خامنه‌ای یک مقام دفتر خود را به عنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی گماشت

صدای آمریکا :آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در حکمی «احمد مروی» معاون ارتباطات حوزوی دفتر خود را به عنوان تولیت جدید آستان قدس رضوی منصوب کرد.
 
حکم رهبر جمهوری اسلامی برای احمد مروی امروز پنج‌شنبه ۱۵ فروردین منتشر شده، اما تاریخ امضای نامه مربوط به پنج روز پیش و دهم فروردین ماه است.

 

احمد مروی در آستان قدس رضوی جانشین ابراهیم رئیسی شده است. رئیسی که اسفند ماه سال ۹۴ به عنوان تولیت این مجموعه انتخاب شده بود، شانزدهم اسفندماه سال گذشته از سوی رهبر جمهوری اسلامی به عنوان رئیس قوه قضاییه انتخاب شد.
 
مروی پس از عباس واعظ طبسی و ابراهیم رئیسی، سومین مسئول آستان قدس رضوی پس از انقلاب ۵۷ است.
 
ایالات متحده بارها نسبت به فساد گسترده مقامات ایران هشدار داده اند.
 
آذر سال گذشته، وزارت خارجه آمریکا در پیامی در توئیتر خود به مناسبت روز جهانی مبارزه با فساد به ثروت حاکمان ایران و فساد دستگاه حکومتی جمهوری اسلامی اشاره کرد.
 
در این توئیت که یکشنبه ۱۸ آذر منتشر شد، آمده بود: «امروز روز جهانی مبارزه با فساد است. با تاسف برای مردم ایران، حکومت آنها مملو از ریاکاران فاسد است. یکی از آنها آیت الله خامنه ای است که یک صندوق سرمایه معاف از مالیات با میلیاردها دلار ثروت دارد.» احمد مروی کیست؟
احمد مروی که به عنوان تولیت آستان قدس رضوی انتخاب شده است، از زمستان سال ۶۸ و چند ماه پس از انتخاب علی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی به دفتر او رفت.
 
مروی در دفتر آیت‌الله خامنه‌ای دارای سمت‌هایی چون معاون ارتباطات حوزی، رئیس ستاد استهلال، مسئول دفتر رهبر جمهوری اسلامی در قم و همچنین رئیس شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی بود. مروی متولد مشهد است و به گفته خود او، از پیش از انقلاب ۵۷ با رهبر فعلی جمهوری اسلامی آشنایی داشته است. برادر او، هادی مروی، سابقه ریاست بر دادگاه عالی انتظامی قضات را دارد.
 
احمد مروی خود نیز در دهه ۶۰ در قوه قضاییه حضور داشت و تا سال ۱۳۶۴ معاون سیاسی دادستان کل انقلاب بود. براساس زندگی‌نامه رسمی مروی، او پس از آن به حوزه علمیه قم رفت و پس از انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی و به دعوت او، به دفتر رهبر جدید آمد.
 
پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری سال ۸۸ ایران و در جریان سفر ایت‌الله خامنه‌ای به شهر قم، اخبار مختلفی از حضور مروی در این شهر منتشر شد. براساس گزارش‌ها، مروی به شهر قم رفته بود تا برخی «مراجع تقلید» و «بزرگان حوزه» را راضی کند به استقبال رهبر جمهوری اسلامی بیایند.
 
مروی اکنون به سمت تولیت آستان قدس رضوی انتخاب شده است.
 
آستان قدس رضوی نهادی مذهبی – اقتصادی است که مسئولیت اداره حرم امام هشتم شیعیان، جمع آوری نذورات و اداره املاک و بنگاه‌های اقتصادی وابسته به آن را بر عهده دارد. این نهاد یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی ایران است که به دستور آیت‌الله خمینی از پرداخت مالیات معاف شده است.
 
بخش زیارتی، صرفا یکی از زیرمجموعه‌‌های آستان قدس رضوی است و این نهاد در بخش‌های مختلف اقتصادی، آموزشی، رسانه‌ای و پزشکی فعالیت می‌کند.
 
تنها بخش اقتصادی این مجموعه دارای زیرمجموعه‌هایی چون عمران و ساختمان، مالی و تجاری، کشاورزی و دام‌پروری، محصولات غذایی و دارویی، صنعت و معدن، خودروسازی، انرژی و فناوری ارتباطات است.
 
علاوه بر آن شرکت‌هایی چون شهاب خودرو، شهاب‌یار و شرکت کمباین‌سازی ایران، شرکت تهیه و تولید فرش آستان قدس رضوی، شرکت نساجی و نخ‌ریسی خسروی،کارخانجات صنایع چوب آستان قدس رضوی، شرکت معادن قدس رضوی، شرکت توسعه نفت و گاز رضوی، شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس (در زمینه سدسازی)، شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی، شرکت‌های نان قدس رضوی، فراورده‌های لبنی رضوی، شرکت قند آبکوه و تربت حیدریه، شرکت داروسازی ثامن، شرکت مسکن و عمران قدس رضوی از دیگر زیرمجموعه‌های آستان قدس هستند.
 
فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس رضوی از سال ۱۳۷۷ از دیگر فعالیت‌های این نهاد جدا شد و در نهایت منجر به ثبت سازمان اقتصادی رضوی شد. موسسه‌ای که تعداد کارکنان آن به ۱۲ هزار نفر می‌رسد، مدیریت ۸۹ شرکت و موسسه را در اختیار دارد و در ۴۴ مورد از این شرکت‌ها، دارای سهمی بیش از ۵۰ درصد است.
 
در تابستان سال ۲۰۰۳ میلادی (تیر ماه سال ۱۳۸۲) مجله فوربس در گزارشی تخمین زد که ثروت این مجموعه بیش از ۱۵ میلیارد دلار است.
 
گفته می‌شود نزدیک به ۴۵ درصد از کل مساحت شهر مشهد (بیش از ۱۳ هزار هکتار) از موقوفات این نهاد است. علاوه بر آن، آستان قدس رضوی در تمام ایران دارای موقوفه است و براساس برخی تخمین‌ها ارزش تقریبی زمین‌های تحت تملک این نهاد به ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد.
 
با وجود این درآمدها، آستان قدس رضوی از جمله نهادهایی است که از پرداخت مالیات معاف است. مسئله‌ای که طی سال‌های اخیر، از جمله در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶، مورد توجه قرار گرفت.
 
براساس قانون مالیات‌های مستقیم در ایران، موقوفات، نذورات، پذیره، کمک‌ها و هدایای دریافتی نقدی و غیر نقدی آستان قدس رضوی و سایر بقاع متبرکه از پرداخت مالیات معاف هستند.
 
درباره شرکت‌های وابسته به این نهاد نیز آیت‌الله خمینی در فروردین سال ۶۸ اعلام کرد که این شرکت‌ها و موسسه‌های وابسته به استان قدس رضوی از پرداخت مالیات معاف هستند.
 
آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر فعلی جمهوری اسلامی هم پاییز سال ۹۵ بر ادامه این رویه تاکید کرده بود.
 
رهبر جمهوری اسلامی اما نوشته بود که «مالیات شرکت‌ها و موسسات برابر مقررات محاسبه و پرداخت و به صورت جمعی - خرجی عینا به آستان برگشت داده شود.» با این حال این اتفاق هم تاکنون رخ نداده و هیچ آمار رسمی از درآمدهای این نهاد وجود ندارد.
 
مجلس ایران اسفند ماه سال گذشته بندی را به تصویب رساندند که براساس آن آستان قدس رضوی و موسسه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح موظف به پرداخت مالیات در سال ۹۸ شدند. با این حال، برای این مصوبه یک استثنا نیز در نظر گرفته شد که بر اساس آن، این موسسات مالی و بنیادها با «اذن صریح ولی فقیه» می‌توانند از پرداخت مالیات معاف شوند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۰
Attila14 - استکهلم، سوئد
چقدر نفرت انگیزه این فرهنگ دست به سینه کردن ایرانیها و بخصوص شیعه!. طرفو تازه ملاقات کردم و دو کلمه حرف زدیم موقع خداحافظی چند دقیقه ای به سبک ایرانی دستش رو سینه اس! اگه میتونست فکرمو بخونه!. دروغ٫ تملق٫ چاپلوسی٫ ونیرنگ میباره بسته به موقعیت کی جلوی کی این کارو میکنه!
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
چرا اینا همه اشون انگار از ماتحت یه میمون افتادن بیرون؟
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳
۶۵
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
اسلام عجب دین پرایدی است، داغان
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۲
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
[::Attila14 - استکهلم، سوئد::]. بی خیال بابا. دست به سینه گذاشتن رو به حکومت و شیعه ربط نده. مثل خیلی از حرکات فیزیکی نشانه احترام و ارادته. ربطث به مذهب و غیره نداره. چیز عجیبی نیست که بهش حساسی. حالا این عوضی ها استفاده میکنن دلیل به بد بودن نیست.
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۷
۳۹
در روایت آمده است که - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا
حاج آقا هماهنگ میکنن به مناسبت این انتصاب چند تا کر و کور و شاشبند شفا بگیرن. شفای بیشتر مراجعه بیشتر نذر بیشتر و نهایتا پول بیشتر.
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
۵۴
ana-hita - آتلانتا، ایالات متحده امریکا
[::Attila14 - استکهلم، سوئد::]. نشانه احترام و ادبه حالا تو چین و ژاپن که دائم دست هاشون جلوشونه دولا راست میشن اونجا چی باید بگیم؟سکوت آدم رو هیچوقت رسوا نمیکنه حرف بیجا زدنه که آدم رو شرمنده میکنه
‌پنجشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.