کیم جونگ اون: به اهداف برنامه اتمی‌مان خیلی نزدیکیم

کیم جونگ اون، رهبر جوان کره‌شمالی می‌گوید کشورش با وجود تحریم‌های سخت توانسته به اهداف برنامه هسته‌ای‌اش بسیار نزدیک شود و وعده داد این برنامه را تا پایان ادامه دهد.
 

این سخنان را تلویزیون رسمی کره‌شمالی به نقل از کیم جونگ اون و تنها ساعاتی پس از جدیدترین پرتاب موشکی این کشور پخش کرده است؛ موشک بالستیک میان‌بردی که صبح جمعه با عبور از آسمان شمال ژاپن رکوردهای برنامه موشکی کره‌شمالی را بهبود بخشید.

 
خبرگزاری ک.سی.ان.ای. کره شمالی بامداد شنبه (۱۶ سپتامبر) به وقت شرق ژاپن به نقل از رهبر این کشور گفت: "ما باید به طور واضح به ابرقدرت‌های خودپرست نشان می دادیم که چه طور به رغم تحریم‌های بی‌انتهای آنها توانسته‌ایم به قدرت اتمی مورد هدف‌مان دست پیدا کنیم."
 
رهبر کره‌شمالی همچنین گفته: "هدف ما این بود که با دستیابی به موازنه قوا برابر آمریکا، حاکمان ایالات متحده حتی جرات نکنند از حمله نظامی به کره‌شمالی صحبت کنند."
 
سخنان رهبر کره‌شمالی پس از آن منتشر شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد، عصر جمعه (۱۵ سپتامبر - ۲۴ شهریور) باز هم به اتفاق آرا ادامه آزمایش‌های موشکی کره‌شمالی را محکوم کرد اما تحریم تازه‌ای علیه پیونگ یانگ تصویب نکرد.
 
در همین حال، تازه‌ترین آزمایش موشکی کره‌شمالی که صبح امروز به وقت محلی صورت گرفت با واکنش‌های متفاوتی از سوی قدرت‌های بزرگ جهان روبرو شده است. این در حالی است که تا همین چند روز پیش این کشو‌‌رها در قبال اعمال تحریم‌های تازه سازمان ملل علیه این کشور موضع واحدی داشتند.
 
آمریکا گفته که مسئولیت پاسخگویی به این آزمایش موشکی جدید پیونگ یانگ برعهده چین و روسیه است. از چین به عنوان متحد اصلی کره شمالی نام برده می‌شود و روسیه هم روابط و توافقاتی با این کشور دارد.
 
اما چین در واکنش گفته که آمریکا از مسئولیت خود در قبال این مسئله شانه خالی می‌کند. روسیه هم رویکرد "خصمانه" آمریکا را در این مورد محکوم کرده است.
 
در همین رابطه رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا گفته که چین تأمین کننده بخش عمده نفت کره شمالی است و روسیه هم بزرگ‌ترین کشور تأمین نیروی کار کره شمالی است.
 
ارتش کره جنوبی در نخستین ساعات امروز جمعه ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور) به وقت محلی از انجام آزمایش موشکی تازه کره شمالی خبر داد.
کشورهای بزرگ در اوایل ماه جاری در مورد کره شمالی موضعی مشترک داشتند بر اساس این گزارش موشک پرتاب شده توانسته تا ارتفاع ۷۷۰ کیلومتری بالا رود و مسافتی حدود ۳۷۰۰ کیلومتر را تا قبل از فرود آمدن در دریا طی کند.
 
به گفته ناظران این موشک احتمالا در زمره موشک‌های بالستیک میانبرد قرار دارد، هر چند که مقامات ژاپن معتقدند که هنوز این احتمال وجود دارد که موشک آزمایش شده از نوع موشک‌های بالستیک قاره پیما باشد.
 
نکته هشداردهنده در ارتباط با موشک آزمایش شده امروز این است که گوام از جمله مناطق تحت تسلط آمریکا در اقیانوس آرام تنها ۳۴۰۰ کیلومتر از پیونگ یانگ فاصله دارد.
 
کره شمالی پیشتر گفته بود که قصد پرتاب موشک به سوی گوام را دارد.
کره شمالی در اوایل ماه سپتامبر اعلام کرد که یک بمب هیدروژنی قابل نصب در کلاهک موشک آماده کرده است کره جنوبی، مهم‌ترین متحد آمریکا در منطقه هم در پاسخ به این اقدام فورا دو موشک بالستیک شلیک کرد.
 
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن گفته که کشورش "هرگز چنین اقدامات تحریک آمیز خطرناک را تحمل نخواهد کرد".
 
پیشتر ژاپن اعلام کرد که این موشک از فراز بخشی از خاک این کشور عبور کرده و برهمین اساس به شهروندان ساکن در آن مناطق هشدار پناه گرفتن در پناهگاه داده شد.
 
دوشنبه گذشته ۱۲ سپتامبرشورای امنیت سازمان ملل با اکثریت آرا محدودیت‌هایی را بر ارسال نفت به کره شمالی و همچنین ممنوعیت صادرات نساجی به این کشور در پاسخ به آزمایش‌های موشکی و نقض قطعنامه‌های شورای امنیت اعمال کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.