روسیه و عربستان با وجود مخالفت ایران «خواستار افزایش تولید اوپک هستند»

 الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، در نشست اعضای اوپک و غیراوپک برای تفاهم درباره میزان تولید. روسیه و عربستان سعودی با وجود مخالفت بعضی از اعضای اوپک از جمله ایران تلاش می‌کنند از ماه ژوئیه برای تامین تقاضای رو به افزایش و جبران کاهش تولید ونزوئلا و لیبی تولید نفت این سازمان را به شکل چشمگیری افزایش دهند.
 

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، روز سه‌شنبه ۲۹ خرداد گفت: «تقاضا برای نفت در بازار جهانی معمولا در سه ماهه سوم سال به شدت افزایش می‌یابد. اگر اقدامی انجام ندهیم با کمبود نفت در بازار مواجه خواهیم شد و به نظر ما این می‌تواند به افزایش بهای نفت منجر شود».

 
وی افزود روسیه می‌خواهد اوپک و سایر تولیدکنندگان نفت میزان تولید خود را ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
 
به این ترتیب توافق موجود بین این کشورها برای ۱.۸ میلیون بشکه کاهش تولید که طی ۱۸ ماهه گذشته باعث شد بهای نفت از ۲۷ دلار به ۷۵ دلار صعود کند، باطل خواهد شد.
 
کشورهای عضو اوپک روز جمعه هفته جاری برای تصمیم‌گیری در مورد میزان تولید نفت خود تشکیل جلسه خواهند داد. اقتصادهای بزرگ جهان از جمله آمریکا و چین می‌خواهند برای پیشگیری از بالا رفتن قیمت نفت و کمک به روند رو به رشد اقتصاد جهانی میزان تولید این محصول افزایش یابد.
 
عربستان سعودی و روسیه خواهان برداشتن تدریجی کاهش تولید هستند که از اوایل سال ۲۰۱۷ به اجرا گذاشته شد. ولی تعدادی از اعضای اوپک از جمله ایران، عراق، الجزایر و ونزوئلا با این اقدام مخالفند.
 
سه منبع اوپک به رویترز گفتند که کمیسیون اقتصادی این سازمان در جلسه روز دوشنبه برای بررسی آینده بازار به این نتیجه رسیده که تقاضا برای نفت در باقیمانده سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد یافت.
 
یکی از این منابع گفت: «اگر اوپک و هم‌پیمانان آن سطح تولید را در حد ماه مه نگه دارند بازار جهانی طی شش ماه آینده با کمبود نفت روبرو خواهد شد».
 
به گفته یکی از این منابع، نمایندگان ایران، الجزایر و ونزوئلا در این جلسه با افزایش تولید مخالفت کرده‌اند.
 
افزایش تقاضا برای نفت طی دو سال گذشته کارشناسان را متعجب کرده است. تقاضا حدود ۱.۵ درصد افزایش یافته و انتظار می‌رود در سال آینده مصرف نفت در جهان به ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.
 
وزیر انرژی روسیه گفت اگر اوپک و کشورهای هم‌پیمان در هفته جاری افزایش تولید را تصویب کنند می‌توانند در ماه سپتامبر پس از بررسی پیامدهای این تصمیم دوباره در خصوص میزان تولید تصمیم‌گیری کنند.
 
گروهی از اعضای اوپک تاکنون در مورد پیشنهاد روسیه و عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت موضع‌گیری نکرده‌اند.
 
ولی عراق و ایران که پس از عربستان دومین و سومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک هستند با این استدلال که هر گونه افزایش تولید، ناقض توافق قبلی برای ادامه کاهش تولید تا پایان سال خواهد بود با پیشنهاد افزایش تولید مخالفند.
 
دو منبع در اوپک گفتند که حتی کویت و عمان که متحدان عربستان سعودی هستند با هرگونه افزایش چشمگیر و سریع در میزان تولید مخالفند.
 
یک منبع اوپک گفت پیشنهاد ۱.۵ میلیون بشکه افزایش تولید که از سوی عربستان سعودی و روسیه مطرح شده «فقط یک تاکتیک است» تا به این وسیله سایر اعضا را به افزایشی در حد ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار بشکه قانع کنند.
 
کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با توجه به اختلاف جدی اعضای اوپک در مورد افزایش تولید، جلسه این سازمان در روز جمعه نشست دشواری خواهد بود.
 
همزمان ایران و ونزوئلا کماکان تاکید دارند که در نشست روز جمعه موضوع تحریم‌های آمریکا علیه آن دو کشور باید به بحث گذاشته شود و این موضوع به تنش فعلی در میان اعضای اوپک افزوده است.
 
اما دبیرکل اوپک در نامه‌ای که یک نسخه آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته با درخواست ایران و ونزوئلا مخالفت کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
karaji - کرج ، ایران
حاجی اینم که اینجوری شد !؟ نقشه بعدی چیه ، بهترنیست بگی غیرت سوسک بهتر از پوتینه !؟؟
‌چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد