مجلس با پیوستن ایران به «کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم» موافقت کرد

مجلس شورای اسلامی سرانجام پس از چهار ماه، لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» را تصویب کرد.
 

نمایندگان در حالی به این لایحه رای مثبت دادند که محافظه‌کاران ماه‌ها با تصویب آن مخالف بودند و همزمان با رای‌گیری روز یکشنبه (۱۵ مهر) درباره سرنوشت این لایحه، تظاهرات اعتراضی گسترده‌ای نیز در مقابل ساختمان مجلس در جریان بود.

 
لایحه الحاق ایران به «کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» که با عنوان «سی‌اف‌تی» شناخته می‌شود، یکی از چهار لایحه‌ای است که تصویب و اجرای آنها مانع از قرار گرفتن نام ایران در فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی، موسوم به اف‌ای‌تی‌اف خواهد شد.
 
اکنون کمتر از ۱۰ روز به پایان مهلت اف‌ای‌تی‌اف برای اجرای ۴۱ توصیه مدنظر جهت شفافیت مبادلات پولی و بانکی توسط ایران مانده‌است.
 
نمایندگان مخالف تصویب این لایحه در مجلس، پیش از این حتی تهدید کرده‌‌بودند در زمان مطرح شدن این لایحه با خروج هماهنگ از صحن مجلس که اصطلاحا آبستراکسیون نامیده می‌شود، مجلس را از حد نصاب انداخته و مانع از بررسی و تصویب این لایحه خواهند شد.
 
به نوشته ایسنا، جلسه مجلس شورای اسلامی از همان ابتدا فضای ملتهبی داشت که پایان آن به پاره کردن آیین‌نامه توسط یکی از اعضای فراکسیون ولایی ختم شد.
 
مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با این لایحه موجب شده بود که از خردادماه سال جاری مسکوت گذاشته شود، اما آن‌طور که امروز علی لاریجانی، رئیس مجلس اعلام کرده دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای در پاسخ به نامه‌ رئیس مجلس درباره لوایح چهارگانه گفته که وی با بررسی آنها در مجلس مخالفتی ندارد. خبرگزاری دولتی ایرنا نوشته این لایحه پس از «ساعت‌ها بحث»، سرانجام با ۱۴۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع از میان ۲۷۱ نماینده حاضر در مجلس رای آورد.
 
این لایحه شامل یک مقدمه، ۲۸ ماده و یک پیوست است که پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم را با شروطی از جمله تاکید بر باقی ماندن نظام بر موضع «به رسمیت نشناختن اسرائیل»، پذیرفت.
 
موافقان پیوستن ایران به این معاهده و تلاش برای بیرون آوردن نام ایران از فهرست سیاه این کنوانسیون را سبب‌ساز شفافیت بیشتر و کاهش فساد می‌دانند.
 
آنها بر این باورند که حتی در صورت عزم اتحادیه اروپا برای یافتن راهی برای تداوم مبادلات پولی و بانکی با ایران، با وجود این مانع، کاری از طرف‌های اروپایی برنمی‌آید.
 
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز یک‌شنبه در مجلس گفت: «رئیس بانک مرکزی روسیه سه روز پیش به آقای همتی گفته بدون FATF نمی‌توانیم با شما کار کنیم چینی‌ها هم همین را گفته‌اند. این دو کشور که دیگر شریک استراتژیک ما هستند نیات استعماری ندارند.»
 
وی امروز در مجلس در دفاع از تصویب لایحه یادشده گفت که «یک بار دیگر در اینجا تاکید می‌کنم نه بنده و نه آقای رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه عدم حمایت مالی از تروریسم مشکلات ما حل خواهد شد. اما می‌توانیم تضمین دهیم با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.»
 
به باور موافقان پیوستن ایران به این معاهده، سوریه و لبنان از جمله کشورهایی هستند که به اف‌ای‌تی‌اف پیوسته‌اند و نگرانی‌های مخالفان در این حوزه را غیرواقعی می‌پندارند. ​از سوی دیگر، به تازگی محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران درباره لایحه سی‌اف‌تی گفته ابود: «این یک چیز خطرناکی است... و باعث می‌شود به طور مثال اگر ما بخواهیم به حزب‌الله، انصارالله و امثال آنها کمک کنیم، جلوی ما گرفته شود.»
 
لوایح چهارگانه‌ای که دولت حسن روحانی برای خروج از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی (اف‌ای‌تی‌اف) به مجلس ارائه کرده شامل لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی)است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Ali Okhtapous - مشهد، ایران

حلقه ی محاصره برای جمهوری اسلامی هر لحظه تنگتر میشه!!!
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۹
۵۸
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

خوب بسلامتی جام زهر نوش جان حکومت کثیف اسلامی ;)
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۸
۲۸
جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان

جالبه که در وضعیت کنونی هر کسی میخواهد مسئولیت خرابکاری را به دوش دیگری بیاندازد. شورای نگهبان میخواست این لایحه توسط مجلس رد بشه ولی مجلسیان توپ را در زمین شورای نگهبان انداختند تا به نام رهبر تمان ناکامی ها تمام بشه
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱
۶۶
zarduscht - فرانکفورت، آلمان

نه دوست عزیز .به گردن همدیگر نمی‌‌اندازند. این‌ها همه حساب شده است. اگر علی‌ مافیا با این عضویت مخالف بود. فکر می‌‌کنید. مجلس اجازه داشت. این را تصویب کند. ؟یک بار گفتم. علی‌ مافیا مثل روباه است. که در مقابل جانوران جنگل سخن می‌‌گفت. من زمانی‌ که گرسنه هستم. شیر و خرس و پلنگ می‌‌خورم. سر را برگرداند. دید در پشت سر. شیر. پلنگ و خرس را ، که گوش می‌‌دهند. دوباره گفت. البته بین خودمان .بعضی‌ وقتا هم "...سانسور خودی.." زیادی می‌‌خورم. مقصر علی‌ نیست. روباه دیگر. مقصر بوزینه .که حرف روباه را باور دارد. کلا در دین مبین بعضی‌ وقتا می‌‌توانید. از خط قرمز عبور کنید. مثلا زمان تظاهرات دولتی. کم حجاب و بی‌ حجاب می‌‌تواند شرکت کند. تلوزیون مصاحبه با کم حجاب و بی‌ حجاب در زمان انتخابات.یا خط قرمز دیگر ،که می‌‌توان به راحتی‌ عبور کرد. خدمات دلالی محبت .بردران ارشادی و خواهران ارشادی برای برادران عراقی می‌‌باشد. حالا دیگر نمی‌‌دانم .این امت شعیه. کلا رنگ کور است و قرمز را. سیاه می‌‌بیند. یا دلیل دیگر. برادر ارشادی زیاد داریم .شاید آنها جواب دهند
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸
۶۶
mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان

چی شد خامنه ای داشت خودش را جر میداد ولی حالا تو سوراخ موشه
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
۷۵
نازک بین - شفیلد، انگلستان

با تصویب این لایحه و پیوستن ایران باین کنوانسیون حفره های نفوذی که غارتگران و دزدان بیت المال بعنوان کمک به گروههای جانی و آشوبگران بین المللی تا اندازه ای بسته شد . ومخالفان منفعت طلب و حامیان تروریست و خائن به ملت دچار گیجی و فلاکت شدند.
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۱
۶۵
reza shah rohet shad - تهران، ایران
یک سیاه بازی دیگر در سالن نمایش مجلس خانه ملت. منتظر قسمتهای بعدی این نمایش در ماههای آتی باشین. ادامه دارد...
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد