واکنش روسیه به تحریمهای جدید: «آمریکا از تعداد دیپلماتهایش بکاهد»
رأی دهید
این وزارتخانه همچنین خبر داد که یک اقامتگاه و یک «انبار» دولت آمریکا در این کشور مصادره می شود.
اقدامات مسکو در روز جمعه پاسخی است به مصوبه تحریمهای تازه کنگره آمریکا علیه حکومت ولادیمیر پوتین که روز پنجشنبه در قالب بستهای از تحریمها در کنار دو کشور دیگر ایران و کره شمالی نهایی شد.
این در حالی است که یک روز قبل ولادیمیر پوتین در این باره گفته بود که واکنش رسمی کشور خود را به زمان رویت نسخه اصلی تحریمها یعنی پس از امضای دونالد ترامپ موکول میکند.
طرح تحریمهای تازه در پی تصویب در مجلس نمایندگان آمریکا و سنای این کشور هماکنون برای امضا توسط رئیسجمهور آمریکا به کاخ سفید ارسال شده است.
آقای پوتین روز پنجم مردادماه در فنلاند ضمن انتقاد از تحریمها و فضای «روسیههراسی» که به گفته او در آمریکا ایجاد شده گفت که دولت او برای واکنش نشان دادن، منتظر رویت نسخه نهایی طرح خواهد ماند.
اما اکنون وزارت خارجه روسیه رسماً از آمریکا خواسته است تا از تعداد دیپلماتها و کارمندان خود در سفارت این کشور در مسکو و کنسولگریهایش در روسیه بکاهد.
در بیانیه این وزارتخانه قید شده است که آمریکا باید تعداد پرسنل خود در روسیه را به تعداد دیپلماتهای روس در آمریکا کاهش دهد، و خبرگزاری فرانسه این تعداد را «۴۵۵ نفر» گزارش کرده است.
ایالات متحده تا روز اول سپتامبر آینده یعنی چیزی بیش از یک ماه دیگر فرصت دارد از تعداد پرسنل خود کاسته و همچنین یک اقامتگاه و یک انبار را به دولت روسیه واگذار کند.
وزارت خارجه روسیه تحت نظر سرگی لاوروف همچنین به آمریکا هشدار داده است که اگر در برابر این واکنش نیز به اقدام متقابل دست بزند، با واکنش سریع روسها مواجه خواهد شد.
بیانیه روز جمعه روسیه را میتوان نخستین اقدام دیپلماتیک غیردوستانه این کشور در زمان ریاست دونالد ترامپ بر کاخ سفید قلمداد کرد.
شکل واکنش روسیه نیز تا اندازهای یادآور آخرین تحریمهای آمریکا علیه روسیه در زمان ریاست جمهوری باراک اوباماست.
در آخرین روزهای ریاست آقای اوباما، دولت او در دیماه سال گذشته دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روس را از آمریکا صادر کرده و دو سازمان اطلاعاتی روسیه را نیز مورد تحریم قرار داد.
مقامهای دولت اوباما همچنین در همان زمان دو ساختمان متعلق به روسیه در نیویورک و مریلند را نیز بستند.
نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و بر همین اساس دولت باراک اوباما ولادیمیر پوتین را متهم میکردند که شخصاً تلاشها برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ از جمله حملات سایبری علیه دموکراتها را هدایت کرده است.
این اتهامی است که همچنان نهادهای اطلاعاتی آمریکا و دموکراتهای این کشور بر سر آن ایستادهاند و به دستکم سه تحقیق و بازرسی رسمی از کارزار دونالد ترامپ و اطرافیان او انجامیده است.
در مصوبه تازه کنگره آمریکا نیز قید شده است که روسیه به خاطر «دخالت در انتخابات آمریکا» و نیز «نقشی» تحریم میشود که مسکو در بحرانهای موجود در اوکراین و سوریه ایفا کرده است.
روسیه دخالت در انتخابات آمریکا و نیز دخالت در امور داخلی اوکراین را رد میکند.
این کشور شبهجزیره کریمه اوکراین را به خاک خود ملحق کرده که این خود با مخالفت سازمان ملل روبهرو است. مسکو میگوید در سوریه به درخواست دولت فعلی و صاحب نماینده در سازمان ملل، و برای مقابله با گروههای تروریستی، وارد عمل شده است.