وزیر خارجه ترکیه: همه‌پرسی کردستان می‌تواند به جنگ داخلی منجر شود

در واکنشی تازه به همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان، وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه هشدار داد که این همه‌پرسی می‌تواند شرایط منطقه را بدتر کرده و حتی به جنگ داخلی منجر شود.
 

به گزارش خبرگزاری رویترز، مولود چاوش‌اوغلو در پاسخ به پرسشی درباره این همه‌پرسی گفت: «خدای ناکرده، ممکن است تا جنگ داخلی پیش برود.»

 
رئیس دولت اقلیم کردستان عراق اواسط خردادماه سال جاری اعلام کرد که همه‌پرسی استقلال کردستان عراق در روز ۲۵ سپتامبر، کمتر از دو ماه دیگر، برگزار خواهد شد.
 
این خبر اما واکنش منفی همسایه‌های عراق یعنی ایران و سوریه و ترکیه روبه رو شد که هر یک بخش قابل توجهی از جمعیت‌شان کرد است.
 
علاوه بر این سه کشور که آشکارا با طرح همه‌پرسی ابراز مخالفت کردند، آلمان نیز که از متحدان مهم کردها در اروپاست از آن ابراز نگرانی کرده و چنین نظر داد که بیم آن دارد استقلال کردهای عراق از بغداد تنها به تنش بیشتر در عراق دامن بزند.
 
با این حال واکنش تازه وزیر خارجه ترکیه در این باره را می‌توان شدیدترین واکنش به این طرح دانست.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، مولود چاوش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز چهارشنبه، ۲۵ مردادماه، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «ت‌ر‌ت» ترکیه بار دیگر در این باره نظری منفی داد.
 
به گفته آقای چاوش‌اوغلو، این همه‌پرسی می‌تواند شرایط منطقه را بدتر کند و حتی به جنگ داخلی بینجامد.
 
این مقام بلندپایه ترک بدون اشاره به نتیجه همه‌پرسی این اظهار نظر را کرده است.
 
تاکنون هیچ کشور یا سازمانی از طرح همه‌پرسی اقلیم کردستان حمایت همه‌جانبه نکرده است و حتی دولت دونالد ترامپ از ریاست جمهوری کردستان خواستار تعویق در اجرای همه‌پرسی شده است.
 
با این همه اقلیم کردستان کمتر از یک هفته پیش این درخواست را هم رد کرد.
 
در همین زمینه مسعود بارزانی در ماه میلادی گذشته در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت که کردها خود نهایتاً مسئولیت پاسخ «آری» به استقلال در همه‌پرسی را بر عهده خواهند گرفت.
 
به گفته رئیس دولت اقلیم، کردستان پس از آن تلاش خواهد کرد تا «از طریق برقراری گفت‌وگو» با بغداد و قدرت‌های منطقه همچون ترکیه و ایران کنار بیاید تا از تنش و درگیری بیشتر نیز جلوگیری شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۶
جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
داعش درست کرد تا به سوریه چنگ بیاندازد غافل از انکه امریکا چراغ خاموش در صدد ایجاد یک غده سرطانی مانند اسرائیل در منطقه بین ایران و عراق و ترکیه است.
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۵
۵۴
oghab - هلسینکی، فنلاند
امریکا و اسراییل یه غلطی کردند .و تنها مردمان اقلیم کردستان هستند که ضرر میکنند .چون نه استقلالی بوجود خواهد آمد تنها اختلاف و ضایع شدن بیشتر حق کردها خواهد بود
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳
۶۳
anvar_milad - واسا، فنلاند
خیلی بیخود کردە ...
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
۶۳
anvar_milad - واسا، فنلاند
کردستان کردستان کردستان تنها ارامش را بە منطقە بر میگرداند نە ایران شیعە و نە ترک عسمانی و نە عرب محمدی بە جز کشت و کشتار و جنگ و خونریزی قادر نیستن ارامش را بە منطقە باز گردانند
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
۶۳
anvar_milad - واسا، فنلاند
تنها ضامن ارامش در منطقە دولت مستقل کردستان خواهد بود امنیت منطقە را ضمانت میکند
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷
۴۴
behran - کردستان، ایران
سوای نظر کاربرانی که در طول عمرشان حتی یک بار به عنوان پیک نیک هم پایشان به کردستان نخورده،چه برسد به اندک اطلاع تاریخی و اجتماعی و سیاسی از این منطقه و تجزیه و تحلیل آن! اینروزها بدلیل پیچیدگی ودرهم تنیدگی اطلاعات در حوزه های گوناگون در منطقه و احتمال افتادن در خطا و اشتباه کمتر در این موضوع وارد شدم، اما ذکر نکاتی را لازم میبینم اگرچه،تحلیل کلی این موضوع حتی در ده ها ساعت بحث و تحلیل نمیگنجد؛اول اینکه برخلاف ادعاهای به ظاهر مخالف ایران و ترکیه باید گفت که زیاد جدی نگیرید چون سالهاست که همکاری واحدهای اطلاعاتی و امنیتی و نظامی و اقتصادی این دو کشور با اقلیم کردستان بخصوص در بخش اطلاعات و امنیت در سطح بی سابقه ای در سالهای اخیر بوده و پشت پا زدن به این دستاوردی که امروزه تبدیل به هزارتویی در این بخش هم از نظر منابع انسانی و هم منابع مالی شده به این سادگی نیست؛ بررسی مسائل دیگر از قبیل تحلیل شیوه رهبری بارزانی،چشم انداز آینده خاورمیانه, پدیده اردوغان و تضعیف ملی گرایی و تقیت اخوان. آینده مبهم رهبری و اصطکاک روزافزون روحانیت و سپاه،منافع جدید کشورهای جهان در منطقه،و غیره بماند برای بعد!
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۶
۴۴
behran - کردستان، ایران
همین متن بالارو بدلیل محدودیت حروف در هر کامنت، سه بار کوتاه کردم و تقریباً ناقص شد، اصولاً شرایط نظر دادن در اینجا نه بر مبنای دستگاه تحلیلی، داشتن اطلاعات و بدست آوردن نتایجی با دلائل منطقی، بلکه بیشتر با ابراز احساسات و سیاه و سفید دیدن موضوعات و جملات شعاری مناسب است! اگرچه حتماً قدر همین فضای بدون سانسور در جامعه ما ارج گذاشته میشود!
‌چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۹
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
در مورد ستم ملی به کوردهای منطقه بحثی نیست. اما از لحاظ سیاسی تضاد های شگفت انگیزی در درون این منطقه است. از مزدوران حکومتی گرفته ؛ تا ناسیونالیست های افراطی. احزاب چپ و تا حقوق بگیران آمریکا و اسراییل. و حتی بین کردهای ایران و عراق هم تضاد های خاص خودشان را دارند. برای نمونه اینقدر که کورد ها بدست هم تو این ۳۰ ساله کشته شده اند بدست آخوندها کشته نشدند. از حزب دمکرات و کومله ؛ کوردهای جاش مزدور و یا افرا طی های مذهبی.
‌پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.