ترکیه تحقیق درباره ناپدید شدن خاشقجی را گسترش می‌دهد

کنسول عربستان در استانبول در کانون تحقیق است یک روز بعد از جست و جوی کنسولگری عربستان در شهر استانبول در ارتباط با ناپدید شدن یک روزنامه نگار منتقد آل سعود، پلیس ترکیه می گوید این تحقیقات را به اقامتگاه کنسول عربستان تعمیم می دهد.
 

جمال خاشقجی روز دوم اکتبر برای انجام امور اداری وارد ساختمان کنسولگری شد اما دیگر هرگز دیده نشد.

 
به گزارش رسانه های محلی محمد عتیبی، کنسول عربستان در استانبول، اکنون ترکیه را ترک کرده است.
 
فشارها برای عربستان برای ارائه توضیحی در مورد سرنوشت آقای خاشقجی در روزهای اخیر بالا گرفته است.
 
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا برای بحث در این باره با رهبران سعودی در ریاض دیدار کرده و انتظار می رود بعد از آن به ترکیه برود.
 
مقام های ترکیه بر این باورند که آقای خاشقجی به دست ماموران سعودی به قتل رسیده، اما عربستان این اتهام را رد می کند.
 
پلیس دوشنبه برای اولین بار اجازه یافت وارد کنسولگری شود و جست و جوی ساختمان آن را در طول شب کامل کرد.
 
اما به گزارش رسانه های ترکیه آقای عتیبی، ساعاتی پیش از آنکه برنامه جست و جوی اقامتگاهش اعلام شود، ترکیه را با پروازی تجاری به مقصد عربستان ترک کرد.
در روز ناپدید شدن خاشقجی اتومبیل های دیپلماتیک از کنسولگری به اقامتگاه کنسول رفتند خبر گسترش تحقیقات به اقامتگاه کنسول را مولود چاوش اغلو وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد.
 
منابع دولتی در ترکیه تصاویر دوربین های امنیتی از اتومبیل هایی که در روز ناپدید شدن آقای خاشقجی با پلاک دیپلماتیک بین کنسولگری و اقامتگاه کنسول عربستان تردد می کردند را منتشر کرده اند.
 
نتیجه ملاقات های پومپئو چه بود؟
 
وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه با ملک سلمان، محمد بن سلمان ولیعهد و عادل جبیر وزیر خارجه عربستان در ریاض ملاقات کرد.
 
به گفته هدر نوئرت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا آقای پومپئو از ملک سلمان به خاطر "تعهدش به تحقیقات کامل و شفاف" قدردانی کرد.
 
ولیعهد عربستان هم با نیاز به تحقیقات برای "یافتن پاسخ ها" تاکید کرد.
 
آقای پومپئو روز دوشنبه به ریاض رفت که بعد از گفت و گوی تلفنی دونالد ترامپ با ملک سلمان بود.
 
به گفته آقای ترامپ، ملک سلمان هرگونه "اطلاعی از سرنوشت شهروند" این کشور را انکار کرد.
 
رئیس جمهور آمریکا این انکارها را "خیلی خیلی قاطعانه" توصیف کرد و از احتمال انجام قتل توسط "عوامل سرخود" سخن گفت.
 
همزمان لیندزی گراهام سناتور ممتاز جمهوری خواه که مدافع روابط آمریکا و عربستان است به شدت از ولیعهد عربستان انتقاد کرده است.
پومپئو به ریاض سفر کرده او صبح سه شنبه با توصیف محمد بن سلمان به عنوان یک "شخص مخرب" گفت "او باید برود."
 
نتیجه تحقیقات در کنسولگری
 
تاکنون نتیجه جست و جوی کنسولگری عربستان در استانبول روشن نشده است. اما مقام هایی که از آنها نام برده نشد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته اند پلیس "شواهد مشخصی" یافته که نشان می دهد روزنامه نگار سعودی در آنجا به قتل رسیده است. جزییات بیشتری ارائه نشد.
 
ماموران پزشکی قانونی ترکیه که روپوش های بلند، دستکش و کفش های پوشیده داشتند برای حدود ۹ ساعت مشغول کار در کنسولگری بودند و در ساعات نخست سه شنبه آنجا را ترک کردند.
 
بنابه گزارش ها آنها از ساختمان، از جمله خاک باغچه و دروازه آهنی آن، نمونه برداری کرده اند.
 
همزمان خانواده خاشقجی در بیانیه ای خواستار تحقیق در باره سرنوشت این خبرنگار توسط یک "کمیسیون مستقل و بی طرف بین المللی" شده است.
 
آقای خاشقجی که زمانی مشاور خاندان سلطنتی حکومت عربستان بود در سال های اخیر از این کشور خارج شد و اقامت آمریکا را گرفت. او برای صفحه دیدگاه های روزنامه واشنگتن قلم می زد.
 
گزارش ها حاکیست که آقای خاشقجی که برای دریافت اسناد لازم برای ازدواج به کنسولگری رفته بود به دست ماموران سعودی کشته شد.
 
منابع مطلع در داخل دولت ترکیه گفته اند که ۱۵ مامور سعودی برای قتل او به ترکیه سفر کردند. هرچند عربستان اصرار داشت که او به سلامت کنسولگری را ترک کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +200ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد