تحقیقات درباره 'استفاده غیرمجاز' شرکت مشاور ستاد ترامپ از فیس‌بوک

الکساندر نیکس، بنیانگذار کمبریج آنالیتیکا  دادستان کل ایالت ماساچوست آمریکا از آغاز تحقیقات درباره یک شرکت مشاور مرتبط با ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ خبر داده است.
 

نشریه بریتانیایی آبزرور و روزنامه نیویورک تایمز در گزارش های جداگانه گفته اند که "کمبریج آنالیتیکا" - یک شرکت آمریکایی تحلیل داده ها که با دانشگاه کمبریج بریتانیا ارتباطی ندارد - جزئیات حساب‎های حداقل ۵۰ میلیون کاربر فیس‎بوک را به طور غیرمجاز به دست آورده است.

 
فیس‎بوک روز جمعه (۱۶ مارس) حساب کاربری این شرکت را به طور موقت بست. "کمبریج آنالیتیکا" و فیس‎بوک تاکید دارند که خلافی مرتکب نشده‎اند.
 
الکساندر نیکس، بنیانگذار "کمبریج آنالیتیکا" است اما مالک اصلی آن رابرت مرسر، میلیاردر جمهوریخواه است که از دونالد ترامپ حمایت می کند. این شرکت در گذشته زیر نظر استیو بنن، مشاور سابق آقای ترامپ فعالیت می‎کرد و در کمپین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) هم فعال بود.
 
الکساندر کوگن - آمریکایی روس تبار و استاد روان شناسی دانشگاه کمبریج - در نوامبر سال ۲۰۱۳ میلادی در ابتکاری شخصی یک اپلیکیشن شناخت شخصیت راه اندازی کرده بود که از کاربران فیس‎بوک می خواست به اطلاعات آنها و دوستانشان در این شبکه اجتماعی دسترسی پیدا بکند.
 
الکساندر کوگن متهم است که داده های جمع آوری کرده را به طور غیرقانونی به "کمبریج آنالیتیکا" فروخته که از آن برای بهتر هدف قرار دادن شهروندان آمریکا با آگهی های تبلیغاتی انتخاباتی استفاده کرده است.
 
در پی انتشار این خبر، فیس‎بوک اپلیکیشن یاد شده را یک کلاهبرداری خواند و آن را مسدود کرد. فیس‏بوک همچنین حساب کاربری الکساندر کوگن را بست. حداقل ۲۶۵ هزار نفر آن اپلیکیشن را به طور مستقیم دریافت کرده بودند.
 
کریستوفر وایلی، یکی از کارکنان سابق "کمبریج آنالیتیکا" که درباره فعالیت های این شرکت به نیویورک تایمز اطلاعات داده، گفته است: "مقررات برای آنها اهمیتی ندارد. از نظر آنها، این یک جنگ است و هر کاری منصفانه است."
 
"کمبریج آنالیتیکا" می گوید در دسامبر ۲۰۱۵ پس از آن که از نحوه جمع آوری داده ها آگاه شد آنها را پاک کرد. این شرکت تاکید دارد که از آن داده ها در ارائه خدمات به ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ استفاده نکرده است.
 
این در حالیست که فیس‎بوک می گوید: "ما گزارش هایی دریافت کرده ایم مبنی بر این که برخلاف تضمین نامه ای که به ما داده شد، همه آن داده ها پاک نشده است."
 
نشریه آبزرور می گوید فیس‎بوک حدود دو سال است که از این ماجرا مطلع بوده اما تنها پس از رسانه ای شدن ماجرا بوده که دست به یک اقدام ملموس زده است.
 
رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده ترامپ-روسیه، پیشتر خواهان دریافت ایمیل‎های کارکنان "کمبریج آنالیتیکا" شده بود.
 
دولت و پارلمان بریتانیا هم چندی پیش به طور جداگانه درباره نحوه عملکرد "کمبریج آنالیتیکا" در جریان کمپین برگزیت تحقیقاتی را آغاز کردند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وزیر جنگ آمریکا: حمله امروز بزرگ‌ترین بسته تهاجمی ما علیه ایران است
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد