پمپئو: دیگر به ملاهای ایران برای آزادی گروگان‌های آمریکایی پول نمی‌دهیم

صدای آمریکا :مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده شامگاه سه‌شنبه ۱۳ فروردین و در میان خانواده‌هایی که عضوی از آن‌ها در کشورهای دیگر به ناحق دستگیر و یا گروگان گرفته شده، گفت: «نمونه ملاهای ایران نشان می‌دهد ما نباید به سیاست پرداخت پول به گروگان‌گیرها برگردیم.»
 

وزیر خارجه آمریکا در این مراسم که به طور زنده پخش می‌شد، گفت:‌«من به شما امید واهی نمی‌دهم ولی این‌جا هستم که بدانید ما هر روز و به طور جدی به دنبال پیگیری امور عزیزان شما هستیم.»

 
او گفت: «پرزیدنت ترامپ هر هفته پیگیر این موضوع است و روند بازگرداندن شهروندان آمریکایی را به طور جدی دنبال می‌کند.»‌
 
مایک پمپئو افزود: «برخی می‌گویند آمریکا باید به سیاست تبادل زندانی در مقابل دیگران و یا پرداخت پول در قبال آزادی گروگان‌ها بازگردد. ولی یادتان باشد هرگونه پول دادن به نیروهای تروریستی، خرج اعمال بیشتری از همین کارها می‌شود. من این را وقتی به ملاهای ایران پول دادیم، دیدم.»
 
وزیر خارجه ایالات متحده گفت: «همین که ما سیاست پرداخت پول را متوقف کردیم، باعث شده دیگر گروگان‌ آمریکایی نگیرند چون می‌دانند از آن پولی در نمی‌آید.»
نسخه کامل سخنان مایک پمپئو در جمع خانواده آمریکایی های زندانی در دیگر کشورهاگروگان‌های آمریکایی در ایران
دولت ایالات متحده، آمریکاییان زندانی در ایران را گروگان جمهوری اسلامی می‌داند. دی ماه سال گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در توییتی به مناسبت سالگرد آزادی گروگان‌های آمریکایی از ایران نوشت: ایران هنوز آمریکایی‌های بی گناه را گروگان گرفته است.
باب لوینسون
رابرت (باب) لوینسون افسر بازنشسته اف‌بی‌آی است که به عنوان کارگاه خصوصی درباره قاچاق سیگار تحقیق می‌کرد. او سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش در ایران ناپدید شد. آقای لوینسون روز ۱۹ اسفند سال گذشته ۷۱ ساله شد.
 
دولت ایران هرگونه دست داشتن در ربودن لوینسون را نفی و از مکان نگهداری او ابراز بی‌اطلاعی می‌کند. با این حال طی سال‌های گذشته چند بار اخباری درباره همکاری حکومت ایران با دولت ایالات متحده برای یافتن مکان نگهداری او منتشر شده بود.
 
ژیو وانگ
این آمریکایی چینی‌تبار برای تحقیق درباره تز دکترای خود با اجازه دولتی به ایران رفت، تابستان سال ۱۳۹۵ هنگام مرور و مطالعه اسنادی مربوط به اواخر دوران قاجار در آرشیو ملی ایران دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. او در دادگاهی غیرعلنی به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
 
مایکل وایت
او آخرین قربانی گروگانگیری جمهوری اسلامی از شهروندان آمریکایی تا به امروز است. این مایکل وایت عضو سابق نیروی دریایی آمریکا که اهل کالیفرنیا است برای دیدار با دوست دخترش به ایران سفر کرده بود و تابستان گذشته در مشهد بازداشت شد. درباره دلیل بازداشت و جزئیات اتهام او اطلاع چندانی در دست نیست اما وکیلش می‌گوید که برای اتهام «توهین به رهبری» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

غیر از باب لوینسون که شرایط او معلوم نیست، بقیه آمریکایی های زندانی در ایران به ده سال محکوم شده اند.
 
سیامک نمازی و باقر نمازی
سیامک نمازی و پدرش باقر دو آمریکایی ایرانی‌تبار هستند که حدود سه سال است به اتهام جاسوسی در زندان به سر می برند و به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس محکوم شده‌اند.
نزار زکا
نزار زکا، شهروند لبنانی مقیم آمریکا در شهریور ۹۴ بازداشت و به اتهام آنچه مقام‌های قضایی ایران «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» می‌نامند، به ۱۰ سال حبس و پردخت ۴.۵ میلیون دلار جریمه نقدی محکوم شد. این فعال اینترنت آزاد، به دعوت دولت حسن روحانی و برای حضور در یک کنفرانس به ایران سفر کرده بود.
اقدامات ایالات متحده در قبال گروگان‌های آمریکایی در ایران
پیش از این سنای آمریکا در آبان سال ۱۳۹۶ با تصویب قطعنامه‌ای خواستار آزادی شهروندان آمریکایی از جمهوری اسلامی شده بود.
 
چند نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا نیز طرحی را معرفی کردند که به دولت آمریکا اجازه می‌دهد ابزارهایی برای فشار علیه ایران در اختیار داشته باشد و از آن برای آزادی شهروندان آمریکایی دربند در ایران استفاده کند.
 
مقامات دولت آمریکا نیز مکررا خواستار آزادی این زندانیان شده‌اند. از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به تازگی و در روز جمعه ۱۷ اسفند، در آستانه ۱۲ سالگی ناپدید شدن رابرت لوینسون و در پیامی در توئیتر نوشت:‌ «ما مصمم به آزادی تمامی گروگان‌های آمریکایی و کسانی که به خطا دستگیر شده‌اند هستیم و تا وقتی که به خانه بازنگردند، آرام نخواهیم نشست.»
 
جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز به همین مناسبت توییت کرد که دولت آمریکا هرگز تلاش‌هایش را برای آزادی باب لوینسون و دیگر آمریکایی‌های زندانی در ایران متوقف نخواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
اینطور که معلومه اون دموکراتها و بخصوص اوباما و جان کری و کلینتون برای این آخوندها و پاسدارها شیفت بشکه هم رفتن. دیگه چیکار برای این رژیم ظالم نکردن.
‌چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۲
۴۲
paksan - ایران، ایران
آفرین . این دقیقا کار درستی هستش که باعث میشه این رژیم دست از گروگانگیری برداره . دولت اوباما و انگلیس و فرانسه با باج دادن برای آزادی افراد بیگناه باعث شدند که در سپاه یک واحد ویژه برای این کار ایجاد بشه که هدفش کسب درآمد از این طریق هستش و اصلا کاری هم ندارند که افراد زندانی گناهی کردند یا نه.
‌چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.