انتخابات ریاست جمهوری مصر در این کشور آغاز شد

رأی‌گیری برای انتخابات ریاست جمهوری مصر از صبح دوشنبه ۶ فروردین در این کشور آغاز شد و سه روز به طول خواهد انجامید.
 

انتخابات در میان تدابیر امنیتی شدید برگزار می‌شود و گروه «حکومت اسلامی»، شاخه مصر، تهدید کرده است که به حوزه‌های رأی‌گیری حمله خواهد کرد.

 
انتظار می‌رود نتیجه این انتخابات به پیروزی دوباره عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری کنونی مصر، بینجامد.
 
تنها رقیب او در دوره موسی مصطفی موسی است که پیش‌تر به نفع آقای سیسی تبلیغ می‌کرد اما با ثبت‌نام او در آخرین روز نام‌نویسی نامزدها، انتخابات این دوره از یک نامزدی بودن بیرون آمد.
 
رقیبان مهم عبدالفتاح سیسی پیش از این به دلایل مختلف اعلام کناره‌گیری کرده‌اند. از جمله دو تن از ارتشیان پیشین مصر سال گذشته از تصمیم خود برای رقابت با سیسی خبر داده بودند. اما سامی عنان، رئیس پیشین ستاد ارتش، ماه ژانویه بازداشت شد و احمد شفیق، فرمانده پیشین نیروی هوایی و نخست وزیر، نیز از نامزدی کناره‌گیری کرد.
 
در انتخابات دوره قبل که در سال ۲۰۱۴ برگزار شد عبدالفتاح سیسی با رقیبی شناخته شده‌تر یعنی حمدین صباحی، سیاستمداری چپ‌گرا، رقابت می‌کرد.
 
با این حال میزان مشارکت در آن انتخابات در دو روز نخست به ۳۷ درصد رسید و ستاد انتخابات مصر ناچار شد رأی‌گیری را برای سومین روز نیز تمدید کند. سرانجام میزان مشارکت به ۴۷.۵ درصد رسید.
 
به نوشته خبرگزاری فرانسه، انتظار می‌رود میزان مشارکت در انتخابات این دوره پائین‌تر از دوره گذشته باشد.
 
در انتخابات این دوره، در صورتی که هیچ یک از نامزدها به اکثریت آرا دست نیابند دور دوم انتخابات در اوایل اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد. با این حال خبرگزاری‌ها با اشاره به پیروزی آقای سیسی در انتخابات قبلی که ۹۶.۹ درصد آراء را به خود اختصاص داد پیش‌بینی می‌کنند پیروزی او در دور اول اعلام شود.
 
عبدالفتاح سیسی که در زمان ریاست جمهوری محمد مرسی فرماندهی ارتش مصر را در دست داشت، تابستان ۲۰۱۴ در صدر نیروهای ارتش، حکومت مرسی را برکنار کرد.
 
در آن زمان آقای مرسی که در انتخاباتی دموکراتیک و با رأی اکثریت در سال ۲۰۱۳، دو سال بعد از برکناری حکومت سی ساله حسنی مبارک، بر سر کار آمده بود، هفته‌ها با تظاهراتی گسترده روبه‌رو بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Iranemaa - قم، ایران
. . با این حال میزان مشارکت در آن انتخابات در دو روز نخست به ۳۷ درصد رسید و ستاد انتخابات مصر ناچار شد رأی‌گیری را برای سومین روز نیز تمدید کند. سرانجام میزان مشارکت به ۴۷.۵ درصد رسید. در حکومت آخوندی هیچ وقت درصد دقیق شرکت کنندگان را اعلام نمیکنند و یک روزه برگزار میکنند و با حوزه های رای کم ، صفهای شلوغ را به نمایش میگذارند و درصد شرکت کنندگان را بیشتر اعلام میکنند.
دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد