سخنگوی وزارت خارجه ایران: در مورد سیاست منطقه‌ای خود مذاکره نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش‌ها درباره مذاکره کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی درباره سیاست‌های منطقه‌ای «به درخواست آمریکا» را رد کرد و گفت که «مذاکره‌ای با دیگر کشورها در مورد سیاست‌های منطقه‌ای خود نداریم».
 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه هفتم اسفند، در گفت‌وگو با خبرنگاران در عین حال اعلام کرد که گفت‌وگو و رایزنی، با مذاکره متفاوت است، و «مشکلی با گفت‌وگو و رایزنی در مورد مسائل منطقه با کشورهایی که با آنها رابطه داریم، نداریم».

 
خبرگزاری رویترز، روز یکشنبه ۲۹ بهمن، با دستیابی به یکی از مکاتبات داخلی وزارت خارجه آمریکا و نیز به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه این کشور، گزارش داده بود که واشینگتن در ارتباط با ایران نقشه راهی را برای متحدان کلیدی خود در اروپا؛‌ بریتانیا، فرانسه و آلمان، طراحی کرده است.
 
بر اساس این مکاتبات، آمریکا خواستار پیگیری کشورهای اروپایی برای یافتن توافقی تکمیلی با ایران شده که موضوع موشک‌های دوربرد و فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی پس از ۱۰ سال تعیین‌شده در توافق اتمی وین را در بر گیرد.
 
رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز روز شنبه هفتم بهمن گفته بود که توافق هسته‌ای با ایران تنها بخش «کوچکی» از سیاست ایالات متحده در قبال خاورمیانه است و واشینگتن نگرانی‌های بیشتری درباره سایر مسائل از جمله حمایت تهران از حوثی‌های یمن و همچنین ارسال سلاح از سوی ایران برای سایر گروه شبه‌نظامی در منطقه دارد.
 
در همین ارتباط ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، نیز ۲۸ بهمن امسال، بعد از دیدار با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در روز شنبه ۲۸ بهمن، بر تعهد دو کشور برای حفظ برجام تأکید کرده و گفته بود که این دو کشور همانند آمریکا نگران فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» ایران در خاورمیانه هستند.
 
سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه همچنین خبر داد که جمهوری اسلامی با تعدادی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه پیشنهادی بریتانیا درباره یمن مذاکره کرده تا «توجه آنها را به فاجعه‌ای که این قطعنامه می‌تواند در یمن و منطقه ایجاد کند، جلب کند».
 
شورای امنیت سازمان ملل قرار است، روز دوشنبه هفتم اسفند، پیش‌نویس قطعنامه‌های جداگانه روسیه و بریتانیا درباره یمن را به‌ رأی بگذارد. در پیش‌نویس پیشنهادی بریتانیا، ایران به نقض تحر‌یم‌ تسلیحاتی یمن متهم شده، اما در پیش‌نویس پیشنهادی روسیه به نام ایران اشاره نشده است.
 
اخیراً گروهی از کارشناسان سازمان ملل به این نتیجه رسیده‌اند که ایران با ارسال موشک به حوثی‌های یمن تحریم تسلیحاتی سال ۲۰۱۵ علیه این کشور را نقض کرده است.
 
آمریکا و عربستان سعودی پیشتر ایران را به ارسال موشک به حوثی‌های یمن متهم کرده بودند، اما ایران این ادعا را رد کرده است.
 
در آخرین پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، نسبت به ارسال «سلاح‌هایی با مبدأ ایران به یمن پس از اعمال تحریم تسلیحاتی» ابراز «نگرانی ویژه» شده است؛ در این پیش‌نویس همچنین قید شده که ایران از قطعنامه‌های شورای امنیت پیروی نکرده است.
 
علاوه بر موضوع یمن، حضور نظامی ایران در سوریه علاوه بر نگرانی‌هایی که اسرائیل برانگیخته، از جمله مصادیق «رفتارهای مخرب و بی‌ثبات‌کننده» ایران توصیف شده که شدیداً مورد اعتراض و انتقاد آمریکا و متحدانش قرار دارد، و اخیراً نیز دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، رفتار ایران و روسیه در قبال حملات غوطه شرقی را «رسوایی انسانی» توصیف کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
دوستدار - استهکلم، سوئد
یا روسیه خیلی بد فریب اخوندهای ایران را خورده یا رژیم اخوندی چماقی شده در دست روسیه ! برادری و هم پیمانی روسیه و عراق عاقبت یا سر به رسوایی میزند یا دنیا را دچار نیستی و نابودی میکند.
دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +292اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +201ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +187شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +179اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد