کشف راه مخفی در هرم ۱۰۰۰ ساله مایایی

باستان‌شناسان یک راه مخفی زیرزمینی در هرم 1000 ساله مکزیکی کشف کرده‌اند و معتقدند که این کشف می‌تواند پرده از رازهای اعتقادات مایایی‌ها بردارد.
 

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، محققان موفق به کشف یک راه‌ مخفی در یک هرم باستانی مایایی شدند که از زمان کشفش در دهه 1500 توسط مهاجران اسپانیایی توجه کاوشگران زیادی را به خود جلب کرده است. متخصصان یک راه زیرزمینی در این هرم پیدا کرده‌اند که معتقدند به یک غار پر‌آب (آبگیر) در معبد «کوکولکان» در شهر ایتزا مکزیک راه دارد.

 
کوکولکان یکی از خدایان اساطیری میان سرخپوستان آمریکای مرکزی است که در اعتقادات اقوام کیچه، مایا و آزتک جای داشته‌ است. کوکولکان به معنی مار بالدار است.
در داستان‌هایی گفته شده است که مایایی‌ها پیشکش‌های انسانی را در غارهای پرآب زیرزمینی قربانی می‌کردند، بنابراین دانشمندان معتقدند که در این آبگیر بقایای انسان وجود دارد.
 
محققان امیدوارند که راه مخفی مسدود‌شده، جزئیات جدیدی درباره اعتقادات باستانی مایایی‌های باستان به ارمغان آورد.
باستان‌شناسان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته عکسبرداری موفق به کشف این راه مخفی شدند. آنها از لیدار نفوذی، نوعی رادار که سیگنال‌های الکترومغناطیسی آن از میان دیوار و دیگر سازه‌های معماری عبور می‌کند، استفاده کردند تا از هرم، زیربنا و اطراف آن نقشه‌برداری کنند.
در حال حاضر محققان تنها می‌دانند که چنین تونل وجود دارد و امیدوارند که ورودی این راه مخفی را پیدا کنند. این تونل مسدود‌شده از طریق یک مقبره کوچک، به نام «اساری»، پیدا شده است.
 
به گفته باستان‌‌شناسان، آنها از طریق غار زیر هرم وارد تونل مخفی شدند اما این راه کاملا بسته شده است و احتمال می‌رود این عمل توسط مایایی‌های باستان انجام شده باشد.
محققان قصد دارند که دوباره وارد تونل مخفی شوند و این بار راه را باز کنند تا دریابند که آیا این راه به محل قربانی کردن انسان‌ها، یا آبگیر که در زیر هرم قرار دارد، ختم می‌شود یا خیر.
در سال 2015، دانشمندان آبگیری بزرگ را زیر این هرم 1000 ساله پیدا کردند.
 
باورها بر این است که مایایی‌ها معبد کوکولکان را 900 الی 1100 سال پیش ساخته‌اند. دانشمندان نگران هستند که آبگیر زیر هرم و رودخانه جاری منجر به تخریب کل این ساختمان شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
سرخپوستان هم سابقه تاریخی دارند ولی این امریکائی ها هستند که سابقه تاریخی ندارند وسعی میکنند اثار 300-400 (جویندگان طلا)را بعنوان اثار باستانی بخورد مردم بدهند.
جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.