تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده، قیمت سکه را تعدیل کرد

 بانک مرکزی ایران ۷ میلیون و ۶۵۰ هزار قطعه به ارزش ۱۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان سکه پیش فروش کرده‌است خبرگزاری‌ها و وب‌سایت‌های خبری داخل ایران همزمان با تحویل پیش از موعد سکه‌های پیش‌فروش شده، از کاهش قیمت سکه تمام به کمتر از دو میلیون تومان خبر می‌دهند.
 

انتقال قیمت سکه به کانال قیمتی پایین‌تر از دو میلیون تومان از آن جهت اهمیت دارد که قیمت سکه در هفته گذشته تحت تأثیر آثار روانی خروج آمریکا از برجام با افزایش تقاضای خریدهای هیجانی روبه‌رو شد که این عامل با توجه به رشد نسبی قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی، محدوده نوسان قیمت سکه تمام را به بیش از دو میلیون تومان انتقال داده بود.

 
مرز دو میلیون تومانی قیمت برای هر قطعه سکه تا پیش از این مرز روانی قیمت سکه محسوب می‌شد که هفته گذشته شکسته شد.
 
روز دوشنبه، وب‌سایت‌های خبری در ایران در گزارش‌های خبری خود از قیمت‌ها در بازار طلا و سکه، دامنه نوسان قیمت هر قطعه سکه تمام را در کانال یک میلیون و ۹۷۰ هزار تومان گزارش می‌کردند.
 
شماری از تحلیلگران بازار، عرضه سکه های پیش فروش شده به بازار را عامل اصلی تعدیل نسبی قیمت می‌دانند. بانک ملی ایران از چهارشنبه هفته گذشته، کار تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده با موعد تحویل یک ماهه را زودتر از پیش‌بینی‌ها، آغاز کرد.
 
روز دوشنبه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی، همچنان در محدوده ۱۳۲۰ دلار ثابت ماند و تغییر چندانی نداشت، از این رو به نظر می رسد ارزش ذاتی سکه طلا در برابر آثار و عوامل موثر بر کاهش قیمت، مقاومت کرده تا کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار سکه را، شاهد نباشیم.
 
در این میان قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد ارز، از آنجا که بازاری برای تعیین قیمت دلار و خرید و فروش آن وجود ندارد، هم بر تعیین قیمت سکه اثر می‌گذارد و هم از تغییرات قیمتی سکه اثر می‌پذیرد و کاهش قیمت سکه به سطحی پایین‌تر از دو میلیون تومان می تواند قیمت اسمی دلار در بازار آزاد ارز را، متأثر کند.
 
نزدیک به یک ماه قبل، مسعود رحیمی، مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی، پیش بینی کرده بود که با «اجرای برنامه پیش فروش سکه و عرضه تدریجی سکه‌های پیش فروش شده به بازار، عرضه و تقاضای سکه متعادل شده و نیازهای موجود تاکمسن شود که در نهایت قیمت‌ها کنترل و متعادل خواهد شد.» بانک مرکزی ایران از چند ماه قبل، با هدف کنترل نقدینگی و جمع‌آوری سرمایه‌های سرگردان، برنامه پیش فروش سکه طلا را در دستور کار خود قرار داد.
 
بانک مرکزی در فازهای مختلفی پیش فروش سکه‌ها را با موعد تحویل یک ماهه و سه ‌ماهه به پیش فروش‌های با موعد تحویل طولانی تر شش ماهه، یک‌ساله و دو ساله تغییر داد، این بانک از فته گذشته طرح پیش‌فروش سکه طلا را متوقف کرد.
 
در روزهای گذشته گزارشی از عملکرد بانک مرکزی در طرح پیش فروش سکه منتشر شده است که نشان می‌دهد، بانک مرکزی در اجرای این طرح هفت میلیون و ۶۵۰ هزار قطعه سکه به ارزش ۱۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان سکه پیش‌فروش کرده است.
 
۷۹۹ هزار قطعه سکه با موعد تحویل یک ماهه پیش فروش شده بود که بانک مرکزی زودتر از موعد در روزها اخیر عرضه این سکه‌ها را آغاز کرده است.
 
بر اساس این گزارش، در تیرماه امسال نیز ۶۶۶ هزار و ۵۰۰ قطعه سکه که با موعد تحویل سه ماهه، پیش فروش شده بودند به بازار عرضه خواهند شد.
 
هفته گذشته محمدعلی کریمی، مدیر روابط عمومی و سخنگوی بانک مرکزی ایران، از عرضه پنج میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه سکه به بازار تا پایان امسال، خبر داده بود.
 
بر اساس اعلام سخنگوی بانک مرکزی ایران، بیشترین میزان پیش خرید سکه در استان تهران و اصفهان انجام شده و سکه های پیش خرید شده را ۱۱۵۴ هزار و ۴۶۳ نفر خریده‌اند که میانگین تعداد برای هر خریدار را به ۶۷ سکه می رساند.
 
بر اساس گزارش بانک مرکزی، رقم نقدینگی در پایان بهمن ماه پارسال، ۱۴۹۰ هزار میلیارد تومان بود که مجموع رقم پیش فروش سکه، کمتر از ۰٫۷ درصد از این نقدینگی را شامل می‌شود اما از آنجا که ۱۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان جمع‌آوری شده در طرح پیش فروش سکه طلا به طور مستقیم بر پایه پولی تأثیر می‌گذارد، اثر واقعی جمع‌آوری این سرمایه‌ها بر سطح نقدینگی با توجه به ضریب فزاینده پولی، بیشتر خواهد بود.
 
نقدینگی شامل دو بخش شامل پول و شبه پول اعم از سپرده‌های بانکی می شود و رشد نقدینگی اگر با افزایش سطح تولید همراه نباشد می‌تواند منجر به بروز تورم در اقتصاد و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد