ناسا برای اولین بار به مطالعه ساختار درونی «مریخ» میپردازد
رأی دهید
فضا پیمای (سطح نشین) «مارس اینسایت»، قرار است آخر این هفته به فضا پرتاب شود. یکی از مأموریت های «اینسایت» اندازه گیری و سنجش لرزه های مریخ موسوم به «مارس کوئیک» است.
«بروس بنردت» پژوهشگر ارشد این مأموریت در «آزمایشگاه پیش رانش جت» در ناسا می گوید، ابزاری که این مریخ نشین به آنها مجهز است به پژوهشگران اجازه می دهد «تا به اعماق این سیاره چشم بدوزند.»
این مأموریت یک میلیون دلاری آمریکایی – اروپایی، اولین مأموریتی است که تا کنون به مطالعه ساختار درونی کره مریخ اختصاص داده شده است. با بررسی اعماق این سیاره، دانشمندان امیدوارند بتوانند بیشتر به تشکیل این کره سرخ سنگی، حتی سیاره خودمان «زمین» که ۴,۵ میلیارد سال پیش شکل گرفته اند، پی ببرند.
تمرکز مأموریت های پیشین به روی مریخ بیشتر به روی سطح و یا نزدیک به سطح این کره بود برای مثال حفر تنها چند سانتیمتر از سطح خارجی آن و همینطور دهه ها مطالعه بر روی اتمسفر و دامنه مغناطیسی این سیاره.
مریخ نشین «اینسایت» قرار است در ساعات اولیه روز شنبه از پایگاه نیروی هوایی «وندنبرگ» در مرکز کالیفرنیا به فضا پرتاب شود.
دانشمندان انتظار دارند که این مأموریت دوسال طول بکشد – دو سال با استانداردهای زمین و یک سال کامل با استاندارد های مریخ.
آقای بنردت افزود: «مریخ هنوز یک سیاره خیلی اسرار آمیز است. حتی با تمام مطالعاتی که تا کنون انجام داده ایم، می تواند ما را کاملاً غافلگیر کند.»