دین از دولت در کشورهای مسلمان شد. او گفت که برخی از کشورها مانند تونس در این مسیر قرار گرفته‌اند، اما کشورهایی مانند ایران و عربستان از یک چنین هدفی به کلی دور هستند.
 
خانم عبادی افزود که در ایران گرچه مسیحیان به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته شده‌اند اما آنها همچنان با تبعیض‌های مستتر در قانون اساسی کشور در حوزه حقوق مدنی و جزایی با تضییقات زیادی روبرو هستند.
خانم عبادی گفت که دیگر اقلیت‌های مذهبی مانند بهائیان از هرگونه حقی به کل محروم هستند. حتا مسلمانان کشور نیز باید با مقررات سختگیرانه دست و پنجه نرم کنند.
 
این فعال حقوق بشر ایرانی گفت که هم‌اکنون حدود ۳۰۰ نفر به اتهام خروج از دین اسلام و پیوستن به کیش مسیحیت در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.
 
شیرین عبادی که در تبعید در شهر لندن زندگی می‌کند گفت عمیقا بر این باور است که تفسیرهای سنتی از قرآن و شریعت جایی در سده بیست‌ویکم ندارند؛ و بسیاری از مسلمان مدرن نیز چنین فکر می‌کنند. او تأکید کرد که گفت‌وگو و همکاری بیشتر میان مسلمانان و مسیحیان یک ضرورت عاجل در جهان امروز است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
scandal - برلین، آلمان
اسلام را "اگر" به اندازه نوک سوزن تغییر دهیم، دیگر آن دین اسلام نام ندارد! اسلام ..دگرگونی!
‌سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۱
۳۵
پارس 1404 - وطن، ایران
اینا شتر در خونه خودشون هم نیستند. یک مشت خائن به وطن و دین
‌سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۷
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
شیرین خانم یه عمامه کم داری.
‌سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۴
۵۲
hovakhshatare - تهران، ایران
فقط اسلام نه، بلکه کل ادیان، آن هم تغییر نه، بلکه به گم و گور شدن نیاز دارند!
جمعه ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +103شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم