بازداشت سفیر سابق آفریقای جنوبی به جرم رشوه خواری در مناقصه ایرانسل

دویچه وله : یوسف سلوجی، دیپلمات بازنشسته آفریقای جنوبی، به خاطر زد و بند با شرکت مخابراتی "ام‌تی‌ان" در مناقصه ایرانسل باید به دادگاه پاسخ دهد. او متهم است که برای کارچاق‌کنی و کنار زدن "ترک سل"، ۱۰۰هزار دلار پول گرفته است. 
 
پلیس ژوهانسبورگ از بازداشت یوسف سلوجی، دیپلمات ۷۵ ساله و سفیر سابق آفریقای جنوبی در تهران، خبر داد. این دستگیری در چارچوب پرونده‌ای صورت گرفته که چند سال قبل با شکایت "ترک سل" علیه شرکت "ام‌تی‌ان" گشوده شده بود.

 

یوسف سلوجی با وثیقه‌ای ۲۸۰ دلاری آزاد شده تا روز ۱۷ آوریل در دادگاه حضور یابد. او پس از خاتمه ماموریت در ایران و پیش از بازنشستگی، سفیر آفریقای جنوبی در عمان بود. خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد سلوجی پول رشوه را صرف خرید یک خانه در پر‌ه‌توریا کرده است.
 
MTN بزرگترین شرکت مخابرات آفریقای جنوبی است. طبق مندرجات پرونده، این شرکت برای تصرف بازار تلفن همراه ایران و بردن مناقصه قرارداد "ایرانسل" حدود ۱۰۰ هزار دلار به یوسف سلوجی رشوه پرداخته بود. سخنگوی رئیس پلیس آفریقای جنوبی گفته است، سلوجی با دریافت این مبلغ، از مناسبات خود سود برد تا طرف ایرانی را متقاعد کند که به جای "ترک‌سل" با "ام‌تی‌ان" قرارداد ببندند.
 
شرکت یاد شده هر گونه زد و بند برای کنار زدن رقیب ترک را تکذیب کرده است. دو رقیب مخابراتی در سال ۲۰۰۴ بر سر مناقصه ایرانسل می‌‌جنگیدند.
 
موضوع زد و بند در سال ۲۰۱۲ و زمانی برملا شد که کریس کیلووان، مدیر اجرایی "ام‌تی‌ان"، بعد از اخراج، صدها سند و مدرک مربوط به این معامله را در اختیار "ترک‌سل" گذاشت. این شرکت نیز به دادگاهی در واشنگتن شکایت برد و خواستار غرامتی معادل چهار میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار شد. در این شکایت، "ترک‌سل" مدرکی ارائه کرد که بر اساس آن، "ام‌تی‌ان" و طرف ایرانی برای "همکاری‌های دفاعی، امنیتی و سیاسی" توافق می‌کردند.
 
مدیر اجرایی سابق در نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهادت داد که این شرکت مخابراتی، برای بردن این مناقصه، وعده کرده بود که واسطه فروش تجهیزات نظامی از جمله سیستم‌های رادار، نفربر زرهی یا هلی‌کوپترهایی مشابه هلی‌کوپترهای آمریکایی آپاچی به جمهوری اسلامی شود و لابی کند که آفریقای جنوبی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نفع ایران رای دهد.
 
رویترز در سال ۲۰۱۲ گزارش مفصلی از ماجرا داد. این خبرگزاری نوشت سفر وزیر دفاع آفریقای جنوبی به تهران با همراهی دو مدیر ارشد ام‌تی‌ان به منظور "اطمینان دادن به مقامات ایرانی برای برآورده شدن تقاضاهای‌شان" بود.
 
ایرانسل دومین شرکت ارائه دهنده خدمات تلفن همراه و اینترنت پرسرعت در ایران است و با سرمایه‌گذاری مشترک MTN و شرکت صنایع الکترونیک ایران راه‌اندازی شده است. سهم شرکت مخابراتی آفریقای جنوبی در ایرانسل ۴۹درصد است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
فیل دانا - آینه جهان نما - لندن، انگلستان
قابل توجه جناب ژن خوب چند پدره پسر اسمی آقای عارف.
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۷
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
آخىش!! ١٠٠ هزار دلار همه اش؟ آدم دلش کباب میشه به حال این بیچاره که با یه مبلغ ناچیز چه وعده هایى داده بوده!! تسحیلات نظامى، سیستم هاى نظامى و امنیتى، هلى کوپتر آپاچى!!! آخرش هم از حلقومش کشیدن بیرون این پول رو!! وثیقه اش رو که دیدم از خنده روده بر شدم!! ٢٨٠ دلار!! این مبلغ رو بعضى از همین آقازاده ها که ایرانی سل رو آوردن و کردن تو پاچه وزارت مخابرات، خرج ناهارشون میکنن
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.