جریان قرآن توماس جفرسون چیست؟
رأی دهید
رشیده طلیب، زن مسلمانی که به تازگی به عنوان نماینده ایالت میشیگان وارد مجلس آمریکا شده، هم نمایندگیاش خبرساز شد و هم حالا که مثل سایر اعضای مجلس چنین سوگندی را ادا کرده و البته با قرآن ادای سوگند خورده است.
پیش از او اما در سال ۲۰۰۷ کیث اِلیسون در مراسم خصوصی ادای سوگند به عنوان اولین نماینده مسلمان کنگره آمریکا از همین قرآن استفاده کرد.
قرآن توماس جفرسون، نسخه ترجمه شدهای به زبان انگلیسی و مربوط به سال ۱۷۳۴ میلادی است که از کتابخانه شخصی او خریده شد و حالا در کتابخانه کنگره نگهداری میشود.
بر اساس اطلاعات مؤسسه اسمیتسونین، توماس جفرسون این قرآن را وقتی جوان و دانشجوی حقوق بود خریده بود تا شاید درباره تأثیر اسلام بر نظام حقوقی کشورهای جهان مطالعه کند یا نظام حقوقی امپراتوری عثمانی را بشناسد.
یکی از این مسلمانان عمر ابن سعید است که سال ۱۸۰۷ از سنگال در آفریقا به چارلستون در ایالت کارولینای جنوبی آورده شد و تلاش کرد ایمانش را حفظ کند، ولی پس از چند سال زندانی شدن به مسیحیت تغییر مذهب داد. عمر ابن سعید روی دیوارهای زندانش آیههای قرآن را نوشته بود.
قرآن توماس جفرسون نسخه ترجمه شده این کتاب مقدس مسلمانان و مربوط به سال ۱۷۳۴ است که جورج سیل، شرقشناس انگلیسی آن را از عربی به انگلیسی ترجمه کرده و «القران المحمد» خوانده میشود.
سومین رئیسجمهور آمریکا در خودزندگینامهاش نوشته است که سند تاریخی «اساسنامه ویرجینیا برای آزادی مذاهب» را نوشته است تا از حق عبادت برای «یهودیها و غیریهودیها، مسیحیها و محمدان، هندوها و کسانی که به هر مذهبی، کافرند» حفاظت کند.
کلمه «محمدان» عنوانی است که در متون انگلیسی قدیمی برای نامیدن پیروان پیامبر اسلام به کار میرفته و امروزه بیشتر از واژه مسلمان استفاده میشود.
اهمیت توماس جفرسون در ساختن بنیانهای آزادی مذهب در آمریکا چنان است که روی سنگ قبر او نوشته شده «در اینجا توماس جفرسون به خاک سپرده شده، مؤلف اعلامیه استقلال آمریکا، نویسنده اساسنامه ویرجینیا برای آزادی ادیان و پدر دانشگاه ویرجینا».
حالا نزدیک به ۲۰۰ سال پس از مرگ توماس جفرسون، رشیده طلیب ۴۲ ساله که فلسطینیتبار و مسلمان یا به قول سومین رئیسجمهور آمریکا از «محمدان» است، با دست گذاشتن بر روی قران جفرسون سوگند خورده تا در کنار قانونگذاران ایالات متحده بنشیند.
خانم طلیب گفته است هدفش از این کار آن است که «نشان دهد مردم آمریکا با تبارهای گوناگون علاقه مشترک به آزادی و عدالت دارند».