احمدی نژاد در مصاحبه با فارس گفته وضعیت آزادی در دوران جمهوری اسلامی بدتر از زمان شاهنشاهی شده

رادیو فردا :خبرگزاری فارس گزارشی از مصاحبه با محمود احمدی نژاد را منتشر کرده که براساس آن رئیس‌جمهوری سابق ایران، گفته است، وضعیت آزادی در ایران در دوره حکومت جمهوری اسلامی نسبت به زمان حکومت شاهنشاهی «بدتر شده است» و اقتصاد نیز دولتی‌تر شده است.
 

این خبرگزاری اعلام کرد که دفتر اقای احمدی نژاد به خبرنگاران این رسانه اجازه نداده که در مصاحبه دوربین، امکانات ضبط صدا و گوشی تلفن به همراه داشته باشند.

 
خبرگزاری فارس با این حال گزارشی از این مصاحبه را منتشر کرده و از دفتر آقای احمدی نژاد خواسته که فیلم ضبط شده از این جلسه را در اختیار این خبرگزاری قرار دهد.
 
آقای احمدی نژاد در این مصاحبه در مقایسه آزادی در دو حکومت فعلی و سابق گفت: «شدت عمل حکومت علیه مخالفان تخفیف یافته اما گستره برخورد حکومت با آزادی مردم بدتر شده است. یعنی در مقایسه با قبل، وضع آزادی بدتر شده است».
 
رئیس‌جمهوری سابق ایران تاکید کرد که در جمهوری اسلامی برخورد با زندانیان سیاسی مانند حکومت سابق «خشن نیست، اما دایره و گستره برخوردها بیشتر شده» و «صدها نفر به خاطر آزادی و انتقاد از وضع موجود» زندانی هستند.
 
وی تاکید کرد که زندان ها «پر از منتقدان» روسای سه قوه است.
 
سخنان رئیس‌جمهوری سابق ایران در حالی بیان شده که مقامات جمهوری اسلامی یکی از دستاوردهای انقلاب ۵۷ را «آزادی سیاسی» دانسته‌اند. آقای احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری خود نیز بارها از «وجود آزادی مطلق» در ایران سخن گفته بود.
 
با این حال وی پس از دوره ریاست جمهوری و درگیری با نهادهای زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی و بازداشت نزدیکانش، بارها از سپاه پاسداران و قوه قضاییه به خصوص مدیریت صادق لاریجانی انتقاد کرده است.
 
حمید بقایی، معاون اجرایی و اسفندیار رحیم مشایی، رئیس‌ دفتر آقای احمدی نژاد، به ۱۵ سال و پنج سال زندان محکوم شده اند و زندانی هستند.
 
مواضع اخیر آقای احمدی‌نژاد در حالی است که در زمان دولت وی نیز سرکوب معترضان با مجازات در زندان و حتی مرگ در زندان همراه بود.
 
شماری از منتقدان آقای احمدی‌نژاد می‌گویند چرا او در دوران ریاست جمهوری‌اش در مقابل اقدام‌های قوه قضائیه و سرکوب‌های سال ۸۸ سکوت کرده بود.
 
با این حال او در جمع تعدادی از دانشجویان گفته که «برخی از مسائل را نمی‌دانستیم. واقعاً نمی‌دانستیم و بعداً مطلع شدیم».
 
رئیس‌جمهوری سابق ایران در این مصاحبه نیز گفت: «من تغییر نکردم. البته برخی موضوعات برایم روشنتر شده است».
 
وی در مقایسه وضعیت اقتصادی در دو حکومت جمهوری اسلامی و شاهنشاهی نیز گفت که «قبل انقلاب اقتصاد کشور مردمی‌تر بود».
 
به گفته آقای احمدی نژاد، پس از انقلاب ۵۷ «بنیادها به بهانه برخورد با سرمایه‌داری اموال مردم را از آنها گرفتند و همه چیز در اختیار دولت و نهادها و سازمان‌ها قرار گرفت».
 
محمود احمدی نژاد، ۲۲ اسفند۹۶ نیز در نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای نوشته بود که بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد تعاون سپاه، بنیاد تعاون ارتش، بنیاد تعاون بسیج، بنیاد تعاون وزارت دفاع و بخش اقتصادی کمیته امداد امام، «بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان ثروت دارند که مردم از گزارش کار و درآمد و محل مصرف آنها بی‌اطلاعند».
 
در ارزیابی‌های بین‌المللی، ایران از لحاظ درجه آزادی اقتصادی در رده کشورهای غیر آزاد جای می‌گیرد. بنیاد آمریکایی «هریتیج» در آخرین گزارش سالانه خود (۲۰۱۸)، ایران را با تکیه بر شاخص‌های آزادی اقتصادی در میان ۱۸۰ کشور مورد بررسی در رده ۱۵۶ قرار داده است. حتی در میان ۱۴ کشور مورد بررسی بنیاد «هریتیج» در خاورمیانه و آفریقای شمالی، ایران بر پایه همان شاخص‌ها در رده ماقبل آخر است.
 
طی ۴۰ سال گذشته میانگین نرخ رشد سالانه اقتصادی ایران تنها حدود دو درصد بوده است. با توجه به نرخ رشد جمعیت ایران در دوره بعد از انقلاب، میانگین نرخ رشد سرانه ایران در ۴۰ سال گذشته بین صفر درصد تا نیم درصد ارزیابی می‌شود.
 
آقای احمدی نژاد اخیرا نیز در مصاحبه‌ای با روزنامه اعتماد خواستار تغییر قانون اساسی شده و گفته که تفسیرهای شورای نگهبان از قانون اساسی خود به یک «قانون اساسی جدید» تبدیل شده است.
 
وی گفته که رهبر جمهوری اسلامی نیز باید به اندازه اختیارات خود مسولیت داشته باشد.
 
رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان او در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد از او حمایت می‌کردند اما اختلافات آنان پس از درگیری درباره عزل وزیر اطلاعات و خانه‌نشینی ۱۱ روزه رییس جمهور ایران آغاز شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۰
scandal - برلین، آلمان
پشتش خوب گرمه که از این ایرادها میگیره! یا بخاطر ترس از کودتا سپاه بر علیه رژیم با او کاری ندارند و یا اینکه او را همانند سران جنبش سبز در آب نمک خواباند تا در روز مبدا!
‌سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد