شورای اتحادیه اروپا خشونت علیه زنان در ترکیه را محکوم کرد

تظاهرات در اعتراض به خشونت علیه زنان در ترکیه؛ استانبول سال ۲۰۱۷ شورای اروپا به ترکیه هشدار داد که باید برای محافظت از حقوق زنان و کودکان در این کشور اقدامات بیشتری انجام دهد. عدم مجازات متجاوزان و حمایت ناکافی از قربانیان خشونت، وضعیت زنان و کودکان را در این کشور دشوارتر کرده است.
 

شورای اروپا روز دوشنبه ۲۳ مهر (پانزدهم اکتبر) به ترکیه به دلیل ازدواج کودکان در این کشور، خشونت علیه زنان و تخفیف یا عدم مجازات مجرمان هشدار داد.

 
بنا به گزارش منتشر شده از سوی این شورا گروهی از کارشناسان اروپایی از ترکیه خواسته‌اند که اقدامات بیشتری برای دفاع از حقوق زنان و کودکان انجام دهد.
 
شورای اروپا که مقر آن در شهر استراسبورگ است، وظیفه نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ۴۷ کشور عضو این شورا، از جمله ترکیه را برعهده دارد.
 
در گزارش کارشناسان شورای اروپا آمده است که زنان قربانی خشونت و آزار جنسی و تجاوز در ترکیه مورد حمایت ضروری دولت قرار نمی‌گیرند. به نظر این کارشناسان دلیل این امر وابستگی مالی این زنان به بانیان خشونت یا نگرانی قربانیان از اذیت و آزار و انتقا‌م‌گیری متجاوزان است.
 
در ترکیه اغلب اوقات تجاوز به زنان به عنوان "خطایی که خود زنان مسئول آن بوده‌اند" و "آبروریزی برای خانواده" تعبیر می‌شود. 
 
با این "درک کاملا تحریف شده از خشونت جنسی" قربانیان در معرض خطر اعمال خشونت‌های بیشتر قرار می‌گیرند. برخی از قضات ترکیه با مرتکبین خشونت علیه زنان برخورد جدی نمی‌کنند.
 
ازدواج دختران پیش از رسیدن به سن قانونی
 
نگرانی کارشناسان همچنین از افزایش موارد ازدواج دختران خردسال در ترکیه است. طبق آمار یک چهارم زنان این کشور پیش از رسیدن به سن ۱۸ سالگی ازدواج کرده‌اند. در خارج از شهرهای بزرگ ازدواج دختران خردسال نیز رواج دارد. بنا به گزارش شورای اروپا از هر سه زن ترکیه‌ای در نقاط روستایی و شهرهای کوچک یک زن در سنین خردسالی از سوی خانواده مجبور به ازدواج شده است.
 
کارشناسان شورای اروپا در گزارش خود از مسئولان ترکیه خواسته‌اند که اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت زنان و دفاع از حقوق آنان انجام دهند.
 
شورای اروپا همچنین از ترکیه خواسته است ازدواج زیر ۱۸ سال را در قوانین این کشور به عنوان جرم به رسمیت بشناسد. 
 
به گفته کارشناسان شورای اروپا به طور کلی در جامعه ترکیه، حتی در بالاترین محافل سیاسی، محدودیت‌هایی در باره نقش و حقوق زنان در جامعه دیده می‌شود. این نوع نگرش زمینه را برای اعمال خشونت علیه زنان فراهم می‌کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +317نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +237سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +226پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +199اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +160پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +159نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +149شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +124شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +120دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی