مشاور رئیس مرکز فضای مجازی ایران: گوگل خدمات حوزه کسب و کار خود را روی ایرانی‌ها بست

مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران، به‌دلیل تحریم‌ها از بسته شدن 100 درصدی خدماتی که گوگل برای کسب‌وکار ایجاد کرده و می‌تواند مولد اشتغال باشد، به روی ایرانی‌ها خبر داد.
 

به گزارش پایگاه خبری دانشگاه علامه طباطبایی، یکشنبه 21 اکتبر در نشست «فضای مجازی: مسائل حاکمیتی، چالش‌ها و فرصت‌ها» که در جمع اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، در سالن شورای این دانشکده برگزار شد، رسول حسینی مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران گفت: 100 درصد خدماتی که گوگل برای کسب‌وکار ایجاد کرده و می‌تواند مولد اشتغال باشد، به‌خاطر تحریم‌ها آنها را به روی ایرانی‌ها بسته است. همچنین 93 درصد خدمات حوزه زیرساختی شرکت آمازون برای توسعه‌دهندگان سیستم در حوزه فضای مجازی برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیست.

 
وی در ادامه به وضعیت ایران در زمینه خدمات ارائه شده در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: حجم اقتصاد دنیا چهار تریلیون دلار و اقتصاد ایران 15 میلیارد دلار است که در تناسب با جمعیت که یک درصد از جمعیت دنیا است، ما باید به چیزی نزدیک به 40 میلیارد دلار در زمینه حجم بازار فضای مجازی برسیم. متأسفانه بیشتر درآمد ما از طریق اپراتورها تلفن همراه به دست می‌آید در حالی‌که باید این درآمد را از حوزه کسب‌وکارهای خدمات و محتوای فضای مجازی به دست آوریم.
 
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: همچنین عدم تعادل واردات و صادرات در این حوزه وجود دارد، به عبارتی در کشور 60 برابر واردات داریم و در مقابل، هیچ صادراتی در این حوزه وجود ندارد.
 
وی با اشاره به خدماتی شدن فضای مجازی در زمینه اقتصادی بیان کرد: این موضوع باعث توسعه انفجارگونه بخش خدمات شده است تا جایی که پیش‌بینی می‌شود بخش خدمات 70 تا 80 درصد جامعه را پوشش دهد. پدیده دیگری که ما با آن مواجه هستیم تغییر الگوی پیشرفت است، اگر ما زمانی که دارای معادن نفتی و معدنی بودیم جزء جوامع پیشرفته بودیم، امروزه جوامعی که به لحاظ فناوری و تکنولوژی قوی‌تر باشند، پیشرفته محسوب می‌شوند. در سال 2001 از پنج شرکت بزرگ دنیا چهار شرکت در حوزه نفتی بودند، اما در سال 2016 پنج شرکت بزرگ دنیا در حوزه تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی هستند.
 
حسینی ادامه داد: حجم اقتصاد در فضای مجازی در سال 2016 چهار هزار میلیارد دلار بوده است که 5 درصد (جی. دی. پی) جهان را شامل شده است و با نگاهی به سایر کشورها متوجه می‌شویم که از سال 2000 تاکنون آمریکا در صدر کشورهای مجهز به فناوری قرار دارد و چین که در سال 2000 در رتبه پنجم بوده است در سال 2016 به رتبه، دوم صعود کرده است.
 
وی مهم‌ترین بحث در فضای مجازی را تحقیق و توسعه دانست و توضیح داد: درصورتی‌که تحقیق و توسعه نباشد، فضای مجازی علناً دیگر معنایی ندارد. چون فضای مجازی لبه دانش است و از 100 درصد توزیع مکانی تحقیق و توسعه، 26 درصد در اختیار آمریکا، 20 درصد چین، 21 درصد اروپا و 2.8 درصد در روسیه است. البته این آمار مربوط به سال 2016 است و آمار جدیدی دراین‌باره وجود ندارد.

توییتر: سیاسی ترین شبکه اجتماعی مجازی
 
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی تصریح کرد: در تقسیم‌بندی شبکه‌های اجتماعی، توییتر سیاسی‌ترین شبکه محسوب می‌شود، زیرا 856 نفر از اعضای سازمان ملل عضو این شبکه هستند، در مرتبه بعد فیسبوک، اینستاگرام و سایر شبکه‌ها قرار دارند. چون اینستاگرام در کشور فیلتر نیست، رهبری و ریاست جمهوری، جزء اشخاصی هستند که کشورمان در شبکه اجتماعی اینستاگرام حضوری فعال دارند.
 
وی اذعان کرد: اگر در یک خبرگزاری سه هزار گزارشگر داشته باشد، یعنی هر 15 هزار کیلومتر مربع یک گزارشگر داریم، درصورتی‌که فیسبوک دارای دو میلیارد کاربر است که به 655 میلیون گوشی موبایل دارای دوربین مجهز هستند، یعنی 655 میلیون خبرنگار در سراسر دنیا دارد که هرلحظه هر اتفاقی بیفتد، آن را روی فیسبوک بارگذاری و در معرض دید همگان قرار می‌دهند.
 
مشاور رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: یکی از کارهایی که در رسانه‌های اجتماعی انجام می‌شود، پروفایل سازی است، یعنی تمام خصوصیات و نقش‌های ما نمایش داده می‌شود و فضای مجازی همه این‌ها را در قالب یک پروفایل می‌گیرد و می‌داند هرکس به چه مسئله‌ای علاقه دارد و چیزهایی که او علاقه دارد را برایش می‌فرستد.
 
حسینی در رابطه با نرم‌افزارهای مرتبط با فضای مجازی، گفت: ربات‌ها نرم‌افزارهایی هستند که مثل انسان عمل می‌کنند. ربات‌ها، می‌توانند با استفاده از لایک‌ها و کامنت‌های مخاطبان، موضوعی را برجسته کنند. توییتر چند هفته پیش اعلام کرد که 70 میلیون اکانت توییتری که دارای ربات بودند حذف شده است، این در صورتی است که 300 میلیون اکانت فعال دارد.
 
گفتنی است که بررسی کارشناسی مرکز ملی فضای مجازی ایران نشان می دهد که 44 درصد سرویس های کمپانی آمریکایی گوگل برای کاربران ایرانی مسدود شده و این شرکت امکان دسترسی به 100درصد خدمات مورد نیاز کسب و کارها را نمی دهد.
 
طبق این گزارش و علیرغم گفته های آمریکایی ها مبنی بر محدودیت دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت از سوی دولت ایران، اما شواهد نشان می دهد که گوگل بسیاری از خدمات خود را روی کاربران ایرانی بسته است. در این بررسی مشخص شده است که از میان 227 خدمتی که گوگل ارائه می کند تنها 54 درصد خدمات آن برای کاربران ایرانی فعال است و 44 درصد سرویس های این کمپانی، در ایران مسدود است و وضعیت دو درصد سرویس ها نیز نامشخص اعلام شده است. در همین حال 100 درصد خدمات برنامه نویسی مورد نیاز توسعه دهندگان، کسب و کارها و برنامه نویسان (API) در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارد و این در حالی است که این شرکت 51 سرویس API مورد استفاده برنامه نویسان تاکنون ارائه کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
hamid swed - مالمو، سوئد
باریکلا به شما!!!! منشآ همه بن بستها!!!!!!
یکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
۶۵
mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
با این حکومت دیکتاتوریتان پس انتظار داشتی دوسیخ کباب کوبیده هم تعارفتان میکردند چقدر هم پرو هستید
یکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲
۵۸
همایون شایان - اسلو، نروژ
حالا خوب شد ؟ ببین چقدر اونجات میسوزه . ولی خودتون که همه چی رو بستین عیبی نداره . به قول شاعر . بهرام که گور میگرفتی همه عمر دیدی که چگونه گور بهرام گرفت .
یکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.