سپنتا نیکنام: در مرخصی هستم و شکایتی نکردهام
رأی دهید
آقای نیکنام به خبرگزاری ایسنا گفته است: "تاکنون هیچ ابلاغی از سوی هیچ مرجع رسمی در راستای لغو عضویت در شورای شهر یزد به من اعلام نشده است."
او شایعه شکایتش را رد کرده و گفته "همچنان در مرخصی" است.
سپنتا نیکنام در دوره قبلی نماینده شورای شهر یزد بود. در دوره جدید با مخالفت احمد جنتی و فقیهان شورای نگهبان ادامه کار او در شورا در ابهام است. شورای نگهبان میگوید باید صلاحیت آقای نیکنام رد میشد.
فقیهان شورای نگهبان قانون اساسی در ایران میگویند سپنتا نیکنام به دلیل زرتشتی بودنش حق نمایندگی در شورای شهر یزد را ندارد.
این در حالی است که قانون انتخابات ایران، که به تایید شورای نگهبان هم رسیده است، در عین حالی که یکی از شرایط نامزدی را اعتقاد به اسلام میداند، در تبصرهای پذیرفته که پیروان پذیرفتهشده ادیان به رسمیت شناخته شده در ایران هم اجازه نامزدی داشته باشند.
'فقهای شورای نگهبان امور کشور را به هم میریزند'
علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، در اعتراض به وضعیت سپنتا نیکنام، گفته فقیهان شورای نگهبان در برخی اعمال نظرها از این "غافل" هستند که "نظام امور کشور را به هم میریزند و حقوقی از مردم ضایع میشود."
آقای مطهری گفته است رویه جاری شورای نگهبان "کیان نظام جمهوری اسلامی را تهدید میکند."
او این مساله را در نامهای خطاب به محمد یزدی و محمدرضا مدرسی یزدی نوشته است که در روزهای اخیر از تصمیم خود برای ممانعت از نمایندگی سپنتا نیکنام، منتخب زرتشتی شورای شهر یزد، دفاع کردهاند.
آقای مدرسی یزدی اخیرا گفته است این که در مجلس ایران نمایندگان زرتشتی، مسیحی و یهودی حضور دارند "ارفاق نظام اسلامی به اقلیتها است."
محمد یزدی هم اصرار بر ادامه کار سپنتا نیکنام را به معنی "مقابله با نظام" دانسته است.
پیش از برگزاری انتخابات شوراهای شهر احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، خواهان رد صلاحیت اقلیتهای دینی شد. او گفت آیتالله روحالله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی، خواهان "اسلامی" بودن نمایندگان شوراها بوده و بر این اساس نباید غیرمسلمانان به شورا بروند.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران در نامهاش به آقایان یزدی و مدرسی یزدی گفته است منظور آیتالله خمینی این بوده که نباید چپگرایان و مجاهدین خلق، که " در آن زمان روی تشکیل سریع شوراها تاکید داشتند" به شورای شهر راه پیدا کنند، و مخالفت او با اقلیتهای دینی نبوده است.
آقای مطهری گفته اینکه شورای نگهبان هر وقت خواست قانون قبلا تاییدشده را رد کند، به این معنی است که " قوانینی که سالها است در حال اجرا است و قبلا نیز به تایید شورای نگهبان رسیده است، ناگهان اعلام میشود که اعتبار ندارند. در این صورت فعالان اقتصادی و فرهنگی که کار خود را با این قوانین تنظیم کردهاند چگونه به فعالیت خود ادامه دهند؟"
اعلام نظر شورای نگهبان درباره سپنتا نیکنام مخالفتهای زیادی را به دنبال داشته است.
حتی گروهی از محافظهکاران، که معمولا حامی شورای نگهبان هستند، از این تصمیم انتقاد کردهاند.
از جمله مصطفی میرسلیم، از حزب موتلفه گفته است که این موضوع را میتوان در مجمع تشخیص مصلحت نظام حل کرد.
عزتالله ضرغامی، رئیس سابق صدا و سیما هم گفته است احترام به رای مردم مسلمان و زرتشتی یزد "بهترین دلیل در تائید عضویت آقای نیکنام در شورای شهر یزد است."
آقای ضرغامی درباره "دوقطبیهای کاذب" هشدار داده و گفته است: "مسلمانها در شوراهای شهری چه تخم دو زرده ای برای مردم کردند که حالا یک زرتشتی نمیتواند؟"
دیدگاه خوانندگان
۵۹
Sepas - تهران، ایران
درود بر تو ، زنده باشی
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
۵۹
Sepas - تهران، ایران
درود بر تو ، زنده باشی
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
۵۹
Sepas - تهران، ایران
درود بر تو ، زنده باشی
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
۵۹
Sepas - تهران، ایران
درود بر تو ، زنده باشی
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰
۵۹
Sepas - تهران، ایران
درود بر تو ، زنده باشی
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۰