«به من دست نزن» برنده خرس طلایی جشنواره فیلم برلین شد

 نمایی از فیلم «به من دست نزن» که برنده خرس طلایی بهترین فیلم دوره ۶۸ جشنواره برلین شد. خرس طلایی بهترین فیلم شصت‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم برلین به فیلم «به من دست نزن» محصول مشترک رومانی، جمهوری چک، آلمان و بلغارستان رسید.
 

این فیلم ساخته اول سازنده جوانش خانم ادینا پینتیلی است که پیشتر تجربه ساخت چند فیلم کوتاه در رومانی را داشت. فیلم تازه او اثری تجربی درباره چالش‌های نمایش جنسیت در سینماست که از سوی هیات داوران این دوره برلین به ریاست تام تیکور، فیلمساز شناخته شده آلمانی، در مقایسه با ۱۸ رقیب دیگرش شایسته کسب عنوان بهترین فیلم شد.

 
این فیلم همچنین جایزه بهترین فیلم اول را گرفت تا عملا فاتح اصلی این دوره برلین لقب بگیرد.
 
از میان سینماگران شناخته شده حاضر در این دوره از جشنواره برلین، وس اندرسون فیلمساز آمریکایی با انیمیشن «جزیره سگ‌ها» جایزه خرس نقره‌ای بهترین کارگردانی را گرفت و جایزه ویژه هیات داوران به فیلم لهستانی «چهره» ساخته فیلمساز زن شناخته شده این کشور مالگورتازا شوموفسکا رسید که سه سال پیش با فیلم «بدن» برنده جایزه بهرتین کارگردانی از برلین شده بود.
 
جوایز بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلمنامه هم به آثاری از فرانسه و مکزیک رسید و یک فیلم از پاراگوئه جایزه بهترین بازیگری زن را گرفت.
 
سهم سینمای ایران با وجود حضور چهار فیلم از محصولاتش در بخش‌های مختلف این دوره جشنواره برلین، تنها یک تقدیر ویژه در یکی از بخش‌های جنبی بود. فیلم «درساژ» ساخته پویا بادکوبه که در «بخش نسل» دوره اخیر برلیناله شرکت داشت، از سوی داوران این بخش مورد تقدیر ویژه قرار گرفت.
 
«بخش نسل»، فیلم‌هایی با مضامین مرتبط با نوجوانان و جوانان را نمایش می‌دهد و فیلم درساژ نیز درباره دختر نوجوانی در یکی از شهرهای اطراف تهران است که با وجود تمام اصرارهای دوستان و خانواده‌اش حاضر نمی‌شود از تصمیمی که گرفته است عقب بنشیند.
 
اما فیلم «خوک» ساخته مانی حقیقی که امسال شانس دریافت خرس طلایی را در بخش مسابقه داشت دستش از جایزه کوتاه ماند. هرچند به دلیل اظهارات انتقادی لیلا حاتمی بازیگرش خبرساز شد. خانم حاتمی در نشست رسانه‌ای این فیلم از نحوه برخورد حاکمیت جمهوری اسلامی ایران با معترضان انتقاد کرده بود.
 
فیلم خوک با بازی چهره‌هایی چون حسن معجونی، لیلا حاتمی، پریناز ایزدیار و لیلی رشیدی روایت کمیک و شوخ طبعانه وضعیت کارگردانی به نام حسن کسمایی است که ممنوع از فعالیت شده و همزمان وقوع قتل‌های زنجیره‌ای چند نفر از کارگردانان شناخته شده سینما شرایطش را آشفته‌تر می کند.
 
واکنش‌ها به این فیلم که هنوز در ایران به نمایش عمومی درنیامده است، بواسطه اظهارات عوامل و مضمون به نسبت حساسیت برانگیزش تا همین جا گسترده بوده است.
 
فیلم «هجوم» ساخته شهرام مکری و «هندی هرمز» ساخته عباس امینی دیگر فیلم‌های ایرانی حاضر در بخش‌های پانوراما و نسل این دوره برلین بودند که نتوانستند جوایز جانبی از این بخش‌ها بگیرند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +368پُست منتخب روز: پُست دیدنی محمد خاکپور از تصویر جلسه کاری در دهه ۵۰ و یکی دیگر در سال ۱۳۹۸
  • +305پاسخ یک هموطن به شاعری که در برنامه مجری معروف به «اسکول نظام» زمان شاه را مسخره کرده بود
  • +253حضور بدون حجاب اجباری «گُلی امامی»، مترجم و نویسنده روی صحنه کتاب ایران
  • +214بلایی که دختران نوجوان ایرانی بر سر اسلامیون آوردند: ما اینجا هستیم و خواهیم بود
  • +207زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +180کارزار شهردار فرانسوی برای تفکیک زباله‌های شهر با تصویر خامنه‌ای، پوتین و کیم جونگ‌اون
  • +162یعنی آفتاب‌پرست هم اینطور سریع رنگ عوض نمیکنه که این خانم تغییر رنگ داد
  • +160ویدیوی جنجالی رقص نرگس محمدی و هم‌بندانش در زندان
  • +150اعلام جرم دادستان کل کشور برای یاشار سلطانی در مورد این اظهارات دقیق و شجاعانه
  • +149ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد