بحران برگزیت :افزایش چشمگیر درخواست تابعیت ایرلند و آلمان توسط شهروندان بریتانیا

درآستانه خروج بریتانیا ازاتحادیه اروپا شهروندان این کشور به طور فزاینده درخواست تابعیت ایرلند را می‌دهند. در آلمان نیز برشمار درخواست‌های تابعیت افزوده شده. گفته می‌شود درصورت عدم تصویب قرارداد خروج، برگزیتی اتفاق نیفتد.
 

بریتانیا به طور رسمی در ۲۹ مارس ۲۰۱۹ اتحادیه اروپا را ترک می‌کند؛ دست‌کم این چیزی است که تاکنون برنامه‌ریزی شده است. شهروندان بریتانیا با چنین چشم‌اندازی به طور فزاینده تابعیت ایرلند را درخواست می‌کنند.

 
وزارت خارجه بریتانیا روز دوشنبه ۱۰ دی (۳۱ دسامبر) اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ شمار درخواست‌ها برای دریافت تابعیت و گذرنامه ایرلندی ۲۲ درصد افزایش داشته و به ۱۰۰ هزار مورد رسیده است. در سال ۲۰۱۵ تنها ۴۶ هزار درخواست به ثبت رسیده بود.
 
در بریتانیا هر کس که در ایرلند و یا ایرلند شمالی متولد شده باشد و یا والدین و اجداذ او تبار ایرلندی داشته باشد، حق داشتن گذرنامه و تابعیت ایرلندی را نیز دارد. این قانون شامل حدود شش میلیون بریتانیایی می‌شود که بدین گونه می‌توانند تابعیت دوگانه دریافت کنند.
 
در پی اجرایی شدن برگزیت ایرلند به عنوان عضو اتحادیه اروپا با ایرلند شمالی به عنوان بخشی از بریتانیا درچار مشکلات گمرکی و ترددی خواهد شد. این پرسش تعیین‌کننده‌ در مذاکرات نیز مطرح بوده که ایرلند چگونه می‌خواهد با ایرلند شمالی، که در شمال ایرلند واقع است، مرزبندی کند. به گفته مقامات اروپایی قرار است از کنترل‌های سختگیرانه پرهیز شود تا مناقشه‌های دیرین ایرلند شمالی بار دیگر شعله‌ور نشوند.
 
در آلمان نیز شمار درخواست‌های تابعیت از سوی ساکنان بریتانیایی به طور چشمگیری رو به افزایش گذارده است. شمار بریتانیایی‌هایی که در سال ۲۰۱۷ درخواست تابعیت آلمان را دادند ۷۴۹۳ مورد بود که تا آن زمان بی‌سابقه بوده است.
 
بهرحال هنوز مشخص نیست که پارلمان بریتانیا تا تاریخ معین ماه مارس قرارداد خروج بریتانیا با اتحادیه اروپا را به تصویب خواهد رساند و یا اینکه این خروج بدون هر گونه قراردادی رخ بدهد. خروج بدون قرارداد پیامدهای سنگینی برای اقتصاد بریتانیا خواهد داشت که دیگر عرصه‌های زندگی شهروندان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
 
وزیر بازرگانی از شانس ۵۰−۵۰ سخن می‌گوید
 
مقامات لندن در این فاصله خود را برای یک چنین وضعیتی آماده می‌کنند. بر اساس یک گزارش بی‌بی‌سی، دولت بریتانیا طی ماه‌های گذشته قراردادهایی بالغ بر ۱۰۸ میلیون پوند (برابر با حدود ۱۲۰ میلیون یورو) با شرکت‌های کشتیرانی مسافربری بسته‌ است تا مانع از کمبود کشتی مسافربری در بندر دوور شوند.
 
البته صداهایی نیز بلند شده است مبنی بر اینکه بریتانیا باید از تصمیم خروج از اتحادیه اروپا منصرف شود. اخیرا لیام فاکس، وزیر بازرگانی بریتانیا در مصاحبه‌ای با "ساندی تایمز" گفته بود، در صورتی که پارلمان بریتانیا طرح قرارداد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را تصویب نکند، آنگاه یک احتمال ۵۰−۵۰ وجود دارد که برگزیتی اتفاق نیفتد.
 
ترزا می‌، نخست‌وزیر بریتانیا پس از آنکه در ۱۱ سپتامبر شانسی برای تصویب طرح قرارداد خروج در پارلمان ندید، انجام این رأی‌گیری را به اواسط ماه ژانویه ۲۰۱۹ موکول کرد. ترزا می باید حساب کند که ۱۰۰ تن از نمایندگان حزب خود او با این قرارداد مخالفت خواهند کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۱۰۸
Nakamichi - لندن، انگلستان
و طبق معمول قشر پناهنده،کارگر یدی کم سواد بی مطالعه ایرانی مقیم انگلیس از این خبر خوشش نمیاد و منفی میده :)
‌سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۰
۴۰
پیامک1 - منچستر، انگلستان

[::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. عقل کل حالا تو استاد دانشگاهی که نظر دادی.کار یدی از اختلاس و دزدی تو که بهتره
‌سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۵
۱۰۸
Nakamichi - لندن، انگلستان
[::پیامک1 - منچستر، انگلستان::]. .... خان فکر کنم اسکیزوفرنی گرفتی،برو اپلای کن لااقل بنفیتت رو بیشتر کنن تا از بدبختی دق نکردی.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +203رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +158جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +115پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +89هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +86آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!