معروف‌ترین باخت‌های 'مصلحتی، عمدی و اعتراضی' در فوتبال

شاید وقتی که مسئولان تیم المپیک فوتبال ایران به "باخت مصلحتی" مقابل میانمار فکر می‌کردند، خودشان هم فکر نمی‌کردند که این تصمیم "دو سر باخت" از آب درآید. ایران به میانمار دو بر صفر باخت. در بازی دیگر عربستان هم که نمی‌خواست در مرحله بعد با کره جنوبی بازی کند، به همسایه شمالی این کشور سه بر صفر باخت. ایران هم بازی را باخت هم به کره‌جنوبی خورد اما به گفته حمید استیلی سرپرست تیم ایران "اتفاق اصلی در بازی عربستان و کره شمالی افتاد. بازی آن‌ها جوانمردانه نبود."
 

با بالا گرفتن انتقادها سرپرست تیم المپیک ایران به توجیه عملکرد کادر فنی پرداخت و گفت مربیانی که از تیم امید انتقاد می‌کنند، دوست داشتند با کره‌جنوبی بازی کنند یا بنگلادش؟

 
اما باخت عمدی تیم‌ زیر ٢٣ سال ایران اولین نمونه نیست و احتمالا آخرین هم نخواهد بود، این مطلب نگاهی دارد به تعدادی از معروف‌ترین "باخت‌های مصلحتی" که در برخی موارد به نتایجی "کمدی" ختم شده است.
بلژیک و انگلیس در جام جهانی ۲۰۱۸
 
آخرین نمونه از بازی دو تیم نامدار فوتبال که به زمین رفتند تا "برنده نشوند". دو تیم در حالی آخرین مسابقه مرحله گروهی را برگزار می‌کردند که از قبل صعودشان قطعی شده بود. برنده صدرنشین می‌شد و راهی نیمه دشوار جدول مسابقات (از جمله دیدار احتمالی یک‌چهارم نهایی با برزیل). انگلیس در این بازی هشت بازیکن و بلژیک نه بازیکن اصلیش را تغییر داد. در پایان این عدنان یانوزای بود که با تک گل خود بلژیک را در صدر گروه نشاند. دو تیم تا نیمه‌نهایی بالا رفتند و در دیدار رده‌بندی بلژیک یک بار دیگر انگلیس را شکست داد.

باربادوس و گرانادا؛ "عجیب‌ترین" بازی تاریخ
این شاید عجیب‌ترین بازی تاریخ‌ فوتبال جهان باشد. ۲۷ ژانویه ۱۹۹۴ باربادوس و گرانادا در رقابت‌های انتخابی جام کارائیب به مصاف هم رفتند. برگزارکنندگان مسابقات تصمیم گرفته بودند در صورت کشیدن بازی‌ها به وقت اضافی "گل طلایی" نتیجه را تعیین کند اما تصمیم عجیب برگزارکنندگان این بود که هر گل طلایی در وقت اضافی را دو گل حساب کنند. باربادوس که برای صعود به پیروزی با اختلاف دو گل نیاز داشت، تا هفت دقیقه به پایان بازی ۱-۲ جلو بود. بازیکنان این تیم که فکر می‌کردند نمی‌توانند در دقایق باقی‌مانده گل بزنند، به این فکر افتادند که به خودشان گل بزنند تا بازی مساوی و به وقت اضافه کشیده شود.
 
بعد از این گل وضعیت کمدی‌تر شد. بازیکنان گرانادا که تازه فهمیدند اوضاع از چه قرار است، خواستند از روی دست حریف کپی کنند و به خودشان گل بزنند. ولی این بار بازیکنان باربادوس بودند که جلوی دروازه‌ حریف تجمع کردند و نمی‌گذاشتند آن‌ها دروازه خودشان را باز کنند. بازی با نتیجه ۲-۲ در وقت عادی تمام شد و باربادوس در وقت اضافه یک گل زد و بازی را ۲-۴ برد.

آرژانتین و پرو؛ تحت تاثیر دیکتاتوری نظامی؟
 
جام جهانی ١٩٧٨ آرژانتین دو سال بعد از کودتای نظامی در این کشور برگزار شد. آرژانتین در دور دوم مسابقات در حالی مقابل پرو ایستاد که برای صعود به پیروزی با اختلاف چهار گل نیاز داشت. با پیروزی ۰-۶ آرژانتین در مسابقه‌ای که برای آرژانتین به شکل عجیبی ساده بود و گل‌ها حتی مضحک، حرف و حدیث‌ها بالا گرفت. این نتیجه برزیل را به دلیل تفاضل گل کمتر به جای فینال به بازی رده‌بندی فرستاد (فرمت مسابقات در آن دوره متفاوت بود). رسانه‌های برزیلی دروازه‌بان آرژانتینی‌الاصل پرو را مقصر دانستند، رسانه‌های بریتانیایی از رشوه آرژانتین به پرو گفتند و گروه‌های چپ‌گرای پرو معقتد بودند دیکتاتوری نظامی آرژانتین به ازای این برد سیزده پرویی تبعیدی را به این کشور بازگردانده است. بازیکنان پرو اتهامات را رد کردند و هیچ‌گاه تبانی در این مسابقه اثبات نشد اما در سال‌های بعد بعضی از مقامات پرو هم به تبانی اشاره کردند.

باخت برای فرار از بازی با اسپانیا
 
آلمان و دانمارک در آخرین بازی مرحله گروهی در جام جهانی ١٩٨٦به مصاف هم رفتند. آلمان که یکی از قوی‌ترین تیم‌های مسابقات را داشت (این تیم تا فینال پیش رفت و آن‌جا تسلیم نبوغ مارادونا شد) به شکلی غیرمنتظره مقابل دانمارک ۰-۲ باخت. گرچه اتهام باخت عمدی در این مسابقه هم هرگز ثابت نشد، اما بسیاری معتقد بودند آلمان برای جلوگیری از بازی با تیم قدرتمند اسپانیا در مرحله بعد، به دانمارک باخته است. آلمان در دور بعد مقابل مراکش یک بر صفر پیروز شد در حالی که دانمارک با باخت ۱-۵ برابر اسپانیا حذف شد.
 
پنج گل به خودی برای فرار از بازی با 'تیم مافیا'
 
دو تیم سلمان و سمارانگ در سال ۲۰۱۴ در مسابقات دسته اول فوتبال اندونزی به مصاف هم رفتند، مسابقه‌ای که پنج گل به خودی به داشت ولی هر دو تیم از مسابقات کنار گذاشته شدند. سلمان بازی را ۲-۳ برد اما کمیته برگزاری مسابقات به این نتیجه رسید که هر دو تیم تلاش کردند ببازند تا از بازی احتمالی مرحله بعد مقابل اف‌سی برونئو (که گفته می‌شد از حمایت مافیا برخوردار است) خودداری کنند.
 
بازی تا دقیقه ۸۶ بدون گل مساوی بود تا این که سلمان به سرعت دو بار دروازه خودش را باز کرد، اما سمارانگ بعد از آن سه گل به خودش زد تا بازی را ببازد.

پرگل‌ترین بازی تاریخ در اعتراض به داور
 
۳۱ اکتبر ۲۰۰۲ دو تیم ای‌اس‌آدما و ایمیرنه در آخرین بازی لیگ ماداگاسکار به مصاف هم رفتند. اما بازیکنان ایمیرنه که به داوری مسابقات معترض بودند، در اعتراض ۱۴۹ بار دروازه خودشان را باز کردند. اعتراض ایمیرنه به پنالتی دیرهنگامی بود که داور در مسابقه قبلی به ضرر این تیم گرفت و موجب شد بازی ۲-۲ مساوی شود و قهرمانی این تیم از دست برود. مربی تیم ایمیرنه، سه سال محروم شد و چهار بازیکن این تیم از جمله کاپیتان تیم ملی ماداگاسکار، یک سال از کلیه فعالیت‌های فوتبالی و حتی حضور در ورزشگاه.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
متاسفم واقعا.کیروش به فوتبال ما شخصیت می ده این ویچ میچ ها وهمکاران وطنی شون شخصیت ما رو می برن زیر سئوال.هم بازی رو باختیم هم شرافت رو.شدیم همسنگ سعودی ها.مرسی کرانچار
‌چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.