خال مادرزادی؛ حالا مرا چطور می‌بینی؟

بی بی سی :جما وایات تقریبا در تمام بدن خال دارد، از صدها خال کوچک در جاهای مختلف بدن تا خال‌های بزرگ و وسیع در پشت، گردن و گوشش.
 

این عارضه نادر پوستی، خال ملانوسیتی مادرزادی نامیده می‌شود.

 
جما ٢٤ سال دارد و متولد کمبریجشر در انگلستان است. او یکی از سی شرکت‌کننده در نمایشگاهی بین‌المللی است با عنوان "حالا مرا چطور می‌بینی؟" او به بی‌بی‌سی گفت: "اینکه کسی ظاهر من را مثل هنری ببیند که باید به آن ارزش گذاشت خیلی جالب است."
جما در لیدز دانشجوی سال چهار پزشکی است و از بدو تولد این عارضه پوستی درمان‌ناپذیر را داشته اما کودکی‌اش مثل بچه‌های دیگر بوده است:
 
"همان چیزهای عادی و همان دوستهای معمولی را داشتم. چون ژیمناستیک و ترامپولین تمرین می‌کردم و لباس این ورزش‌ها را می‌پوشیدم خال‌هایم دیده می‌شد اما وقتی بچه بودم اصلا به آنها فکر نمی‌کردم."
 
"در نوجوانی بود که این خال‌ها برایم مسئله شد. فهمیدم که ظاهرم با بقیه فرق دارد و کاملا متوجه آن بودم، کس دیگری را نمی‌شناختم که مثل من باشد. عادت داشتم روسری سر کنم و لباس آستین بلند بپوشم و بجای بیکینی لباس شناس سراسری می‌پوشیدم."
کالوم ویات هفده از انگلستان در مدرسه در برقراری ارتباط مشکل داشت جما می‌گوید بالاخره از اینکه دائم نگران خال‌هایش باشد خسته شد ودر هفده سالگی به همراه دوستش برای تعطیلات به اسپانیا رفت و برای اولین بار بیکینی پوشید:
 
"نه کسی به من زل زد نه کسی چیزی گفت. یک جور اثر درمانی داشت."
 
"دیگر از زندگی کاملا لذت می‌بردم. این باعث شد بفهمم که این چیز مهمی نیست و لازم نیست خودم را بخاطرش محدود کنم."
ماریانا مندس از برزیل جما اولین کسی بود که برای این نمایشگاه جلوی دوربین عکاس نشست، کاری که برایش "ترسناک و اعصاب‌خردکن" بود:
 
"فقط با شورت جلوی کسی ایستاده بودم که تا به حال ندیده بودمش. هیچ آرایشی نداشتم و برای موهایم هیچ کاری نکرده بودم."
 
"من معمولا دوستم دارم که ظاهرم و اینکه چطور به نظر می‌رسم در کنترلم باشد بخصوص وقتی می‌خواهم عکس بگیرم. اما دادن اختیار تمام اینها به یک نفر دیگر باعث شدم احساس کنم آسیب پذیرم."
 
"البته این کار باعث شد که بیشتر با ظاهرم کنار بیایم و بفهمم که من نمی‌توانم همیشه کنترل کنم که دیگران مرا چگونه ببینند."
 
بروک البنک که عکس‌ها را گرفت می‌گوید: "این بزرگداشت افراد منحصر به فرد است و آرایش چهره و مو زیبایی توجه را از زیبایی طبیعی آنها منحرف می‌کند."
اگنیشکا پالیسکا از لهستان "مراقبت مهم است"، یک نهاد خیریه که در زمینه خال ملانوسیتی مادرزادی فعالیت می‌کند با همکاری البنک سعی کرد افرادی را که مایل به شرکت در این پروژه هستند پیدا کند. این کار سه سال طول کشید تا کودکان و بزرگسالان از سیزده کشور دنیا برای این کار پیدا شوند.
 
جما می‌گوید مردم از سراسر دنیا با او تماس گرفته‌اند:
 
"فقط موضوع این نیست که من چه احساسی دارم، مردم تماس می‌گیرند و می‌گویند که این به آنها اعتماد به نفس داده. یا بچه‌ها و پدر و مادرهایی که می‌گویند امیدوارند این باعث شود حس بهتری به خودشان داشته باشند."
 
این نمایشگاه از دو روز دیگر در لندن آغاز می‌شود و پس از ده روز تور جهانی خود را آغاز می‌کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
یه سرى هم میرن خالکوبى میکنن تا این شکلى بشن!!
‌چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.