دختر سعودی طرفدار فوتبال: خواستیم به ورزشگاه برویم و رفتیم

ساره در لحظه تاریخی؛ اولین حضور زنان در ورزشگاه در عربستان سعودی ساره الجشجری، دختر ۱۸ ساله طرفدار فوتبال، که مسئول سازماندهی زنان تماشاچی بازی میان دو تیم فوتبال الاهلی و الباطن عربستان بود، به بی‌بی‌سی گفت که اولین حضور زنان برای تماشای فوتبال برای او یک تجربه 'فوق العاده و فراواقعی ' بوده است.
 

او نه فقط به عنوان تماشاچی این مسابقه، بلکه به عنوان کسی که زنان تماشاچی را سازماندهی و راهنمایی می‌کرد، در آن روز تاریخی درورزشگاه بود.

 
به دنبال اصلاحات اجتماعی اخیر در عربستان سعودی، زنان برای اولین بار توانستند بدون همراهی مردان خانواده روز جمعه ۱۲ ژانویه بازی دو تیم فوتبال الاهلی و الباطن را در ورزشگاهی در جده تماشا کنند.
 
ساره که دانشجوی دانشگاه "شاه عبدالعزیز" است، در آن روز در ورزشگاه به تماشاگران زن خوش آمد می‌گفت و آنها را به محل نشستن شان راهنمایی می‌کرد.
 
او می‌گوید: "بالاخره زنان به خواسته خود رسیدند. ما می‌خواستیم به ورزشگاه برویم و رفتیم."
 
"من یک طرفدار پر و پاقرص فوتبال هستم. دوست دارم فوتبال بازی کنم و فوتبال تماشا کنم."
 
"اما تا به حال مسابقه فوتبال را از نزدیک ندیده بودم. این اولین بار بود. به عنوان یک زن اهل عربستان سعودی، در داخل ورزشگاه شاهد بازی بودم؛ این برای من خیلی بیشتر از یک مسابقه فوتبال بود."
 
دومین بازی با حضور تماشاگران زن در ورزشگاه، روز شنبه انجام شد و مسابقه بعد پنجشنبه آینده برگزار می‌شود.
 
ساره عکس‌هایی از مسابقه روز جمعه و حضور در ورزشگاه را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد که با استقبال کاربران رو به رو شد.
بسیاری از کاربران از این تصمیم و لغو این محدودیت برای زنان در عربستان سعودی حمایت کردند و به ساره و بقیه زنان این کشور به خاطر این موفقیت تبریک گفتند.
 
ساره می‌گوید از حجم بالای پیام‌های تبریک و حمایتی که از کاربران در سراسر جهان دریافت کرده، شگفت زده شده است.
 
او می‌گوید که تغییرات اخیر در کشورش فوق العاده است: "نه فقط الان می‌توانیم مسابقات فوتبال را تماشا کنیم بلکه در آینده نزدیک میتوانیم رانندگی کنیم. این فوق العاده است که شاهد قدرت دادن به زنان هستیم."
 
"بالاخره به جهان نشان دادیم که اسلام واقعی چیست؟ به عنوان یک زن جوان اهل عربستان سعودی، از اینکه می‌توانم تغییر را بخواهم و ببینم که تغییر اتفاق می‌افتد، احساس افتخار میکنم."
 
در ماه‌های اخیر، مقامات سعودی یک رشته اصلاحات را در زمینه حقوق زنان به اجرا گذاشته‌اند. ولیعهد عربستان گفته ‌است که جوانان که اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خواستار تغییرات اجتماعی هستند.
 
واکنش کاربران ایرانی به آزاد شدن ورود زنان به ورزشگاه‌های عربستان سعودی
 
حضور زنان سعودی در ورزشگاه در میان کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی هم واکنش‌هایی داشته است و بسیاری به موضوع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌های ایران اشاره کرده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
Iranemaa - قم، ایران
به عنوان یک انسان از خوشحالی زنان عربستانی ،خوشحالم و بهشون تبریک میگم که حکومتشان داره انسانیت . و را به اسلام ترجیح میده و برابری زن و مرد کم کم در حال عملی شدنه اما متاسفانه رژیم عربی ایران و اقلیت طرفدارهای بی مغزش به تنها چیزی که فکر نمیکنند شادی و خوشحالی مردمه ایرانه ،ایا واقعا بسیجی هایی مثل باور عمیق و میرزاده عشقی و..با شادی مردم شاد میشن ؟؟؟قطعا نه
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۴
۶۴
سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
اصلاً چیز پیچیده ای نیست، درکشورهای حاشیه خلیج فارس اساساً حق اعتراض حتی به حاکم هم وجود داره . شما به راحتی میتونید دستگاه حاکمیت کشور رو مورد نقد قرار بدید حتی اگر شخص اول مملکت باشه اما ظوابط و شروطی داره که باید مراعات بشه. اول باید در کنار انتقاد ، راهکار هم ارائه بدید نه فقط صرفاً انتقاد کنید چون انتقاد اسونه اما در کنار انتقاد حتماً باید راهکار ارائه بدید. دوم به هیچ وجه انتقاد شما نباید باعث ترویج خشونت بشه و جوری انتقاد کنی که در کشور کسی مورد ازار و اذیت و لطمه جانی قرار بگیره و خدای ناکرده جانش مورد تعرض و خطر قرار بگیره. برای مثال سالهای سال النمر در سعودی مخالف سیاستهای حکومت بود ولی چون راهکاری منطقی ارائه نمیداد پاسخی به انتقاد اون داده نمیشد اما زمانی که اعلان کرد که دست به خشونت و قتل شهروندان خواهد زد با شمشیر عمری سرش رو از بدن جدا کردن پس بین جامعه و دستگاه حاکمه ی ما و اونها تفاوت بسیار زیاده
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.