ریچارد گرنل: "آلمانی‌ها بازار آمریکا را به ایران ترجیح می‌دهند"

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمانسفیر آمریکا در آلمان می‌گوید فعالان اقتصادی آلمان از تحریم‌های آمریکا علیه ایران "پیروی" می‌کنند. او از کاهش همکاری با ایران استقبال کرد. دولت آلمان اما تأکید دارد که از ادامه همکاری اقتصادی با ایران حمایت می‌کند.
 

بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، فعالیت شرکت‌های آلمانی در ایران را محدود کرده است. ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان از خروج گام به گام تاجران و سرمایهداران آلمانی از بازار ایران استقبال کرده است.

 
سفیر آمریکا پنج‌شنبه اول آذر (۲۲ نوامبر) به آژانس مطبوعاتی آلمان گفت: «ما بسیار راضی هستیم که شرکت‌های آلمانی تصمیم گرفتند از تحریم‌های آمریکا پیروی کنند.»
 
گرنل فعالان اقتصادی را که هنوز در ایران فعالیت دارند به طور غیرمستقیم به حمایت مالی از تروریسم متهم کرد. او گفت: «کسانی که با ایران معمله می‌کنند، به رژیمی پول می‌دهند که مبالغ هنگفتی را برای فعالیت‌های تروریستی هزینه می‌کند.»
 
به گفته سفیر آمریکا در آلمان، حکومت ایران از سال ۲۰۱۲ میلادی تا کنون ۱۶ میلیارد دلار از دارایی خود را خرج بشار اسد، رئیس جمهور سوریه کرده است. گرنل مدعی شد که حمایت ایران از اسد "موجب بی‌ثباتی قابلتوجهی در اروپا شده است". 
 
ریچارد گرنل تصریح کرد :«ما شنیده‌ایم که شرکت‌های آلمانی با شور و شوق فراوان در بازار آمریکا فعال هستند.»
 
او گفت انتظار دارد که فعالیت شرکت‌های آلمانی در ایران باز هم کمتر شود و تصریح کرد که همه فعالان اقتصادی آلمان "به او گفته‌اند که از بازار ایران خارج می‌شوند". او تأکید کرد: «اگر از شرکت‌های آلمانی بپرسید که معامله با ایران را ترجیح می‌دهند یا با آمریکا پاسخ ۱۰۰ درصد آنها این است که می‌خواهیم بخشی از بازار آمریکا باشیم.»
 
تشدید فشارها پس از خروج امریکا از برجام
 
رئیس جمهور آمریکا ماه مه از توافق اتمی با ایران خارج شد و تحریم‌های یک‌جانبه علیه جمهوری اسلامی را از آبان‌ماه اجرایی کرد. 
 
آلمان همراه بریتانیا‌، فرانسه، روسیه و چین به توافق اتمی با ایران پایبند است و تأکید دارد که توافق اتمی با ایران باید حفظ شود. اما فعالان اقتصادی آلمان نگران تأثیر تحریم‌های آمریکا بر فعالیت‌های تجاری خود در بازار آمریکا هستند.
 
حجم مبادلات تجاری آلمان و آمریکا بسیار فراتر از مبادلات تجاری آلمان و ایران است. به عنوان مثال صادرات آلمان به آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۱۱۱ میلیارد یورو بوده است. در حالیکه کل مبادلات تجاری آلمان و ایران در این سال کمی بیش از سه میلیارد یورو بوده است.
 
کنسر‌ن‌های بزرگ آلمانی برای حفظ بازار آلمان اعلام کرده‌اند که همکاری تجاری خود با ایران را قطع می‌کنند. اما شرکت‌های کوچک و متوسط که با آمریکا رابطه‌ تجاری ندارند، تصمیم دارند به همکاری با ایران ادامه دهند. هفته گذشته نمایندگان ۱۵ شرکت کوچک و متوسط آلمانی همراه زیگمار گابریل، وزیر خارجه پیشین آلمان به ایران سفر کردند.  
نمایندگان ۱۵ شرکت کوچک و متوسط آلمانی همراه زیگمار گابریل، وزیر خارجه پیشین آلمان به ایران سفر کردند   آلمان همگام با اتحادیه اروپا تاکید دارد روابط اقتصادی خود با ایران را حفظ می‌کند. اتحادیه اروپا در پی اجرای "سازوکار مالی ویژه‌ای" است که امکان تبادلات مالی اتحادیه اروپا و ایران را بدون وابستگی به دلار امکان‌پذیرکند. این سازو کار در حاشیه نشست وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا، فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با همراهی چین و روسیه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک تصویب شد.
 
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرده که این ساختار مالی هرچه زودتر راه‌اندازی شود. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که مشارکت وزیران آلمان، فرانسه و بریتانیا در این مرحله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
موگرینی ضمن اشاره به تلاش سه کشور یادشده برای مشخص کردن مکانیسم راه‌اندازی کانال مالی ایران گفت: «نمی‌توانم برای شما تاریخ معینی [برای نهایی شدن آن] مشخص کنم، ولی می‌توانم بگویم که تلاش‌ها ادامه دارند و به نحو مثبت پیش می‌روند.»
 
بااین حال شماری از سیاستمداران اروپایی از جمله بیژن جیرسرایی، نماینده حزب اپوزیسیون لیبرال‌ها در مجلس فدرال آلمان معتقدند که قدرت اقتصادی آمریکا به حدی زیاد است که شرکت‌های اروپایی ترجیح می‌دهند برای در امان‌ماندن از جریمه آمریکا، از بازار ایران خارج شوند. او معتقد است که تلاش اروپا در حمایت از این شرکت‌ها نتیجه چشمگیری در بر نخواهد داشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد