ولایتی: نیروهای دولتی سوریه بزودی بسوی رقه میروند
رأی دهید
آقای ولایتی این سخنان را امروز جمعه (۳ نوامبر/۱۲ آبان) در بیروت گفته است. وی برای شرکت در دومین اجلاس "اتحادیه بینالمللی علمای مقاومت" به لبنان رفته است. در ادبیات جمهوری اسلامی ایران "مقاومت" اشاره به نیروهای مخالف اسرائیل است که دولت ایران از آن به عنوان "رژیم صهیونیستی" نام میبرد.
رقه کمتر از یک ماه پیش از کنترل نیروهای موسوم به دولت اسلامی (داعش) خارج شد و به کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلاف با محوریت کردها و تحت حمایت آمریکا در آمد.
نیروهای دموکراتیک سوریه روز جمعه (۲۰ اکتبر/۲۸ مهر) با اعلام کنترل کامل این شهر گفتند که از رقه در مقابل "تهدیدهای خارجی" محافظت خواهند کرد، اما در نهایت مردم عمدتا عرب این شهر و اطرافش درباره سرنوشت آن تصمیم میگیرند.
رقه بیش از دو سال پایگاه اصلی تمرکز قدرت داعش در سوریه بود. عملیات نیروهای دموکراتیک سوریه برای بیرون راندن داعش از رقه بیش از چهار ماه طول کشید
این شهر صحنه رویدادهای مهمی در تاریخ باستان بوده و از جمله یکی از معدود مبادی تجاری بین امپراتوری ساسانی و روم بود. انوشیروان، پادشاه ساسانی، در نبردی رقه را نابود کرد و اهالی آن را به قلمرو خود کوچاند.
در دوران صدر اسلام نیز جنگ صفین در رقه اتفاق افتاد و این شهر آرامگاه چندین شخصیت تاریخی شیعه بود که بعدها تخریب شدند. رقه همچنین مدتی پایتخت عباسیان بود.
موقعیت جغرافیایی رقه به شکلی است که دسترسی از آن را به سراسر سوریه کنونی ساده میکند.
در دوران معاصر با احداث بزرگترین سد سوریه در نزدیکی رقه، این شهر اهمیت بیشتری یافت.
این شهر با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در سال ۲۰۱۳ از کنترل دولت سوریه خارج شد و گروههایی از مخالفان، از جمله جبهه نصرت (در آن مقطع وابسته به القاعده) و ارتش آزاد سوریه، آن را در اختیار گرفتند.
در آغاز سال ۲۰۱۴ گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (بعدتر دولت اسلامی/داعش) رقه را تصرف و آن را پایتخت خود اعلام کرد.