مشاور روحانی : دیگر یک نفر نمی‌تواند ایران را اداره کند

رادیو بین المللی فرانسه :  حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ایران، در گفتگویی ویدیویی با ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، اعتراف کرده که عالیترین مقامات جمهوری اسلامی خوب می دانند که اعتراض های یک سال گذشته در کشور ریشه های عمیق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارند و از بسیاری جهات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بی سابقه هستند و مادام که این ریشه ها و علت ها به قوت خود باقی است تداوم و تعمیق اعتراض های اجتماعی در دورنمای کشور اجتناب ناپذیر است.
 

حسام الدین آشنا همچنین تلویحاً اعتراف کرده است که برخلاف گذشته حاکمیت و شخص رهبر جمهوری اسلامی پی برده که سرکوب دیگر نمی تواند اعتراض مردم را مهار کند. به همین دلیل مشاور حسن روحانی تأکید کرده است که در مقابله با اعتراض های سال ۹۶ حکومت "پخته تر" از گذشته عمل کرد و حتا "یک نفر" - احتمالاً شخص رهبر جمهوری اسلامی - مانع از سرکوب گسترده اعتراض ها شد .

 
حسام الدین آشنا سپس می گوید که کل حاکمیت جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده که ادامه وضع موجود بدون جلب اعتماد سیاسی مردم میسر نیست، هر چند خود حسام الدین آشنا اذعان می دارد که تمام ظرفیت های درونی نظام به ته رسیده و دیگر یک نفر نمی تواند کشور را اداره و برای مسائل و مشکلات آن راه حل ارایه کند. 
 
وی گفته است که تمام رهبران جمهوری اسلامی ایران تقریباً در سن کهولت یا نظیر هاشمی شاهرودی در پایان عمر خود هستند بی آنکه نظام اسلامی توانسته باشد نیروی جایگزین خود را از درون تولید کند. آشنا می گوید که این نظام برای ماندن دیگر از این پس به یک "اصلاح سیستمی"، به یک "پوست اندازی سنگین" نیاز دارد.
 
به گزارش رادیو فردا آقای آشنا همچنین گفت که هدف اعتراض‌های دی ماه «اسقاط دولت» بود اما پس از آن مشخص شد، « تضعیف دولت و نظام یک مسیر است».
 
وی تاکید کرد: «برخی فکر می‌کردند می توان بدون تغصیف نظام دولت را تضعیف کرد اما تجربه اعتراضات دی ماه نشان داد که تضعیف دولت و نظام یک مسیر است».
 
آقای آشنا گفت: «اگر طرحی برای این اعتراضات وجود داشت، اسقاط دولت بود و اگر وجود نداشت می‌توانست نظام زمین بخورد».
 
پیش از این نیز برخی از مقامات دولت و حزب اتحاد ملت، از احزاب اصلاح طلب، ابراهیم رئیسی و احمد علم الهدی را متهم کرده بودند که اعتراض شهر مشهد که اعتراض‌های ۹۶ از آن آغاز شد را سازماندهی کرده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
مملکتی که یک امام خیالی بنام امام زمان از درون چاه ....ان را اداره کنه بوی گندش باید بلند بشه!
یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم