بانکها و موسسات اعتباری نظامی در بانک سپه ادغام میشوند
رأی دهید
رادیو فردا :بانک مرکزی ایران روز شنبه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد، برنامه ادغام بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه تدوین شده است و بانکهای انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام می شوند.
بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی ایران، این تصمیم بر پایه مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوا اتخاذ شده است و هدف «اصلاح نظام بانکی و ساماندهی بازار پول» را دنبال میکند.
بانک مرکزی اعلام کرده است پس از اجرای این ادغام، ارایه خدمات بانکی به تمام مشتریان این بانکها و موسسات اعتباری با «مدیریت و راهبری بانک سپه طبق روال عادی قبلی به قوت ادامه مییابد».
در بند دیگری از این اطلاعیه بانک مرکزی ایران تصریح شده است که سازمان بورس و اوراق بهادار، چارچوب مدونی برای این ادغام و کارشناسی همهجانبه و همچنین تعیین تکلیف وضعیت سهامداران تنظیم کرده است تا حقوق سهامداران «کارسازی و ایفا» شود.
بانک مرکزی همچنین اطمینان داده است که کلیه کارکنان شاغل در بانکها و موسسات اعتباری موضوع این فرآیند همانند گذشته مشغول به فعالیت بوده و حقوق و مزایای آنان مطابق قراردادهای منعقدی قبلی، برقرار خواهد ماند.
پیش از این در زمستان سال ۱۳۹۶، فرشاد حیدری، معاون نظارت وقت بانک مرکزی ایران گفته بود: «با ادغام موسسه ثامن، بانک مهر اقتصاد و بانک انصار، احتمالا تا چند روز آینده [بهار سال ۱۳۹۷] بانک جدیدی با نام «انصار» تشکیل خواهد شد.»
به گفته فرشاد حیدری، قرار بود در فاز دوم، مؤسسه اعتباری کوثر و بانکهای قوامین و حکمت ایرانیان با یکدیگر ادغام شوند تا در نهایت از ادغام این بانکها و موسسات، دو بانک جدید به وجود آید، اما این برنامه در ادامه تغییر کرد و قرار بر آن شده است تا تمامی این بانکها و موسسات اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانکسپه که از آن به عنوان نخستین بانک ایرانی یاد میشود، فعالیت خود را در چارچوب این بانک و تحت نام آن ادامه دهند.
سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در تابستان سال ۹۶ برای نخستین بار در گفتوگویی از واگذاری شماری از شرکتهای وابسته به نیروهای مسلح خبر داد.
به گفته امیر حاتمی، این واگذاریها و ادغامها پس از آن در دستور کار قرار گرفت که رهبر جمهوری اسلامی به ستاد کل نیروهای مسلح ایران مأموریت داد تا واگذاری بنگاههای اقتصادی «غیرمرتبط» در سپاه پاسداران، ارتش و وزارت دفاع را پیگیری کند.
پس از آن دستور، هماهنگی سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و ولیالله سیف، رئیس کل وقت بانک مرکزی ایران، زمینه این ادغامها را فراهم آورد.
گفته میشود شماری از این موسسات و بانکهای وابسته به نیروی نظامی و انتظامی، زیانهای انباشته دارند.
بانک «انصار» و «موسسه ثامن»، متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد تعاون این نهاد نظامی هستند.
بانک «مهر اقتصاد ایران» نیز در ابتدا با نام «صندوق بسیجیان» در سال ۷۲ آغاز به کار کرد و قرار بود به بسیجیان عضو این صندوق خدمات بانکی ارایه کند، اما در ادامه گستره خدمات این صندوق، توسعه یافت .
بانک «قوامین» هم حاصل علاقه محمدباقر قالیباف، فرمانده وقت نیروی انتظامی ایران به بانکداری در سال ۱۳۷۹ است. از سویی وزارت دفاع نیز موسسه مالی و اعتباری «کوثر» را در سال ۱۳۸۷ راهاندازی کرد تا شمار بانک ها و موسسات مالی متعلق به نهادهای نظامی افزایش یابد.
بانک حکمت ایرانیان نیز بانک متعلق به ارتش جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.