قدیمی‌ترین آبجوسازی جهان در غاری در اسرائیل کشف شد

باستان‌شناسان در غاری در نزدیکی حیفا این آبجوسازی را پیدا کردند باستان‌شناسان می‌گویند قدیمی‌ترین آبجوسازی که تاکنون کشف شده را در غاری در اسرائیل پیدا کرده‌اند. قدمت این آبجوسازی ۱۳ هزار سال عنوان شده است. این کشف می‌تواند به مردم‌شناسان در کشف جزئیات زندگی مردمان این منطقه از خاورمیانه کمک کند.
 

باستان‌شناسان در پی یافتن آثاری از دوره ماقبل تاریخ و زندگی شکارچی-گردآورندگان در نزدیکی حیفا در اسرائیل بودند که به رد الکل تولید شده دست بشر برخوردند.

 
آثار کشف شده در این آبجوسازی ممکن است تاریخ آبجو را متحول کند؛ چرا که تاکنون محققان تاریخ آبجوسازی را تا ۵۰۰۰ هزار سال پیش ردیابی کرده بودند.
 
این کشف باستان‌شناسی باور رایج درباره علت تولید آبجو را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
 
تاکنون یکی از باورهای پذیرفته شده این بود که آبجو محصولی در کنار نان‌پزی و فرآیند تولید خمیر نان بوده است اما پژوهش‌گران اکنون می‌گویند این آبجوسازی نشان می‌دهد در آن ایام آبجو به تنهایی و احتمالا برای نوشیدن در آیین سوگواری درگذشتگان تولید شده بوده است.
 
در گزارشی که محققان از این کشف خود در شماره ماه اکتبر نشریه باستان‌شناسی منتشر کرده‌اند تصریح شده که آنها نمی‌توانند با قاطعیت بگویند که ابتدا نان به وجود آمده یا آبجو اما معتقدند که آبجو برای استفاده در مراسم مذهبی و به یاد درگذشتگان تولید می‌شده است.
 
لی لو، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا که رهبری این تیم باستان‌شناسی را بر عهده داشته معتقد است آنچه در حیفا کشف شده قدیمی‌ترین رد از الکل ساخته شده به دست بشر است.
 
خانم لو به وبسایت خبری استنفورد نیوز گفته گروه او در حال تحقیق درباره ناتوفیان و نحوه کشاورزی آنها بودند که به آثار آبجویی که از گندم و جو تهیه شده بود برخوردند.
 
ناتوفیان که هزاران سال پیش در فلسطین زندگی می کردند شکارچی حیوانات و گردآورنده غلات بودند.
این کشف در غاری در رشته کوه‌های کارمل در شمال اسرائیل و نزدیکی شهر حیفا روی داده است آبجویی که هزاران سال پیش ساخته می‌شد ظاهری بسیار متفاوت از آنچه امروز تهیه می‌شود داشته و بیش‌تر شبیه حریره‌ای از خمیر تخمیر شده گندم و جو بوده است.
 
آن طور که محققان می‌گویند الکلی که در زمان باستان تولید می‌شده احتمالا بسیار ضعیف‌تر از انواع امروزی آن بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +340شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +307شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +225شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +171رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +170پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +145پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +134علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +126یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد