قدیمیترین آبجوسازی جهان در غاری در اسرائیل کشف شد
رأی دهید
باستانشناسان در پی یافتن آثاری از دوره ماقبل تاریخ و زندگی شکارچی-گردآورندگان در نزدیکی حیفا در اسرائیل بودند که به رد الکل تولید شده دست بشر برخوردند.
آثار کشف شده در این آبجوسازی ممکن است تاریخ آبجو را متحول کند؛ چرا که تاکنون محققان تاریخ آبجوسازی را تا ۵۰۰۰ هزار سال پیش ردیابی کرده بودند.
این کشف باستانشناسی باور رایج درباره علت تولید آبجو را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.
تاکنون یکی از باورهای پذیرفته شده این بود که آبجو محصولی در کنار نانپزی و فرآیند تولید خمیر نان بوده است اما پژوهشگران اکنون میگویند این آبجوسازی نشان میدهد در آن ایام آبجو به تنهایی و احتمالا برای نوشیدن در آیین سوگواری درگذشتگان تولید شده بوده است.
در گزارشی که محققان از این کشف خود در شماره ماه اکتبر نشریه باستانشناسی منتشر کردهاند تصریح شده که آنها نمیتوانند با قاطعیت بگویند که ابتدا نان به وجود آمده یا آبجو اما معتقدند که آبجو برای استفاده در مراسم مذهبی و به یاد درگذشتگان تولید میشده است.
لی لو، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا که رهبری این تیم باستانشناسی را بر عهده داشته معتقد است آنچه در حیفا کشف شده قدیمیترین رد از الکل ساخته شده به دست بشر است.
خانم لو به وبسایت خبری استنفورد نیوز گفته گروه او در حال تحقیق درباره ناتوفیان و نحوه کشاورزی آنها بودند که به آثار آبجویی که از گندم و جو تهیه شده بود برخوردند.
ناتوفیان که هزاران سال پیش در فلسطین زندگی می کردند شکارچی حیوانات و گردآورنده غلات بودند.
آن طور که محققان میگویند الکلی که در زمان باستان تولید میشده احتمالا بسیار ضعیفتر از انواع امروزی آن بوده است.