ابراز همدردی وزارت خارجه آمریکا با قربانیان زلزله غرب ایران: به یادتان هستیم

«هثر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا- آبان ۹۶  صدای آمریکا : سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیامی به زلزله اخیر غرب ایران و در مرز عراق واکنش نشان داد. «هثر نوئرت» در پیام خود با خانواده قربانیان این زلزله ابراز همدردی کرد.
 

زلزله ۷.۳ ریشتری در حلبچه در نزدیکی مرز عراق با ایران یکشنبه ۲۱ آبان روی داد که تا دوشنبه شب، تعداد کشته‌های آن به ۴۳۰ نفر رسید و تعداد مجروحان نیز از هفت هزار و یکصد نفر گذشت.

 
خانم «هثر نوئرت» در پیام توئیتری خود دوشنبه غروب به وقت واشنگتن (بامداد سه شنبه ۲۳ آبان به وقت ایران) ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان به بازماندگان تسلیت گفت.
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر رسمی خود نوشت: «ایالات متحده به همه کسانی که از زلزله در ایران و عراق آسیب دیدند، تسلیت می‌گوید. ما همه خانواده‌های کشته‌شدگان و مجروحان و کسانی که آسیب دیدند را در یاد مان خواهیم داشت.»
سازمان زمین شناسی آمریکا روز یکشنبه ۲۱ آبان از وقوع زمین لرزه‌ای قدرتمندی با شدت ۷ و سه دهم در مقیاس ریشتر در شمال عراق و غرب ایران خبر داد. بنا به اعلام مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران نیز، این زلزله به بزرگی ۷.۳ ریشتر در منطقه مرزی استان کرمانشاه ایران با عراق رخ داد و نزدیک ترین شهر در داخل ایران به مرکز زلزله شهر ازگله کرمانشاه بود. به گزارش خبرگزاری رویترز، کانون زلزله ۳۲ کیلومتری حلبچه، حدود ۱۰۳ کیلومتری جنوب شرق سلیمانیه اقلیم کردستان، گزارش شده است.
 
آمارهای اعلام شده درباره کشته ها در حالی است که به نوشته خبرگزاری مهر، برخی از کشته‌ها که اجساد آنها بدون جواز پزشکی قانونی دفن شده‌اند در آمار نیامده‌اند.
مردم محلی و گروه های امدادی در شهر سرپل ذهاب در حال کمک به افراد زیر آوار مانده،‌ هستند. زلزله ۲۱ آبان غرب ایران، تا چند کشور از حمله ترکیه، کویت و حتی اسرائیل حس شد. به نظر می رسد نزدیکی عمق این زلزله به سطح زمین (۲۳.۲ کیلومتر) موجب شعال گسترده آن شد. سازمان ملل می گوید نزدیک دو میلیون نفر در شعاع یکصد کیلومتری کانون زلزله بودند که بیشتر آنها در استان کردستان ایران هستند.
آمار کشته و مجروحان زلزله یکشنبه شب رو به افزایش است. این رقم از ۴۰ کشته به بیش از ۳۰۰ نفر کشته رسیده است. این زلزله مرگبارترین زلزله امسال جهان بوده و بعد از آن زلزله مکزیک با ۲۳۷ کشته قرار دارد. زلزله بم در سال ۱۳۸۲ و رودبار در سال ۱۳۶۹ دو زلزله بزرگ ایران در سه دهه اخیر هستند که دهها هزار کشته برجای گذاشتند.
 
در حالیکه مقام های ارشد دولتی برای کمک و مدیریت به مناطق زلزله زده اعزام شده اند، مردم در منطقه از کمک رسانی ناراضی هستند. در هوای سرد منطقه حدود ۷۰ هزار نفر پس از زلزله نیاز به سرپناه دارند.
خانه های زیادی بخصوص در مناطق روستایی سرپل ذهاب و کرمانشاه تخریب شده اند. بر اساس خبرهایی که تا کنون منتشر شده بیشترین خسارت به شهر سرپل‌ ذهاب و روستاهای اطراف آن وارد شده است.
 
روز دوشنبه ۲۲ آبان وزرای کشور و بهداشت و فرمانده نیروی انتظامی به مناطق زلزله زده سفر کردند و بخشی از واحدهای ارتش و سپاه به عملیات امدادرسان هلال احمر و اورژانس پیوستند. با این حال نماینده سرپل ذهاب میزان خسارات را بسیار سنگین دانست و گفت که آواربرداری همچنان ادامه دارد.
خبرگزاری ایرنا این عکس را از یکی از واحدهای مسکن مهر که در زلزله کرمانشاه تخریب شده، گذاشته. خانه های جدیدی که به نظر می رسد مقاومتی در مقابل زلزله نداشت. زمین لرزه در ساعات اولیه موجب قطع برق و آب شد و پس از آن، گاز مناطق زلزله زده به دلایل ایمنی از سوی شرکت گاز قطع شد.
 
هیات دولت ایران روز سه شنبه را عزای عمومی اعلام کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران

به یادمون باش تا جنونت دربیاد. شماها اگر عرضه داشتید به خود مردم آمریکا می رسیدید که بعد طوفان هنوزم هزارجور مشکلات دارند. لطفا خفه بشید و ادا و اطفار نیایید هیچکس حتی مردم آمریکا هم شماها رو قبول ندارن ..شک داری برو پورتریکو.
‌سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.