هر قرصی را نصف نکنید

برخی مردم نصف یک قرص را مصرف می کنند، اما متخصصان تاکید می کنند قرص هایی را که وسط آنها خط ندارد نباید نصف کرد، زیرا با نصف کردن، دوز کامل دارو به بدن نمی رسد و تاثیری نخواهد گذاشت.
 

اندازه دارو‌ها بی دلیل نیست و این اندازه ها به دلیل نیاز بدن به دوز خاصی از دارو است تا تاثیرات مورد نظر پزشک و داروساز را بر بدن بگذارد.

 
برخی افراد به ویژه سالمندان در قورت دادن دارو‌ها مشکل دارند و برخی اوقات بدون مجوز از پزشک اقدام به نصف کردن دارو‌ها می‌کنند که این کار می‌تواند آن‌ها را در معرض آسیب‌های شدید سلامتی قراردهد.
 
از جمله دارو‌های بیماری‌های روانی مانند اختلال دوقطبی و یا بیماری نارسایی قلب و ریتم غیرعادی ضربان قلب را حتما باید به طور کامل و منظم مصرف کرد، زیرا هرگونه تغییر در اندازه و مصرف دارو می‌تواند سبب بی تاثیرشدن آن، بروز عوارض جانبی و مشکلات معده شود.
 
اگر در قورت دادن دارو‌ها مشکل دارید و می‌خواهید قرص خود را نصف کنید، حتما با پزشک و متخصص داروساز مشاوره انجام دهید. 
 
بسیاری از دارو‌ها به دو نوع قرص جامد و یا مایع وجود دارند و می‌توانید از پزشک تقاضای داروی مایع مشابه کنید تا به آسانی بتوانید دارو را در دوز مشخص مصرف کنید.
 
در صورت مجاز بودن نصف کردن قرص، حتما از دستگاه برش دهنده قرص که در داروخانه‌ها وجود دارد استفاده کنید، زیرا این دستگاه قرص را بدون شکستن و خرد شدن به قطعات مورد نظر تقسیم می‌کند و مانع از هدر رفتن دارو می‌شود.
 
همچنین خطرات استفاده از چاقو برای خرد کردن دارو روی دست را نیز ندارد.
 
نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می‌شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت‌های حساس پوست همچون صورت، پلک و گردن، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.
 
برخی مردم نصف مسکن را مصرف می کنند، اما متخصصان تاکید می کنند قرص هایی را که وسط آن خط ندارد نباید نصف کرد، زیرا با نصف کردن دوز کامل دارو به بدن نمی رسد و تاثیری نخواهد گذاشت.
 
برخی قرص های ضداستروئیدی و ضدالتهابی دارای لایه است که از دیواره معده محافظت می کند، با شکستن آن قرص نه تنها خوردن آن سخت می شود بلکه به جای این که جذب روده کوچک شود، در معده جذب می شود. برخی قرص ها به گونه ای طراحی شده است که باید آرام جذب شود و با شکستن آن، این روند طی نمی شود.
 
هنگام مصرف دارو، حتماً از آب ولرم استفاده کنید، و از نوشیدن آب بسیار سرد یا داغ جداً خودداری کنید. پس از مصرف قرص تا نیم الی یک ساعت از دراز کشیدن یا انجام فعالیت‌های شدید و خوردن مواد غذایی تند و پرادویه خودداری کنید.
 
قبل از خوردن دارو مطابق دستور پزشک نسبت به غذا خوردن یا ناشتا بودن اقدام کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +279شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +235شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +197پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +161سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +145ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +141فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +120پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +113کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +109ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید