کدام کشور اروپا به خارجی‌ها کمک هزینه بیشتری برای فرزندانشان می‌پردازد؟

قانون اتحادیه اروپا تصریح می‌کند که دولتها باید به خانواده‌ها برای بزرگ کردن کودکانشان کمک کنند و این کمک هزینه‌ها باید از سوی کشوری پرداخت شود که والدین به عنوان شهروندان اروپا و صرف‌نظر از ملیت آنها، در آنجا برای کار یا زندگی اقامت دارند.
 

با وجود این قانون، دولتهای عضو اتحادیه اروپا در اجرا محدوده گسترده‌تری را در نظر گرفته‌اند و بر این اساس، والدینِ مقیم حتی اگر شهروند اروپا نباشند نیز می‌توانند تحت شرایطی از کمک هزینه‌های کودکان بهره ببرند.

آلمان دولت آلمان برای اولین و دومین کودک تازه متولد شده خانواده‌ها ماهانه ۱۹۴ یورو می‌پردازد و این مبلغ برای کودک سوم تا ۲۰۰ یورو و برای کودک چهارم تا ۲۲۵ یورو افزایش می‌یابد. این مبلغ صرف‌نظر از میزان درآمد خانواده‌ها پرداخت می‌شود و تنها شرط لازم، اقامت دائم پدر و مادر در آلمان است.
 
بنا بر آمار منتشر شده توسط مقامات دولتی این کشور، شمار والدینی که در آلمان زندگی می‌کنند و خواستار دریافت کمک هزینه برای فرزندانشان شده‌اند در شش ماه گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است؛ این در حالی است که برخی از این کودکان در کشوری غیر از آلمان به سر می‌برند.
 
بنا بر اعلام سخنگوی وزارت دارایی آلمان، در حال حاضر سالانه مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو از بودجه دولت صرف پرداخت کمک هزینه به ۲۶۸ هزار و ۳۳۶ کودکی می‌شود که در خارج از آلمان، در یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا یا یکی از کشورهای عضو منطقه اقتصادی یورو زندگی می‌کنند. این موضوع اختلافات زیادی را میان دولتمردان بوجود آورده است، بویژه آنکه شهردارانی که محل فعالیتشان میزبان جمع قابل توجهی از مهاجران است، بیش از دیگران در این زمینه تحت فشارند.
 
این شهرداران ادعا می‌کنند که برخی از مهاجران مخصوصا آلمان را برای مهاجرت انتخاب کرده‌اند تا از سیستم‌های حمایتی آن سود ببرند.
ترکیه
در ترکیه پدر و مادرها برای تولد هر کودک، تنها یک بار مبلغی را به عنوان کمک هزینه دریافت می‌کنند. این مبلغ برای تولد اولین کودک ۳۰۰ لیر ترکیه (۴۵.۲۱ یورو)، برای تولد دومین کودک ۴۰۰ لیر (۶۰.۲۸ یورو) و برای تولد دیگر فرزندان ۶۰۰ لیر (۹۰.۴۳ یورو) است. علاوه بر این ماهانه مبلغ ۱۲۲ لیر نیز به آنها پرداخت می‌شود.
 
شرط لازم برای دریافت این کمک هزینه این است که یکی از والدین دست‌کم برای چهار ماه کار کرده باشد. آن دسته از ترکهایی که در آلمان زندگی می‌کنند و دارای «کارت آبی» صادر شده توسط دولت ترکیه هستند نیز می‌توانند از این کمک هزینه‌ها بهره ببرند.
بریتانیا در بریتانیا به همه خانواده‌ها برای تولد اولین نوزاد، بطور هفتگی کمک هزینه پرداخت می‌شود. مبلغ این کمک هزینه در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۰.۷۰ پوند (۲۳.۱۶ یورو) بوده است.
 
خانواده‌ها از این کمک هزینه تا زمانی که فرزندانشان ۱۶ ساله شوند (چنانچه تمام وقت مشغول آموزش باشند تا حدود ۲۰ سال) بهره می‌برند و با هر فرزند اضافه نیز به درآمد هفتگی خانواده ۱۳.۷۰ پوند (۱۵.۳۳ یورو) اضافه می‌شود.
 
در بریتانیا آن دسته از خانواده‌های متعلق به کشورهای عضو منطقه اقتصادی اروپا که فرزندانشان با آنها زندگی نمی کنند نیز در صورت داشتن پاره‌ای شرایط، می‌توانند از این درآمد بهره مند شوند.
 
از جمله شرایط اینکه یکی از والدین باید مالیات پرداخت کرده باشد. همچنین اگر والدین در حالی که بیکار بوده‌اند پس از ژوئیه ۲۰۱۴ میلادی به بریتانیا وارد شده‌اند، باید دست‌کم سه ماه در این کشور کار کنند تا بتوانند از این مزایا برای کودکانشان بهره مند شوند.
ایرلند
در ایرلند، همسایه بریتانیا نیز سیستم تقریبا مشابهی حاکم است و به والدین به ازای هر کودک تا سن ۱۶ سالگی ماهانه مبلغ ۱۴۰ یورو پرداخت می‌شود. پرداخت این مبلغ برای کودکانی که تمام وقت مشغول تحصیل یا آموزش هستند یا دارای معلولیت هستند و نمی‌توانند از خود حمایت کنند تا ۱۸ سال ادامه خواهد یافت.
 
خانواده‌ها برای دریافت این کمک هزینه باید شرایط متعددی را در موضوع حق اقامت و مدت زمان اقامت در این کشور داشته باشند.
دانمارک
کمک هزینه‌های کودکان در دانمارک بستگی به سن کودک دارد. این کمک هزینه‌ها با بزرگ شدن فرزندان کمتر شده و درنهایت در ۱۷ سالگی متوقف می‌شود. مبلغ این کمکها بین ۴۵۰۶ کرون (۶۰۵ یورو) تا ۲۸۰۸ کرون (۳۷۷ یورو) برای هر فصل است.
 
این کمک هزینه‌ها بستگی به درآمد والدین دارد. اگر پدر و مادر کودک سالانه درآمدی بیش از ۷۶۵۸۰۰ کرون (۱۰۲۷۳۰ یورو) داشته باشند، میزان این کمک هزینه‌ها کاهش می‌یابد.
 
در سال ۲۰۱۷ میلادی دولت دانمارک قوانین را برای آن دسته از شهروندان اتحادیه اروپا که قصد داشتند از کمک هزینه‌های کودکان در این کشور استفاده کنند، سخت‌تر کرد و بر این اساس اکنون از این خانواده‌ها می‌خواهد مدت شش سال در این کشور کار کنند تا بتوانند بطور کامل از این مزایا استفاده کنند؛ پیش از این دو سال کار در دانمارک برای خارجی‌ها کافی بود.
فرانسه در فرانسه کمک هزینه ماهانه کودکان از فرزند دوم شروع می‌شود. خانواده‌ها پس از فرزند دوم ماهانه ۱۳۱.۱۶ یورو و پس از فرزند سوم ماهانه ۲۹۹.۲۰ یورو دریافت می‌کنند. برای کودک چهارم به بعد نیز به ازای هر کودک مبلغ ۱۶۸.۰۴ یورو به این کمک هزینه اضافه می‌شود.
 
علاوه بر این پس از تولد هر کودک نیز تنها برای یک بار مبلغ ۹۴۱.۶۸ یورو به والدین اعطا می‌شود. این رقم در صورت فرزندخواندگی، برای پذیرش هر فرزند ۱۸۸۳.۳۶ یورو است. علاوه بر این بر اساس میزان درآمد خانواده، دولت کمهای دیگری نیز به پدر و مادرها اعطا می‌کند.
 
بر اساس قانون فرانسه، هم والدین و هم کودکان باید ساکن این کشور باشند تا بتوانند از این مزایا استفاده کنند. والدین همچنین باید دارای اجازه اقامت دائم در فرانسه باشند.
اسپانیا
در اسپانیا تنها یک بار پس از تولد کودکان، پولی به والدین پرداخت می‌شود. مبلغ این پول متناسب با رقم حداقل دستمزد سالانه در کشور تعیین می‌شود که در سال ۲۰۸ میلادی ۷۳۵.۹۰ یورو بوده است.
 
برای دریافت این پول، دست‌کم یکی از والدین باید دارای حق اقامت دائم و دارای محل اقامت مشخصی در این کشور باشد تا درنهایت خانواده بتواند از این کمک هزینه بهره‌مند شود.
روسیه
کمک هزینه کودکان در روسیه «سرمایه مادری» نام دارد و مبلغ آن با توجه به درآمد و محل سکونت خانواده می‌تواند کم یا زیاد شود. این مبلغ در شهر مسکو از ۲۰ تا ۲۰۰ یورو متفاوت است و این کمک هزینه برای فعالیتهایی از جمله آموزش، پرداخت هزینه پرستاری از کودک یا بهبود شرایط زندگی او صرف می‌شود.
 
خارجی‌ها اجازه استفاده از این کمک هزینه را ندارند اما اگر مالیات بپردازند، می‌توانند پس از تولد کودکانشان از برخی مزایای مبتنی بر درآمد بهره‌مند شوند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.