انتقاد تازه از جمهوری اسلامی به خاطر تشدید آزار و اذیت خانواده‌های کارکنان بی‌بی‌سی‌ فارسی

دستور ممنوع المعامله شدن کارکنان بی‌بی‌سی فارسی‌ در زندان اوین صادر شد در مجلس اعیان بریتانیا از حکومت ایران به خاطر تشدید اقداماتش علیه خانواده‌های کارکنان بی‌بی‌سی‌ فارسی انتقاد شده است.
 

لرد احمد که یکی از معاونان وزارت امور خارجه است روز چهارشنبه (۸ نوامبر) اعلام کرد که از گزارش‌ها مبنی بر آزار و اذیت و ممنوع المعامله کردن کارکنان بی‌بی‌سی آگاه و به شدت نگران است.

 
بی‌بی‌سی ۲۴ مرداد (۱۵ اوت) اعلام کرد که قوه قضائیه ایران ۱۵۲ نفر از کارکنان و همکاران فعلی و پیشین بخش فارسی این رسانه را ممنوع المعامله کرده است.
 
کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و اعضای خانواده آنها در سال‌های اخیر در معرض انواع آزار و فشار مأموران نهادهای امنیتی و قضایی ایران بوده‌اند.
 
لرد احمد گفت که بریتانیا بارها از ایران خواسته است به تعهدات بین المللی خود در عرصه احترام به آزادی بیان و عقیده و از جمله آزادی روزنامه نگاران عمل کند.
 
لرد آلتون از دولت خواسته بود توضیح بدهد که در باره این گزارش‌ها چه نظری دارد و آیا این مطلب را با مقامات ایران مطرح کرده است یا نه.
 
تابستان گذشته در پی سالها آزار و اذیت خانواده های کارکنان بی‌بی‌سی‌ فارسی توسط سازمان های امنیتی جمهوری اسلامی، یک دادگاه در زندان اوین، ۱۵۲ نفر از کارکنان فعلی و پیشین بی‌بی‌سی‌ فارسی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" ممنوع المعامله کرد.
 
بی‌بی‌سی از اقدامات حکومت ایران به سازمان ملل متحد شکایت کرده است. دو گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد نیز به تازگی خواهان توقف اقدامات مدنی و حقوقی حکومت ایران علیه کارکنان و همکاران بخش فارسی بی‌بی‌سی شدند.
 
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر ایران و دیوید کی، گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل در بیانیه‌ای مشترک نوشته‌اند: "به نظر می‌رسد که مقام‌های ایران هر گونه ارتباط با بی‌بی‌سی را جرم تلقی می‌کنند".
 
آنها از گزارش‌های اخیر مبنی بر بالا گرفتن فشارها بر اعضای خانواده کارکنان بی‌بی‌سی فارسی ابراز نگرانی کرده‌اند و نوشته‌اند: "هدف این اقدامات به روشنی هدف قرار دادن بی‌بی‌سی و جلوگیری از ادامه کار مشروع خبرنگاران در بی‌بی‌سی فارسی است."
 
خانم جهانگیر و آقای کی از مقام‌های ایران خواسته‌اند که اقدامات خود را علیه کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و اعضای خانواده آنها متوقف کنند. آنها همچنین خواهان توقف تلاش‌ها در ایران برای جلوگیری از روزنامه‌نگاری مستقل، چه مرتبط با بی‌بی‌سی و چه غیر آن شده‌اند.
 
سازمان ملل متحد اقدامات حکومت ایران را محروم کردن کارکنان بی‌بی‌سی فارسی از "حقوق اولیه انسانی" خود خواند و گفت که این کار با قانون اساسی ایران هم مغایرت دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +294اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +203ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +188شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +165نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد