دادستانی ایران می‌گوید علیه وزیر ارتباطات اعلام جرم می‌کند

محمود واعظی، وزیر ارتباطات می‌گوید نظر آقای خرم‌آبادی به بستن همه چیز است عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل ایران با انتقاد از عدم اجرای دستورهای قضایی در زمینه فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی گفته است در صورت ادامه این روند علیه وزیر ارتباطات اعلام جرم خواهد کرد.
 

آقای خرم‌آبادی امروز چهارشنبه چهارم مرداد به خبرنگاران گفت: "از این به بعد اگر وزیر ارتباطات اقدامی نسبت به اجرای دستور‌های قضایی در مورد محتوا‌های مجرمانه به عمل نیاورند حتما پس از کسب اجازه از دادستان محترم کل کشور و مسئولان عالی قضایی علیه او اعلام جرم خواهم کرد."

 
محمود واعظی، وزیر ارتباطات پیشتر گفته بود: "آنچه که مربوط به حکم قضایی بوده و قاضی دستور داده عمل شده است و آنچه که کارگروه تعیین مصادیق تصویب کرده آن هم اجرا شده است."
 
معاون دادستان ایران اما این اظهارات را "خلاف واقع" خوانده است.
 
آقای خرم‌آبادی گفت: "کانال مربوط به گروهک تروریستی منافقین و کانال آمد نیوز دو نمونه بازر از کانال‌های مجرمانه تلگرامی هستند که مجرمانه بودن آن‌ها برای همه محرز است و دستور قضایی هم برای مسدودسازی آن‌ها صادر شده است، ولی مسدود نشده‌اند."
 
به گفته معاون دادستان کل کشور "داعش تمام هماهنگی‌های خود برای حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی را از طریق تلگرام انجام داده است."
 
او در این باره گفته است: "برای هیچ ایرانی قابل قبول نیست که داعش فیلم عملیات تروریستی خود در مجلس شورای اسلامی را در حین عملیات به صورت آنلاین از طریق تلگرام برای همه دنیا پخش کند و کسی نتواند از نظر فنی جلو این اقدام را بگیرد."
عبدالصمد خرم آبادی، معاون دادستان کل ایران و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه تنش بین قوه قضاییه و وزارت ارتباطات بر سر کنترل فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی از مدتی پیش شدت گرفته است.
 
حدود بیست روز پیش که آقای خرم‌آبادی انتقادهای مشابهی را مطرح کرده بود، وزیر ارتباطات گفته بود: "هشت هزار کانال تلگرامی مجرمانه وجود ندارد و مجرمانه بودن این کانال‌ها نظر شخصی آقای خرم‌آبادی است."
 
در همان زمان آقای واعظی گفته بود: "ایشان تخصص این مسایل را ندارند اما همواره مصاحبه کرده و اعلام نظر می‌کنند و نظرشان بسته شدن همه چیز است."
 
این پاسخ به اظهارات آقای خرم‌آبادی بود که گفته بود دستور قضایی فیلتر هشت هزار کانال تلگرامی به وزارت ارتباطات داده شده، اما این کانال‌ها فیلتر نشدند.
 
عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هم هست که تصمیم‌گیری درباره سانسور اینترنت در ایران را به عهده دارد.
 
این کارگروه بر اساس ماده ۲۲ قانون جرایم رایانه‌ای تشکیل شده و مسئولیت آن "نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی" است.
 
حدود سه ماه پیش شرکت تلگرام "پس از هماهنگی با وزارت ارتباطات" امکان تماس صوتی را در ایران فراهم کرد اما به گفته این وزارت‌خانه پس از آن حکمی قضایی به اپراتورها داده شد تا این امکان بسته شود.
 
دادستانی کل ایران بعدا علت مسدود کردن آن را "مشکل امنیتی" اعلام کرد.
 
بسیاری از شبکه‌های اجتماعی مجازی در ایران فیلتر شده‌اند و همه ساله هزاران سایت به مجموعه سایت‌های فیلترشده در ایران افزوده می‌شود.
 
دولت حسن روحانی در مواردی با مقام‌های قضایی درباره محدودیت اینترنت اختلاف نظر داشته است.
 
از جمله دستگیری گردانندگان چند کانال تلگرامی سیاسی، انتقاد دولت را به دنبال داشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
مشکل امنیتی؟ دیگه آدم احمق هم می فهمه اگر ایرانسل و اپراتورهای دیگه دست سپاه نبود این فیلتر شدن ها هم نبود و سپاه سعی میکنه برای خودش بازار انحصاری درست کنه و درآمدش از مخابرات هیچ ضربه ای نخوره. آخه مشکل امنیتی برای کی؟ اونا که حرفه ای هستند قطعا نرم افزار و وسیله ارتباطی خودشون رو دارند و حالا بخاطر اینکه یه تروریست از تلگرام یا هر نرم افزار ارتباطی و اجتماعی استفاده کرده واقعا باید اونو بست؟ اگر اینطور که این مردک حرف میزنه باید دنیا تا الان اینترنت رو تخته میکرد. چون با چاقو مردم دعوا میکنند که نمیشه چاقو رو و تو.لید چاقو رو ممنوع کرد
‌چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.