جابه‌جایی نامه‌های اداری ایران در شبکه‌های اجتماعی خارجی جرم محسوب می‌شود

جانشین معاونت فاوا سازمان پدافند غیرعامل ایران جابه‌جایی نامه‌های اداری در تلگرام و شبکه‌های اجتماعی غیربومی را جرم دانست.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارشنبه 31 اکتبر، حسن پارسا جانشین معاونت فاوا سازمان پدافند غیرعامل ایران در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهمیت فضای مجازی و سایبری، اظهار کرد: استفاده از شبکه های مجازی از جمله تلگرام و ... از نظر ما ممنوع است و قوه قضائیه و دادستان نیز اعلام کردند که اگر نامه های اداری بر بستر شبکه های اجتماعی، به خصوص غیر بومی، جابجا شوند جرم حساب می شود و قابلیت برخورد نیز در این زمینه با فرد وجود دارد.

 
وی افزود: شبکه ها، زیرساخت ها و همچنین سامانه هایی که در دستگاه‌های اجرایی ایجاد می شوند متاسفانه غالبا خارجی و متعلق به کشورهای صاحب فناوری هستند.
 
پارسا با بیان اینکه این سامانه ها در اختیار سایر کشورها از جمله کشور ایران قرار گرفته می‌شود، گفت: غالبا فناوری های وارداتی، خصوصا از جنس «امن افزار»، «فایر وال»، «یو تی ام» و تجهیزات بر بستر فضای مجازی و سایبری که قرار است برای ما تامین امنیت کند اگر خارجی باشد یکی از منشاها و مبادی ورود «بدافزارها» و دشمنان برای تخریب و اختلال در شبکه ها می تواند باشد.
 
وی ادامه داد: تدابیری که پدافند غیرعامل برای امن سازی و مصون سازی دارد این بوده که بتوانیم استفاده حداکثری از تجهیزات بومی، ایرانی و ساخت داخل را داشته باشیم.
 
جانشین معاونت فاوا سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: طی چند سال گذشته تعداد زیادی از تجهیزات و امن افزارها در فضای سایبری تولید شده و قابل استفاده و بهره برداری است، همچنین تاکید ما و مقامات عالی کشور بهره برداری از تجهیزات بومی و ساخت داخل در این حوزه است.
 
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان پدافند غیرعامل در زمینه خرابکاری در حوزه سایبری دستگاههای اجرایی کشور تصریح کرد: در این زمینه سازمان پدافند غیرعامل برای جلوگیری از فعالیت «استایکس نت» در انتهای سال 2011 و ویروس «وایپ» در حوزه نفت، که کشور را در مقطعی دچار چالش کرده بود ورود جدی داشت.
 
این نکته قابل ذکر است که فیلتر تلگرام در ایران باعث شد این پیام رسان از دسترسی بیش از 40 میلیون کاربر ایرانی اش خارج شود. هر چند بخش قابل توجهی از کاربران توانسته‌اند به کمک فیلترشکن‌های مختلف از سد فیلترینگ عبور و از این پیام رسان استفاده کنند. بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران که حکم به فیلترینگ تلگرام داده بوده دلیل اصلی مسدود‌سازی این پیام رسان را شکایات متعدد علیه شبکه اجتماعی تلگرام به دادسرای عمومی و انقلاب تهران و تقاضا‌های فراوانی که در خصوص جلوگیری از فعالیت شبکه مذکور از ناحیه شهروندان به این دادسرا واصل شده بود عنوان کرد. حال آنکه پیش از مسدود‌سازی این شبکه، خبرهای مختلفی از سوی مقامات رسمی کشور شنیده می‌شد که یکی از دلایل اصلی فشار به دولت برای فیلتر کردن تلگرام، انحصاری بود که این پیام رسان در کشور ایجاد کرده است. در همین راستا تلاش شد تا کاربران به پیام رسان‌های بومی منتقل شوند اما جو بی‌اعتمادی به این پیام رسان‌ها آنقدر بالا است که حالا و بر اساس اظهارات وزیر ارتباطات ایران 7 پیام رسان مورد تأیید شورای عالی فضای مجازی جمعاً نزدیک به 10 میلیون کاربر فعال دارند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.