روسیه «حضوری دائمی» در پایگاه‌های دریایی و هوایی سوریه خواهد داشت

نمایی از حضور ناو هواپیمابر کوزنتسف روسیه در بندر طرطوس سوریه روسیه کار تدارکات مربوط به حضور دائمی نظامی خود در پایگاه‌های دریایی و هوایی در سوریه را آغاز کرده است.
 

به گزارش خبرگزاری رویترز، اعلام این خبر همزمان با تایید توافق نظامی میان دمشق و مسکو در پارلمان روسیه صورت می‌گیرد.

 
قراردادنظامی میان دمشق و مسکو ۱۸ ژانویه ۲۰۱۷ امضاء شده بود و پس از تایید آن در پارلمان روسیه، برای نهایی شدن باید به امضای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری، برسد.
 
ویکتور بونادرف، رئیس کمیته دفاعی و امنیتی مجلس علیا روسیه، به خبرگزاری ریانووستی گفته است: بر اساس این قرارداد، مسکو تاسیسات طرطوس، تنها پایگاه روسیه در دریای مدیترانه، را توسعه خواهد داد و بدین ترتیب ناوهای نظامی آن به آب‌ها و بنادر سوریه دسترسی خواهند داشت.
 
این خبرگزاری همچنین از سرگئی شویکو، وزیر دفاع روسیه، نقل قول کرده که گفته است: «هفته گذشته فرمانده کل قوا (ولادیمیر پوتین) ساختار و شالوده‌ها در طرطوس و همچنین حمیم (پایگاه هوایی) را تایید کردند. ما کار تدارکات برای حضور دائمی در این مکان‌ها را آغاز کرده‌ایم».
 
تاسیسات طرطوس که از زمان اتحاد جماهیر شوروی مورد استفاده روسیه بود، برای پهلو گرفتن ناوهای بزرگ بسیار کوچک است.
 
به گزارش ریا نووستی، قرارداد نظامی دمشق و مسکو به روسیه این امکان را می‌دهد که ۱۱ ناو جنگی، از جمله ناوهای اتمی، را در طرطوس مستقر کند. مدت زمان این قرارداد ۴۹ ساله است و می‌تواند تمدید شود.
 
پایگاه هوایی حمیم که روسیه از آنجا عملیات هوایی زیادی علیه مخالفان بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، در جنگ داخلی این کشور انجام داده است، تنها در اختیار روسیه خواهد بود.
 
کارزار هوایی روسیه در سوریه که از سپتامبر سال ۲۰۱۵ آغاز شد جنگ داخلی را به نفع اسد تغییر داده است.
 
حضور دائمی روسیه در پایگاه‌های سوریه در حالی صورت می‌گیرد که ولادیمیر پوتین اوایل ماه جاری دستور داد تا بخشی از نیروهای روسی از این کشور عقب‌نشینی کنند.
 
در همین حال، خبرگزاری روسی اینترفاکس گزارش داده است که پایگاه‌های طرطوس و حمیم ظرف یکسال برای حضور دائم نیروهای روسی در سوریه آماده خواهند شد.
 
فرانتز کلینتسوویچ، نایب رئیس اول کمیته امنیتی و دفاعی مجلس علیا، گفته است: «پرسنل و تجهیزات به سرعت مستقر خواهند شد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. ولی یکسال طول خواهد کشید تا زیرساخت‌های لازم احداث شود».
 
وی حضور روسیه در سوریه را باعث «استقرار امنیت در منطقه» و «جلوگیری از بروز خصومت‌های گسترده» عنوان کرده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد