آیا «مونالیزای عریان» اثر خود داوینچی است؟

 نقاشی مونا وانا منسوب به لئوناردو داوینچیکارشناسان موزه لوور در پاریس می‌گویند تابلویی که شباهتی استثنائی به مونالیزا دارد در کارگاه لئوناردو داوینچی نقاشی شده و ممکن است توسط خود او کشیده شده باشد.
 

این کارشناسان در موزه لوور، که دارای بزرگ‌ترین کلکسیون آثار لئوناردو داوینچی است، تابلوی موسوم به «موناوانا» را که منسوب به کارگاه نقاش برجسته ایتالیایی است برای ماه‌ها مورد بررسی قرار داده‌اند.

 
این طرح سیاه قلم با ذغال از سال ۱۸۶۲ در مجموعه بزرگ هنر رنسانس موزه «کونده» در کاخ شانتیئی در شمال پاریس نگهداری می‌شود.
 
ماتیو دلدیک، متصدی موزه لوور، که تحقیقات درباره این تابلو را از چند ماه پیش در قالب تیمی از متخصصان علمی و مورخان آغاز کرده است به خبرگزاری فرانسه گفت: «این نقاشی کاری است بسیار با کیفیت که توسط هنرمند بزرگی کشیده شده است. تقریبا قطعی است که این اثر نسخه‌ای جهت آمادگی برای رسم نقاشی رنگ روغن بوده است.»
پژوهشگران هنری در حال کار بر روی تابلوی نقاشی مونا وانا آقای دلدیک با بیان اینکه در این نقاشی «دست‌ها و بدن تقریبا به منحصربه‌فردی مونالیزا هستند»، اضافه کرد آزمایش‌های میکروسکوپی نشان می‌دهد که تابلو از سمت چپ بالا به سمت پایین راست کشیده است. امری که نشان می‌دهد نقاش چپ‌دست بوده است.
 
کارشناسان لوور پیشتر تایید کرده بودند نقاشی در زمان حیات لئوناردو داوینچی کشیده شده است و رد تکنیک «اسفوماتو» یا محوکاری، اسلوب مورد علاقه نقاش شهیر ایتالیایی، را در تابلو یافته بودند.
 
آقای دلدیک در پایان تاکید کرده است که هنوز باید برای انتساب قطعی تابلو به داوینچی محتاط بود و از این رو تیم او «احتیاط علمی و جدی» را در این‌باره حفظ کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +319نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +239سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +229پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +164پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +160نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +150شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی