آیا جزیره‌های کیش و قشم توسط خلیج فارس بلعیده می‌شوند؟

خبر آنلاین :افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای منجر به افزایش دمای زمین شده، افزایش دما، یخ‌های قطبی را آب می‌کند، در نتیجه سطح آب اقیانوس‌ها سال به سال بالاتر می‌رود و در آخر جان میلیون‌ها نفر ساکن جزایر و شهرهای ساحلی به خطر می‌افتد.»
 

این یک گزاره علمی است، که در چند دهه گذشته بارها در تحقیقات مختلف توسط دانشمندان اثبات شده است. آن‌ها در تحقیقات خود نشان داده‌اند که از زمان انقلاب صنعتی، سطح آب اقیانوس‌ها افزایش پیدا کرده و پیش‌بینی کرده‌اند که طبق سناریوهای مختلف اقلیمی هم این روند ادامه پیدا می‌کند.

 
در واقع مشاهدات ماهواره‌ای و زمینی نشان می‌دهد که از سال ۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰ با شیب ۲ میلیمتر در سال، حدود ۲۰ سانتی‌متر افزایش پیدا کرده، این روند در طی ۲۰ سال گذشته سریع‌تر هم شده پ پیشبینی می‌شود طبق بدترین سناریو تغییراقلیم این میزان تا پایان قرن به ۱ متر برسد، اتفاقی که پیامدهای مرگباری هم به همراه دارد.
 
البته در برخی مناطق هم به علت سرعت بیشتر افزایش ارتفاع سطح دریا‌ها این پیامدهای مرگبار دیده‌ شده‌اند و تاکنون ۸ جزیره به شکل کامل زیر آب رفته‌اند.
 
اما این خطر فقط مخصوص به مناطق دیگر نیست، خلیج‌فارس و دریای عمان هم که به اقیانوس‌ هند متصل هستند هم تحت تاثیر آب اقیانوسی قرار می‌گیرند؛ هرگونه تغییری روی ارتفاع سطح آب اقیانوس‌ هند وضعیت شهرهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و جزایر مسکونی مثل کیش، قشم، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، خارک، هرمز، مینو، هنگام، هندرابی، فارسی، لاوان و … و همچنین انبوهی از جزایر فعلا غیر مسکونی را در خلیج‌فارس و دریای عمان تغییر می‌دهد.
 
بر اساس تحقیقی ویکینگ هان که در سال ۲۰۱۰ در مجله نیچر منتشر شد، تغییر الگوهای دریای هند به علت تغییراقلیم به شکلی خواهد بود که ارتفاع همه قسمت‌های آن به جز بخش جنوبی آن افزایش پیدا می‌کند. از سویی تحقیق دیگری که توسط دانشگاه هاوایی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، نشان می‌دهد که در ۱۰ سال گذشته سطح اقیانوس هند ۳ برابر میانگین جهانی افزایش پیدا کرده.
 
با این وجود هنوز تحقیقی که نشان دهد جزایر کشور ما چقدر از این تغییر در اقیانوس‌ها آسیب می‌بیند انجام نشده.
 
پاییز سال گذشته در اجلاس «آینده شهرهای عرب» در دبی، مسئولان امارات هشدار دادند که شهرهای اطراف خلیج‌فارس که ارتفاع بسیار کمی دارند تحت خطر هستند. در این اجلاس محیط‌زیست این کشور سناریوهای مختلف را برای افزایش ارتفاع آب‌ها در خلیج‌فارس را ارائه کرد که بر اساس بدبینانه‌ترین سناریو و عدم جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای امکان افزایش ۹ متری سطح آب در سواحل ابوظبی وجود دارد.
 
کریم برگویی دانشمند مدل‌سازی اقلیمی و آب در امارات در این رابطه گفت: «اینکه ببینیم با افزایش سطح دریاها چقدر به زیرآب می‌رود نگران کننده است، اما هنوز این فرصت برای انسان‌ها باقی مانده که چنین سناریویی در طول زندگیشان اتفاق نیافتد.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد