ترامپ تعرفه فولاد و آلومینیوم را رسما افزایش داد

آقای ترامپ افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم را به بهانه تامین امنیت ملی کشورش امضاء کرد دونالد ترامپ که وعده داده بود با افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم از صنایع فلزات کشورش دفاع کند طی مراسمی در کاخ‌سفید متن این حکم حکومتی را امضا کرد. با وجود این او گفت نماینده ویژه‌ای برای گفتگو با شرکای تجاری و نظامی آمریکا تعیین کرده و مکزیک و کانادا را هم تا پایان گفتگوهای نفتا (پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی) از پرداخت این عوارض معاف کرده است.
 

او روز پنجشنبه (هشتم مارس) در حالی که گروهی از کارگران صنایع فولاد در کاخ‌سفید حضور یافته بودند و وزرای بازرگانی او در کنار مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری پشت سرش ایستاده بودند درباره علت این تصمیم گفت: "من حتی پیش از این که وارد دنیای سیاست شوم از این نابرابری تراز تجاری میان کشورم و دیگران بارها انتقاد کرده بودم."

 
آقای ترامپ دفاع از صنایع داخلی و شعار "در آمریکا بساز و آمریکایی بخر" را یکی از اصلی‌ترین محورهای انتخاباتی خود قرار داده بود و بسیاری از مردم آمریکا بر همین مبنا به او رای دادند.
 
این در حالی است که کارشناسان مسائل اقتصادی پشتوانه نظری این تصمیم آقای ترامپ را "کهنه و ناکارآمد" ‌خواننده‌اند و نسبت به آغاز یک جنگ تجاری میان ایالات متحده و اقتصادهای بزرگ جهان چون چین و اتحادیه اروپا، هشدار داده‌اند.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا صبح امروز هم در توییتر نوشته بود: "مشتاقانه منتظر جلسه ساعت ۳:۳۰ عصر امروز هستم. ما باید از صنایع فولاد و آلومینیوم خود حفاظت کنیم...اما همزمان با کشورهایی که با ما منصفانه تجارت می‌کنند و متحدان نزدیک ما در تجارت و امور نظامی هستند با انعطاف فراوان روبرو خواهیم شد."
 
در همین حال، چین که بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان است گفته بود در صورت افزایش تعرفه‌ها از سوی آمریکا این کشور هم "اقدامات مناسب و ضروری" اتخاذ خواهد کرد.
 
ونگ یی، وزیر خارجه چین صبح امروز تاکید کرده بود پکن و واشنگتن باید به سوی شراکت تجاری گام بردارند نه رقابت تجاری.
 
اتحادیه اروپا هم طی چند روز گذشته ضمن انتقاد جدی از اظهارات آقای ترامپ تاکید کرده بود که تمهیداتی برای مقابله با آمریکا در نظر گرفته که از جمله آنها افزایش تعرفه بر برخی از کالاهای صادراتی آمریکا به محدوده یورو است.
 
با وجود این، روز پنجشنبه و پیش از امضای این سند، آقای ترامپ با تلطیف مواضع قبلی خود گفته بود کشورش آماده است با همه صادرکنندگان فولاد به آمریکا مذاکره کند و در برابر شرکای تجاری و متحدان نظامی اش هم با اتعطاف‌پذیری کامل رفتار خواهد کرد.
 
او همچنین با اشاره به گفتگوهای جاری میان کانادا، آمریکا و مکزیک بر سر بازبینی پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) گفت دستور جدید او فعلا شامل واردات فولاد و آلومینیوم از مکزیک و کانادا نخواهد شد تا تکلیف گفتگوهای نفتا نهایی شود.
 
آقای ترامپ در جریان امضای این دستور یک بار دیگر چین را به تجارت غیرمنصفانه با کشورش متهم کرد و گفت تراز تجاری میان دو کشور با ۵۰۰ میلیارد دلار کسری روبرو است. این در حالی است که ناظران می گویند در هیچ آمار و پژوهش رسمی رقم ۵۰۰ میلیارد دلار کسری تراز تجاری میان آمریکا و چین وجود ندارد و بر اساس آخرین گزارش‌های رسمی در این رابطه، کسری تراز تجاری میان دو کشور در سال میلادی گذشته (۲۰۱۷) حدود ۳۳۷ میلیارد دلار بوده است.
 
رقم ۸۰۰ میلیارد دلار کسری تراز تجاری آمریکا با سایر کشورهای جهان که آقای ترامپ طی یک هفته گذشته بارها به آن اشاره کرده هم بنا بر آمارهای رسمی درست نیست؛ آمریکا در سال گذشته میلادی (۲۰۱۷) حدود ۸۱۰ میلیارد دلار واردات داشته و در همین مدت حدود ۲۴۳ میلیارد دلار صادرات داشته است که بدین ترتیب تراز تجاری این کشور با بقیه ممالک جهان رقمی حدود ۵۶۶ میلیارد دلار بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد