صد زن؛ اعتراض زنان به آزار جنسی در اماکن مذهبی

بی بی سی : مونا الطحاوی فمینیست مسلمان مصری که بیش از دویست و هشتاد هزار نفر صفحه توییتر او را دنبال می‌کنند هشتگی را با عنوان #مسجدمن‌همراه انداخته تا زنان مسلمان بتوانند با آن، از آزار جنسی در حج و مکان‌های دیگر و مراسم مذهبی بنویسند.
 

خانم الطحاوی در سال ۲۰۱۳ میلادی بعد از سفر حج در یک برنامه تلویزیونی در یکی از شبکه‌های پربیننده مصری از تجربه خود درباره آزار جنسی در مراسم حج گفت. خانم الطحاوی در آن زمان با انتقادات شدیدی روبرو شد. بسیاری او را متهم کردند که می‌‌خواهد چهره اسلام و مردان مسلمان را خدشه‌دار کند.

 
مونا الطحاوی می‌گوید فضای فعلی بعد از داغ شدن هشتگ #من‌هم فضای مناسبی برای زنان مسلمان ایجاد کرده تا این تابو را بشکنند و از آزار جنسی در فضاهای مذهبی صحبت کنند. هشتگ "من هم" خلاصه این عبارت بود "من هم قربانی آزار جنسی هستم." این هشتگ در توییتر داغ شد و زنان مختلف تجربه خود را از آزار جنسی نوشتند.
 
هشتگ مسجد من هم (#MosqueMeToo) در کمتر از بیست و چهار ساعت بیش از دو هزار بار توییت شده است. بسیاری از کاربرانی که با این هشتگ تجربه‌های آزار جنسی خود را به اشتراک گذاشته‌‌اند فارسی‌زبان هستند. این هشتگ در زمانی که این متن نوشته شده یکی از ده هشتگ داغ تویتر فارسی بود.
 
کاربران مسلمان از نقاط مختلف دنیا با این هشتگ تجارب خود را گفتند.
 
نرگس کا در توییتر نوشت: به زائران قبل از طواف درباره اینکه ممکن است مورد دست‌درازی قرار بگیرند هشدار داده می‌شود. پدر من زمان طواف برای محافظت از مادرم پشت سر او طواف می‌کرد.
 
کاربری دیگر به نام مریم حکیم نوشت: شاید این مسئله تابو باشد، اما زنان زیادی که به حج رفته بودند یا آشنایی داشتند که به حج رفته، به من درباره این مسئله [آزار جنسی] قبلا گوشزد کرده بودند.
 
کاربران فارسی زبان هم از این هشتگ استفاده می‌کنند که تجربه‌‌های خود را در اماکن مذهبی ایران به اشتراک بگذارند و بعضی از کاربران فارسی زبان بر این باورند که این هشتگ فلسفه اینکه حجاب مصونیت می‌آورد را به چالش می‌کشد.
 
مهرسا نوشت: برای عکاسی مراسم عاشورا رفته بودم بازار بزرگ تهران. جمعیت خیلی زیادی جمع شده بودند. اون‌قدر دفعات تعرض بالا و حتی عادی (برای متعرضان) بود که فقط مچ دست مردها رو می‌گرفتم و از روی بدنم برمی‌داشتم. بدون گرفتن حتی یک عکس، مراسم را رها کردم.
 
در فضای کنونی جامعه ایران که بحث بر سر حجاب اجباری و اعتراضات اخیر زنان به پوشش اجباری داغ است این هشتگ بهانه‌ای برای زیر سوال بردن فلسفه حجاب شد.
 
یک کاربر فارسی زبان دیگر خاطره‌ای را چنین بیان کرده: زائری خودش را از پشت به من چسباند و چیزی را از روی چادر و مانتو در بدنم فرو کرد. از ترس فلج شدم. خوار شدم.از خودم بیزار شدم. نزدیک در رهایم کرد و بیرون پرت شدم و هرگز کسی ندانست بر آن دختربچه سیزده ساله چه گذشت. اما همه از این هشتگ استقبال نکرده‌‌اند. مانند کاربری به نام رضا که درباره درستی این موضوع ابراز تردید کرده و نوشته عربستان در این زمینه بسیار سختگیر است.
 
خانم الطحاوی به خاطر داغ شدن این توییت از طرف بعضی از کاربران مورد انتقاد قرار گرفته است. او بعضی از اتهاماتی را که به او زده شده در یک رشته توییت جمع کرده است. از جمله اینها: تو بسیاری زشتی، می‌خواهی جلب توجه کنی، می‌خواهی مشهور شوی و ...
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
به گفته بعضی از اخوندهای فلسفه باف دنیا اخرت , انهای که در مراسمهای مذهبی مورد تجاوز قرار میگیرند اگر مردن به بهشت می روند . بارها از اخوندها شنیده ام میگویند اگر به هر دلیلی کسی یا فاحشه ای که در روز مراسم عاشورا تاسوعا حسینی قطره اشکی از چشمانش جاری شود اگر مرد نمایندهای امام حسین در قیامت قاچاقی و از زیر عبا امام حسین این کس یا این فاحشه را به بهشت می برند.
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۱
۴۷
بردبار - بندر ماه شهر، ایران

مراکز مذهبی نه “شهر نو “ جایی که خمینی متولد شد و از کنارش کپکهای مغزی و تفکر اسلامی و باور های عمیق بوجود اومدن.
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
۴۲
رقص پرواز - پراگ، چک

لابد برای تجاوز به حریم این زنان مومن در اماکن مذهبی و مناسک دینی، برادران با ایمان از جواز شرعی "قربتا الی الله" استفاده می کردند!
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
۴۲
universe123 - لندن، انگلستان

اینها درسته اسلام همین است.
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۴۲
universe123 - لندن، انگلستان

اگر سکس در کشورهای اسلامی آزاد بود، مردها آین کارها را نمیکردن و آین همه بچه باز در کشورهای اسلامی مانند افغانستان ، ایران، عربستان وجود نداشت. سکس یه چیز طبیعی است. اگر خدایی وجود داشته باشد، اون خودش آین را به ما عطا کرده،،،پس باید آزدا باشد، ولی‌ منظورم این نیست که سوا استفاده از آین کار بشه. باید با توافق دو نفر آین کار انجام بشه که بتونیمم جلو بچه بعضی‌ و تجاوز به زنان را در کشورهای مسلمان را بگیریم.
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۳
۸۰
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
حاجیه خانم شبیه ان چیزی را که نوشته ای را بفرمائید از من گوش کنید. خانم بسیار زیبائی که به حج رفته بود برای همکاران مذهبی خود تعریف کرده که: من در هنگام طواف یکباره متوجه مرد ی شد م که لاقل 2 متر قد ان و چهره ان هم از سیاهان افریقائی بود که بمن نزدیک شد و چیزی را بمن وصل کرد مانند چ و و و و و ب. لطفا کشیده و دراز بخوانید و این مرد انچنان بمن وصل شده بود که من طواف خود را نفهمیدم. ( این حاجیه خانم اضافه میکند: خدا کند احرام من را کثیف نکرده باشد و لباس احرام خودش بجهنم) اره حاج خانم در خانه خدا برای رضایت بندگان خدا اینگونه مسائل حلال است. لطفا شما انرا حرام نکنید.چون این حاج خانم هم لذت خودش را در جوار خانه خدای تبارک و تعالی برده و حج اینگونه افراد بیشتر مورد قبول خدای تبارک و تعالی است
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۸
۴۴
ایران سرفرازم آرزوست - ورشو، لهستان
معجزه فضای مجازی اینه دیگه. بعد از 1400 سال چیزی رو میشه که این زنان بدبخت حتی جرات نداشتن به زبون بیارن. حالا روشن شدن این واقعیت تلخ نشون میده که نه تنها اون فضای روحانی جلوی بهره بری جنسی برادران مومن رو نمی گیره که چه بسا خیلی ها به همین خاطر میرن حج. آخه چطور ممکنه در اوج اون حظ روحانی کسی به فکر شهوت باشه. این نشون میده باید منطق جای اعتقاداتی رو بگیره که برای همه نسخه یکسان می پیچه. از همه اینها گذشته همین افشاگری باعث میشه ایرانیان کمتری به حج برن و این قدم بزرگیه برای هر چه داناتر شدن نسل آینده.
شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.