وجود محفظه ای مخفی در پشت مقبره توت‌عنخ‌آمون رد شد

برای مدتی تصور می شد که در پشت دیوار مقبره توت‌عنخ‌آمون محفظه دیگری وجود داشته باشد مقام های مصری به تلاش برای کشف یک محفظه سری در مقبره توت‌عنخ‌آمون پایان داده اند و نتیجه گیری کرده اند که چنین محفظه ای وجود ندارد.
 

آنها قبلا می گفتند "۹۰ درصد مطمئن هستند" یک اتاقک مخفی در پشت دیوار مقبره سه هزار ساله شاه جوان مصر وجود دارد.

 
یک فرضیه می گفت که احتمال دارد این محفظه مقبره ملکه نفرتیتی باشد که به عقیده بعضی مادر توت‌عنخ‌آمون بود.
 
با این حال در جریان پژوهش های تازه نتیجه گیری شد که چنین محفظه ای وجود ندارد.
 
جستجو برای این مقبره مخفی زمانی شروع شد که نیکلاس ریوز، باستان شناس انگلیسی، در جریان بررسی اسکن هایی دقیق از محفظه، چیزی را کشف کرد که شبیه رگه های کمرنگی از درهایی در پشت دیواره مقبره بود.
 
او در مقاله ای در سال ۲۰۱۵ تحت عنوان "دفن نفرتیتی" استدلال کرد که این مقبره نسبتا کوچک ابتدا برای ملکه نفرتیتی طراحی شده بود - و بقایای او می تواند جایی عمیق تر در پشت مقبره قرار داشته باشد.
 
بقایای نفرتیتی هرگز کشف نشده، اما موضوع حدس و گمان های زیاد است. یک مجسمه سه هزار ساله از او که کاملا دست نخورده مانده او را به یکی از شناخته شده ترین زنان مصر باستان تبدیل کرده است.
 
همچنین احتمال داده می شود که او خود از زمان مرگ شوهرش تا به سلطنت رسیدن پسرش توت‌عنخ‌آمون فرعون مصر بوده باشد.
پیکره نفرتیتی در برلین که از زیباترین آثار باستانی جهان شناخته می شود بر شهرت او افزوده در پی مقاله پرسر و صدای آقای ریوز یک رشته اسکن های راداری تهیه شد که ظاهرا موید نظریه او بود. همان باعث شد که مقام های مصری اعلام کنند احتمال وجود یک مقبره مخفی دیگر ۹۰ درصد است.
 
اسکن دیگری هم موید همین نظریه بود که اگر به حقیقت می پیوست می توانست مهم ترین کشف مربوط به مصر باستان در دهه های اخیر باشد.
 
با این حال متخصصان ایتالیایی از دانشگاه تورین با استفاده از رادارهای قوی جدید که در عمق زیاد نفوذ می کند با اطمینان به این نتیجه رسیدند که محفظه مخفی دیگری وجود ندارد.
 
دکتر فرانچسکو پورسلی سرپرست تیم محققان ایتالیایی گفت: "ممکن است کمی مایوس کننده باشد که پشت دیوار مقبره توتانخامون چیزی نیست، اما از طرف دیگر فکر می کنم که این یک کار علمی خوب بود."
 
او گفت که آنها سه مجموعه داده های راداری را بررسی و با هم مقایسه کردند.
 
خالد النانی وزیر امور باستانی مصر گفت که مقام ها در این کشور این نتیجه را پذیرفته اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.