هزینه سنگین جمهوری اسلامی برای ۲ ترور در هلند

معراج رسول اف - ایران بریفینگ : وزیر خارجه هلند روز دوشنبه ۱۳ اسفند اعلام کرد که پس از اخراج کارکنان سفارتش در تهران توسط مقام‌های جمهوری اسلامی، سفیر خود را از ایران فراخوانده است.
 

استف بلوک در توئیتی نوشت: «تصمیم گرفته شد تا سفیر هلند در تهران را برای پاره‌ای مشورت‌ها فرابخوانیم. این تصمیم پس‌ازآن اتخاذ شد که دو نفر از کارکنان سفارت هلند [در تهران] اخراج شدند. این پذیرفتنی نیست».

 
وی همچنین با انتشار بیانیه‌ای افزوده که تهران دو تن از کارکنان سفارت هلند را «عنصر نامطلوب» معرفی کرده و اضافه کرده که «به همین دلیل سفیر ایران را به وزارت خارجه هلند احضار کردیم و صریحاً گفتیم که اخراج دو همکار هلندی غیرقابل‌قبول و برای روابط دوجانبه منفی است».
 
وی اقدام جمهوری اسلامی ایران را «خیلی ناگهانی» توصیف کرده و گفته که کارکنان اخراج شده سفارت هلند، خاک ایران را ترک و به کشورشان برگشته‌اند.
 
آقای بلوک در بیانیه خود افزوده که این اقدام ایران «واکنشی است به اخراج دو دیپلمات ایرانی توسط هلند که در ماه ژوئن ۲۰۱۸ اتفاق افتاد. دلیل آن‌هم وجود قرائن قوی است که سازمان اطلاعات هلند از دست داشتن ایران در قتل دو هلندی ایرانی‌تبار در خاک هلند ارائه کرده است».
 
جمعه پانزدهم تیرماه سال جاری خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) خبری منتشر کرد که به‌سرعت بر روی خروجی خبرگزاری داخلی و خارجی قرار گرفت. «۲ نفر از وابستگان سفارت ایران در تاریخ ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) از هلند اخراج شده‌اند و متأسفانه اطلاعات بیشتری در این زمینه نمی‌توانیم ارائه دهیم.» این جمله‌ای بود که هولبرت بِریده‌مَیِر، سخنگوی «سرویس اطلاعات و امنیت» هلند بیان کرد و بهت و حیرت افکار عمومی و همچنین محافل سیاسی و رسانه‌ای را برانگیخت و اذهان همگان را با پرسش‌های متعددی مواجه کرد.
 
اعلام این خبر از سوی سازمان اطلاعات و امنیت هلند و نه وزارت خارجه این کشور، عدم اعلام دلیل اخراج این دو دیپلمات ایرانی، عدم هرگونه واکنش مسئولان وزارت امور خارجه ایران پس از گذشت یک ماه از این واقعه، عدم درج یک توضیح ولو چند سطری طی ۳۰ روز گذشته از سوی دستگاه دیپلماسی درباره چنین موضوع بااهمیتی و از همه عجیب‌تر موضع‌گیری عجیب ۱۶ روز قبل بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه که این موضوع را نه تأیید کرده بود و نه تکذیب!
 
ماجرا ازآنجا آغاز می‌شود که سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) بررسی دو پرونده قتل را در دستور کار قرار می‌دهد. پرونده اول مربوط به فردی است به نام احمد مولا ابوناهض «مشهور به احمد نیسی» از سران گروه «جنبش الأحواز» که سال ۲۰۱۷ در مقابل منزلش توسط افراد ناشناس از پای درآمده بود و دیگری فردی به نام «علی معتمد» که در سال ۲۰۱۵ در شهر المیره در نزدیکی آمستردام به ضرب گلوله کشته‌شده بود.
 
بعد از کشته شدن احمد نیسی اتفاقاً سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند درحالی‌که پیش‌تر چندین بار ناراحتی خود را از اعطای اقامت به انیسی ابراز داشته بود ضمن ابراز تأسف! از این حادثه، کشته شدن وی را محکوم و ابراز امیدواری کرد که پلیس موضوع را با جدیت دنبال نماید!
 
در کنار این قضیه پلیس هلند رسماً اعلام می‌کند که پیگیری پرونده قتل شخصی به نام «علی معتمد» که در دسامبر ۲۰۱۵ به قتل رسیده بود به سرنخ‌هایی رسیده، این در حالی بود که پس از گذشت بیش از دو سال از قتل فردی به نام علی معتمد پناهنده ایرانی در شهر المیره دادگاهی در شهر لی استات تشکیل و پس‌ازآن مشخص می‌شود «علی معتمد» همان «محمدرضا صمدی کلاهی» عامل انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ بوده است.
 
این موضوع مسکوت می‌ماند تا سوم خردادماه سال جاری که سازمان اطلاعات و امنیت هلند (AIVD) در اقدامی که پیش‌ازاین در هیچ کشور دیگری رخ نداده است، پس از دعوت از سفیر جمهوری اسلامی ایران به محل این سازمان به وی اعلام می‌کند که ما شواهد و قرائنی داریم که جمهوری اسلامی ایران در ماجرای قتل علی معتمد و احمد نیسی دست دارد و به همین منظور دو نفر از پرسنل سفارت ایران می‌بایست خاک هلند را هرچه سریع‌تر ترک کنند.
 
سرویس انگلیسی‌زبان ایران بریفینگ تیرماه سال جاری اسنادی را منتشر کرد که اخراج دو دیپلمات ایرانی و احضار سفیر ایران نه در وزارت امور خارجه هلند بلکه در سازمان اطلاعات هلند انجام‌گرفته و مقامات هلند علاوه بر انتساب اتهامات به جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌دارند که سفارتخانه و وزارت امور خارجه ایران حق رسانه‌ای شدن این موضوع را ندارند در غیر این صورت دیپلمات‌های به‌عنوان «عناصر نامطلوب» در لیست سیاه سازمان ملل نیز ثبت خواهند شد. سازمان اطلاعات و امنیت هلند همچنین تأکید می‌کند وزارت امور خارجه ایران باید از هرگونه واکنش و اقدام متقابلی در این زمینه خودداری کند که سفارت ایران در هلند و وزارت امور خارجه ایران نیز طبق دستورالعمل سازمان اطلاعات و امنیت هلند عمل کرده و از درز هرگونه خبری در این زمینه جلوگیری به عمل می‌آورد.
 
بر همین اساس دو دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند بر اساس ضرب‌الاجل سازمان اطلاعات و امنیت هلند (و نه وزارت امور خارجه این کشور) در تاریخ ۱۷ خرداد ۹۷ به‌صورت کاملاً بی‌سروصدا خاک این کشور را ترک می‌کنند.
 
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در چهارم تیرماه (۱۸ روز پس از اخراج دیپلمات‌های ایرانی از هلند) در پاسخ به پرسشی در این زمینه از سوی خبرنگار خبرگزاری ژاپن در تهران برای اولین بار درحالی‌که گویا انتظار شنیدن چنین پرسشی هم نداشته در مقابل دوربین رسانه‌های خارجی اعلام می‌کند که موضوع را نه تأیید می‌کند و نه تکذیب که این نوع نحوه پاسخگویی خود خبرساز شد و رسانه‌های اصولگرا در تهران موضوع انفعالی وزارت امور خارجه را پی گرفتند.
 
کیهان در آن زمان نوشت: «بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، وزارت امور خارجه با توهم پیشبرد مذاکرات آتی برجام با طرف‌های اروپایی سعی داشته تا با نادیده گرفتن این موضوع به خیال خام خود درراه کمک به برجام و جلوگیری از تنش در سطح بین‌المللی برای حفظ وجهه داخلی (اگرچه به قیمت زیر سؤال رفتن عزت و اعتبار جمهوری اسلامی) گام بردارد که پایان مذاکرات ظهر جمعه وزیر امور خارجه با مقامات اروپایی در وین و ناکامی مذاکرات خط بطلانی بر این توهم کشید.»
 
با رسانه‌ای شدن ماجرا در تهران مجدداً سخنگوی سازمان اطلاعات و امنیت این کشور (و نه وزارت امور خارجه هلند) اعلام می‌کند که دو نفر از وابستگان سفارت ایران در هلند اخراج شده و درباره دلایل آن‌هم هیچ توضیح بیشتری ارائه نخواهیم کرد.
 
متعاقباً وزارت امور خارجه ایران و سفارت جمهوری اسلامی ایران در لاهه به‌جز احضار سفیر هلند آن‌هم یک ماه پس از اخراج دیپلمات‌های ما و برداشته شدن سکوت خبری از موضوع، هیچ‌گونه اقدام عملی دیگری در این رابطه انجام نداد.
 
اکنون و باگذشت بیش از ۹ ماه از اخراج دو دیپلمات ایرانی، تهران اقدام به اخراج متقابل دو دیپلمات هلندی کرده که با واکنش وزارت امور خارجه هلند و احضار سفیرش به هلند مواجه شد.
 
در همین حال، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران عصر امروز به این موضوع واکنش نشان داده و گفته که ایران نیز سفیر خود را برای مشورت فراخوانده است.
 
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، وی گفته که اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند «غیرقانونی است» و افزوده است: «ما نیز سفیر را برای مشورت فراخواندیم و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد».
 
آقای ظریف توضیح بیشتری درباره اقدامات احتمالی ایران در قبال هلند نداده است.
 
استف بلوک، وزیر خارجه هلند نیز، اقدام ایران در اخراج دو تن از کارکنان سفارت این کشور در تهران را «خیلی ناگهانی» خواند.
 
استف بلوک، وزیر خارجه هلند، اقدام ایران در اخراج دو تن از کارکنان سفارت این کشور در تهران را «خیلی ناگهانی» خواند.
 
طی ماه‌های گذشته تنش در روابط تهران و برخی از کشورهای اروپایی به دلیل آنچه تلاش مأموران وزارت اطلاعات ایران برای بمب‌گذاری در این کشورها و ترور مخالفان جمهوری اسلامی عنوان‌شده، بالاگرفته است.
 
در همین رابطه، فرانسه دهم مهرماه اعلام کرد که دارایی‌های متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و همچنین دو شهروند ایرانی را به دلیل ارتباط با حمله نافرجام به همایش پاریس توقیف کرده است؛ درعین‌حال اعلام شد که یک دیپلمات ایرانی از خاک فرانسه اخراج شده است.
 
همایش مجاهدین خلق نهم تیرماه در حومه پاریس برگزار شد و به دنبال آن مقامات فرانسه از خنثی‌سازی یک طرح حمله به این همایش خبر دادند.
 
آذرماه نیز اعلام شد که آلبانی سفیر ایران و یک دیپلمات ایرانی را به ظن فعالیت‌های غیرقانونی که امنیت کشور را به خطر انداخته، اخراج کرده است.
 
سرویس امنیتی دانمارک هم هشتم آبان خبر داد که یک شهروند نروژی ایرانی‌تبار در این کشور به ظن همکاری با وزارت اطلاعات ایران و تلاش برای حمله به اعضای یک گروه مخالف جمهوری اسلامی بازداشت‌شده است.
 
اتحادیه اروپا به دلیل آنچه «طرح‌ریزی ترور در خاک اروپا» خواند، دی‌ماه امسال با وضع تحریم‌هایی علیه وزارت اطلاعات ایران موافقت کرد.
 
ایران هم  در واکنش به این اتهام‌ها و اعلام تحریم جدید، از «تجدیدنظر در همکاری اطلاعاتی و امنیتی خود» با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و «عمل متقابل» علیه اروپا خبر داد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
فیل دانا - آینه جهان نما - لندن، انگلستان

آقا جان هزینه اش هر چی باشه باید بدیم، لطفا اعتراض نکنید، یه رتبه یک تو دنیا داریم باید با جون و دل ازش مواظبت کنیم .
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۵
۵۳
Majid38 - ملبورن، استرالیا

نظام جمهوری اسلامی با همین حیوانات حشدالشعبی و لشگر فاطمیون مردم منطقه منجمله ایران را به خاک سیاه نشانده. آیا تحریم سپاه به نفع مردم ایران است یا خیر وقتی پول و ثروت مردم قرار است هزینه شود برای سرکوب و تاراج ایران. نظام جمهوری اسلامی، کشور ایران را رسماً اشغال کرده
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۴
۵۳
Majid38 - ملبورن، استرالیا
آقا جونم اعتقاد داشت همه آخوندا ن بهشم میگفتی همه که مثل هم نیستن .میگفت ..... خوردن اگه نبودن آخوند نمیشدن .منطق هایش
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۷
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
این جریان ترور مخالفان را در خارج از کشور تقریبا تمام سرویس های اطلاعاتی دنیا انجام میدهند ولی چون حکومت جمهوری اسلامی پرونده ی بسیار سیاهی دارد اعمالش بیشتر زیر ذره بین قرار میگیرد. اما در مورد شخصی بنام "علی معتمد"، دارای هرگونه نگاه سیاسی که باشید، ایشان جنایتکار بوده و به سزای اعمال خودش رسیده است هرچند که عملیات لو رفته باشد. در حکومت بعدی هم امثال همین جریانات اتفاق خواهد افتاد و عوامل جمهوری اسلامی شکار خواهند شد
‌چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.