سقوط تاریخی ارزش لیر ترکیه در پی تعویق دادگاه رضا ضراب

رضا ضراب به اتهام دور زدن تحریم‌های ایران در آمریکا محامه می‌شود بعد از اعلام خبر تعویق دادگاه رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیه‌ای در آمریکا و همین طور تغییر بعضی مقررات بانکی در ترکیه، ارزش پول این کشور به پایین‌ترین میزان ثبت‌شده در برابر دلار آمریکا رسید.
 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، صبح روز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر هر دلار آمریکا معادل ۳.۹۷ لیر ترکیه معامله شد، هر بعد از چند ساعت ارزش پول ترکیه کمی بهبود یافت.

 
سقوط تاریخی ارزش لیر ترکیه ساعاتی بعد از آن رخ داد که اعلام شد جلسه محاکمه رضا ضراب، تاجر طلا و مهمت هاکان آتیلا، معاون مدیر عامل هالک بانک ترکیه به تعویق افتاده است. این افراد به نقض و دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران متهم شده‌اند.
 
نگرانی از تاثیر این دادگاه بر روابط آمریکا و ترکیه دلیل اصلی پایین آمدن ارزش لیر ترکیه اعلام شده است.
 
محاکمه رضا ضراب در آمریکا با واکنش تند دولت ترکیه روبرو شده که این پرونده را "سیاسی" و توطئه‌ای علیه ترکیه می‌داند.
 
دیروز قاضی پرونده رضا ضراب در آمریکا اعلام کرد که جلسه انتخاب هیئت منصفه برای محاکمه آقای ضراب که قرار بود روز دوشنبه ۲۰ نوامبر برگزار شود تا دوشنبه آینده به تعویق افتاده است.
 
این پرونده باعث نگرانی از تنش بیشتر در روابط سرد آمریکا و ترکیه و احتمال جریمه سنگین هالک بانک در صورت صدور حکم مجرمیت شده است.
 
هم‌زمان مقام‌های ترکیه از اجرای مقررات تازه‌ای در سیستم بانکی این کشور در زمینه "ادغام، جدایی، انتقال دارایی‌ها و تبادل سهام بانک‌ها" خبر داده‌اند که بعضی کارشناسان آن را با پرونده هالک بانک مرتبط می‌دانند.
 
با وجود اعلام این مقررات، مهمت شمشک، معاون نخست وزیر ترکیه شایعات مطرح شده درباره احتمال ادغام هالک بانک در بانکی دیگر را رد کرد و گفت که چنین گزارش‌هایی واقعیت ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۱۰۹
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو

مدیای فارسی و bbc فارسی و دویچه وله فارسی، جام جم و غیره دروغ می نویسند. هدف مدیای فارسی با درج این شایعات، کمک به حکومت ایران برای به حاشیه راندن اخبار تحریم امریکا در مورد چاپ اسکناس جعلی توسط سپاه پاسداران و حکومت ایران است. دنیا عوض شده است دیگد. دنیای اینترنت است آقای bbc فارسی !
‌سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
۴۴
rahjoo - بابل، ایران
Kefli Iskender- آره هرجا که اسمی از فارس باشه تو دچار تیک عصبی میشی و یه نظر میدی!!ترکیه عثمانیت که سرزمین عدل و عدالت و حقوق شهروندی برابره!برو با همون یکسونگریهات خوش باش
‌سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی