شیوع بیسابقه سرخک در حومه نیویورک به علت مخالفت با واکسیناسیون
رأی دهید
راکلند با شیوع بیسابقه سرخک در میان کودکان روبروست. بیشتر این کودکان به علت باورهای مذهبی و عدم تمایل والدینشان واکسن سرخک دریافت نکردهاند.
دولت محلی راکلند از مردم این منطقه خواسته به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری سرخک کودکانی که واکسن این بیماری را دریافت نکردهاند را به مدرسه، کلیسا، مراکز خرید و اماکن عمومی دیگر نبرند.
بنابر این دستور عمومی خاطیان ممکن است با ۵۰۰ دلار جریمه و شش ماه زندان مواجه شوند.
بیماری سرخک طی چند ماه جدید سال ۲۰۱۹ در برخی از نقاط آمریکا به یک اپیدمی تبدیل شده به طوری که در ایالتهای واشنگتن، کالیفرنیا، تگزاس و ایلینوی مقامها از وقوع یک همهگیری گسترده خبر دادهاند.
پس از آن که بسیاری از والدین آمریکایی اعلام کردند به علت باورهای مذهبی و یا باورهای مردود خوانده شدهای چون ارتباط میان واکسیناسیون و ابتلا به اوتیسم حاضر نیستند کودکانشان را در برابر سرخک واکسینه کنند، آمار مبتلایان به این بیماری که اغلب کودک هستند به طرز چشمگیری بالا رفت.
اد دی از مقامهای دولت محلی در راکلند گفته: "وقتی کودکان در منطقه ما در معرض خطرند ما دست روی دست نخواهیم گذاشت. این یک بحران بهداشت عمومی است و زمان آن رسیده که ما زنگ خطر را به صدا درآوریم."
چرا راکلند؟
به گزارش روزنامه نیویورکتایمز، شیوع سرخک در راکلند بیشتر در میان یک جامعه ارتودکس یهودی روی داده است و گفته میشود به سایر محلاتی که جمعیت غالب آنها را مذهبیون ارتدکس و سنتی تشکیل میدهند سرایت یافته است.
علت این پدیده میتواند درصد بالای کودکان واکسینه نشده در میان چنین جوامعی باشد.
آقای دی گفته بازرسان بهداشتی که برای بررسی اوضاع به در منازل در راکلند مراجعه کردهاند با مقاومت ساکنان روبرو شدهاند؛ رفتاری که این مقام محلی آن را "غیرقابل قبول و غیرمسئولانه" توصیف کرده است.
"به ماموران بهداشتی ما که برای سرکشی به خانههای مبتلایان مراجعه کرده بودند گفته شده 'دیگر اینجا نیایید چرا که ما نمیخواهیم در این باره با شما حرف بزنیم'."
بنابر گزارش مرکز کنترل بیماریهای آمریکا هم اکنون ۳۱۴ مورد ابتلا به سرخک در سراسر آمریکا به ثبت رسیده که نیمی از آنها در راکلند در حومه نیویورک گزارش شده است.
دیلن اسکریلوف، سردبیر نشریه تایمز راکلند به بیبیسی گفته تعداد مبتلایان به سرخک طی چند هفته گذشته سیر صعودی پیدا کرده است.
"نخستین مورد ۶ ماه پیش گزارش شد و پس از آن هر هفته گزارشی از مبتلایان جدید و بالا رفتن آمارها منتشر شده است."
"آن طور که مشهود است این ماجرا تمامی ندارد اما مسئولان نمیخواهند بپذیرند که این قضیه از این پس ادامه خواهد داشت و به یک واقعیت جدید بدل شده است."
به گفته این روزنامهنگار محلی مقامهای راکلند برای متقاعد کردن والدین و تشویق جوامع مذهبی برای واکسینه کردند کودکان "پیشرفتهای خوبی" داشتهاند اما طی یک ماه گذشته مذاکره میان دو طرف متوقف شده است.
میزان دریافت واکسن میان جوامع مذهبی سنتگرا و متعصب حدود ۵۰-۶۰ درصد است که بسیار پایینتر از میزان قابل قبول است و کودکان این جوامع را در معرض شدید ابتلا به بیماریهایی چون سرخک قرار میدهد.
مقامها میگویند بنابر این دستور عمومی کودکان زیر ۱۸ سال که واکسینه نشدهاند حق رفتن به مدرسه، مراکز خرید، رستوران و حتی اماکن مذهبی را ندارند. این دستور قرار است از نیمه شب چهارشنبه (هفتم فروردین - ۲۷ مارس) به اجرا گذاشته شود.
با وجود این، قرار نیست برای اجرای این دستور ماموران گشتزنی به خیابانهای راکلند گسیل شوند و یا ماموران از افراد مدارک واکسیناسیون درخواست کنند بلکه تنها قرار شده کسانی که از این دستور سرپیچی کردهاند به دفتر دادستان کل راکلند معرفی و ارجاع شوند.
منتقدان میگویند بدون بازوی اجرایی برای پیاده کردن این دستور، احتمالا این تصمیم راه به جایی نخواهد برد و تاثیری بر پیشگیری از شیوع سرخک نخواهد داشت. برخی از منتقدان هم وضع چنین دستوری را فراتر از اختیارات مقامهای محلی خواندهاند.
منطقه راکلند در حاشیه رود هودسون در نیویورک بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
آمریکا و چند کشور اروپایی شاهد شیوع گسترده سرخک هستند؛ اما چرا حالا؟ ویروس سرخک که تغییر ماهیت نداده! پاسخ را باید در رفتار انسانها جستجو کرد نه ویروس سرخک.
قصههای اسرارآمیز و باورهای غلط درباره این که واکسینه کردن کودکان موجب ابتلای آنها به اوتیسم میشود با وجود رد شدن از سوی مجامع علمی و بهداشتی هنوز در میان بسیاری از مردم رواج دارد.
این باورها در سالیان اخیر به شدت به روی آمار کودکان واکسینه شده تاثیر منفی گذاشته است و والدینی که با خطرات بیماریهایی چون سرخک آشنا نیستند هم در این میان نقش مهمی داشتهاند.
بنابراین هر سال بر تعداد کودکانی که واکسیناسیون نشدهاند افزوده میشود و در محله و جوامعی که گروه بزرگی از ناباوران به واکسن زندگی میکنند بیماریهای چون سرخک به یک باره به یک اپیدمی تبدیل میشود. گویی هیزم خشک را در یک جا انباشت میکنی و حالا تنها منتظر یک جرقه هستی.
سرخک هر سال ۹۰ هزار قربانی میگیرد. برای انتقال آن هم کافی است یک کودک مبتلا به میان کودکان دیگری که واکسینه نشدهاند برود و یا سفری درون شهری یا میان شهری کند آن وقت است که در جوامع مستعد مانند آتش سوزی جنگلها به یک باره شعلهور میشود.
سرخک به شدت قابل سرایت است و میتواند عوارض جدی چون آسیب به ریهها و حتی مرگ به دنبال داشته باشد.
با وجود این آمار دریافت کنندگان واکسن سرخک در آمریکا و اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر رو به کاهش است.
در بریتانیا، دولت به دنبال تصویب قانونی است که به موجب آن شبکههای اجتماعی را وادار کند مطالب و محتوای غیرعلمی و غلط درباره واکسیناسیون را از شبکههای خود حذف کنند.
در سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) تنها در اروپا ۸۲ هزار و ۵۰۰ مورد سرخک گزارش شد که بالاترین آمار طی ۱۰ سال گذشته بود و نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد سه برابری داشت.
سازمان جهانی بهداشت در سال جاری میلادی (۲۰۱۹) اعلام کرده جنبشهای ضد واکسیناسیون یکی از تهدیدهای اصلی بهداشت در ساسر جهان محسوب میشوند.