متهم شدن سفارت عراق در ایران به بهره‌برداری از صدور ویزای اربعین

رئیس فراکسیون حج و زیارت با ذکر اینکه در سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۰ درصد از ۲.۵ میلیون زائر ایرانی اربعین "از مبادی غیر رسمی ویزای ورود به عراق گرفته اند" تاکید کرد: "عمده این مبادی همان سفارت عراق است" به دنبال طرح برخی ابهامات در مورد منافع مالی صدور ویزا برای زائران ایرانی اربعین، مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سفیر عراق در تهران را به استفاده شخصی از صدور ویزاها متهم کرده اما احد آزادی خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفته استفاده شخصی سفیر محرز نشده است.
 

آقای ذوالنوری شنبه ۱۸ آذر به باشگاه خبرنگاران جوان گفته "بخشی از پول‌هایی که برای ویزای اربعین از مردم دریافت شده به جیب سفیر عراق رفته" و این موضوع را "فساد اداری" دانسته است.

 
این نماینده اصولگرا با اشاره به اظهارات قبلی رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس مبنی بر اینکه ممکن است فراکسیون خواستار تغییر سفیر عراق در تهران شود، دلیل طرح چنین درخواستی را اقدامات سفیر در ارتباط با صدور ویزای اربعین دانسته است.
 
همزمان، احد آزادی‌خواه امروز در مصاحبه با خبرگزاری برنا، با اشاره به ابهامات موجود در زمینه صدور ویزای اربعین گفت "این احتمال وجود دارد که نوعی رانت در میان باشد" اما سوء استفاده شخصی سفیر عراق در تهران "هنوز برای نمایندگان قطعی نشده است".
 
آقای آزادی‌خواه ۷ آذر در گفتگو با خبرگزاری فارس، از وزارت امور خارجه خواست "تدبیری جدی درباره سفیر فعلی عراق در کشور بیاندیشد" و احتمال داد فراکسیون حج و زیارت پیگیر برکناری راجح موسوی سفیر عراق در تهران شود.
 
وی با ذکر اینکه در سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۰ درصد از ۲.۵ میلیون زائر ایرانی اربعین "از مبادی غیر رسمی ویزای ورود به عراق گرفته اند" تاکید کرد: "عمده این مبادی همان سفارت عراق است."
 
رئیس فراکسیون حج و زیارت افزود: "قاعدتاً منافعی در زمینه صدور ویزا از سوی سفارت عراق وجود داشته است و دلالانی در این میان نیز سودهای کلان برده‌اند."
 
سازمان حج و زیارت ایران، پیش از شروع مراسم عزاداری اربعین، ۲۴۰۰ دفتر خدماتی زیارتی را جهت صدور ویزای اربعین تعیین کرد تا زائران از طرق آنها و پس از ثبت نام در وبسایتی اینترنتی تحت عنوان "سماح" ویزا بگیرند. ثبت نام در این وبسایت، دارای مزایایی از جمله بیمه شدن زائران و تقسیم بندی زمانی عبورشان از مرز برای جلوگیری از ازدحام بود.
 
احد آزادیخواه در ۱۶ آبان، در مصاحبه جداگانه ای با فارس اعلام کرده بود: "سفارت عراق تنها تعداد اندکی از دفاتر زیارتی را با خود همراه و هماهنگ کرده و خارج از دستور و با یک بی‌نظمی خاصی از این طریق روادید صادر می‌کند." وی افزوده بود: "ویزاهایی که از این طریق صادر می‌شود زیر نظر سازمان حج و زیارت نیست و اعمال نظارت بر آنها بسیار ضعیف است و سفارت عراق در این‌باره تنها به دنبال منافع مالی خود است."
 
وی گفته بود: "ما در صدور ویزا به این شکل از سوی سفارت عراق شاهد دلال‌بازی هستیم و از سوی دیگر سفیر عراق علاقه‌مند است تا ویزا از دفاتری که توسط وی مشخص و معرفی شده زودتر صادر شود."
 
آقای آزادیخواه حتی گفته بود که سفارت عراق، برای مدتی صدور ویزا از طریق دفاتری که به آن متصل نیستند را متوقف کرده است.
 
همزمان، سایت تابناک هم نوشته بود دفاتر مرتبط با مسئولان عراقی "بعضا با کمک سفارت عراق ویزاها را زودتر از ویزای ۲۴۰۰ دفتر سازمان حج و زیارت صادر می کرده اند" تا زائران ایرانی را به مراجعه به خود ترغیب کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
همنشینم بِه بود تا من از او بهتر شوم! تاثیر سوء استفاده ها و درسهائیه که از برادران ایرانیشون ( مسئولین فاسد رژیم ) یاد گرفتند!
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۶
۵۳
Pezhman - وین، اتریش
برای زیارت تخم وترکه دزدان مدینه صف بسته ایم. خاک بر سرمان که در خواب خرگوشی بوده و بعضاً امام کذاب را هم در ماه مشاهده کرده ایم !!!. این جهالت عوام گناهش فقط برگردن قشر روشنفکرنماست.
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۴
۳۸
rouzbeh_ma - لندن، انگلستان
میرن که بشن کبلایی و حاجی . این القاب من رو یاد خر مهره هایی می اندازه که رو پیشونی خر می ذاشتند. عمق جهالت و نادانی مذهبی که توسط یک سیستم دیکتاتور مذهبی به شدت تبلیغ و عمیق تر میشه .
یکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.