کارهایی که هنگام مارگزیدگی باید انجام داد

دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم گفت: در هنگام حضور در نقاط شمالی، شمال غرب و کویری ایران نسبت به گزش مارها توجه کنید و در صورت بروز هرگونه گزیدگی سریعاً به بیمارستان مراجعه نمایید.
 

به گزارش جام جم آنلاین، ماریسنا به‌منش به میزان گفت: مارهای سمی‌ای مانند افعی، مار زنگی و ... در بیشتر نقاط شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و نقاط مرکزی و کویری ایران وجود دارند که برخی از انها بسیار خطرناک و سم حاصل از نیش آن کشنده است.

 
وی افزود: مارهای سمی از دندان‌های نیش خود برای تزریق سم استفاده می‌کنند. که این دندان‌ها مانند سر سوزن خالی بوده و مجرای داخل آن به کیسه زهر آلوده است.
 
کیسه زهر در سر مار و پشت گوش داخلی قرار دارد که با انقباض و فشار وارد آمده بر اساس گزش فشرده شده و زهر از طریق مجرای داخل دندان نیش، به داخل بدن مصدوم تزریق می‌شود.در برخی مواقع فرد متوجه نمی‌شود که با چه جانواری گزیده شده است و تنها درد و سوزش شدید در محل گزیدگی را حس می کند در این شرایط با توجه به علائم گزیدگی می‌توان به فرد کمک کرد.
 
دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم در خصوص علائم و نشانه مارگزیدگی خاطرنشان کرد: یک جفت علائم سوراخ شدگی،‌درد، قرمزی و تورم شدید در محل نیش، تهوع و استفراغ، اختلال بینایی، افزایش بزاق و عرق کردن، تنفس سخت که در موارد شدید ممکن است متوقف شود از جمله علائم و نشانه‌های مارگزیدگی است در این شرایط باید ابتدا بیمار را آرام کرده و با کمک به نشستن یا دراز کشیدن آن اندام گزیده شده را با آتل بی‌حرکت نگه دارید تا از ورود سم به جریان خون جلوگیری شود.همچنین وسایل زینتی مانند ساعت و انگشتر را به سرعت از دست خارج کنید، سپس محل گزش را با آب و صابون شست‌وشو داده و با گاز استریل خشک کنید.
 
وی عنوان کرد: در شرایط گزیدگی بهترین راه آن است که از دستکاری و مکیدن محل گزش خودداری کنید. در حال حاضر این اقدامات به‌عنوان کمک های اولیه توصیه نمی‌شود و تنها درمان مؤثر گزیدگی تجویز پادزهر آن در بیمارستان است لذا بیمار را بدون هرگونه حرکت نابجا سریعاً به بیمارستان منتقل کنید.
 
به‌منش اذعان داشت: در تابستان در فضای طبیعت ممکن است مارها در مکان‌های خنک مانند شکاف کوه‌ها و سنگ‌های کنار رودخانه‌ها پنهان شده باشند بنابراین ضمن پیاده روی در طبیعت بالاخص در اوایل شب به محل قرار دادن قدم‌های خود توجه کنید و با چوب دستی محل عبور را بررسی کنید. پوشیدن کفش و شلوار در راهپیمایی می‌تواند مانع خوبی از گزیدگی مارها شود همچنین توصیه می‌شود از دست زدن به زیر سنگ‌ها یا داخل بوته های موجود در دطبعیت خودداری شود.
 
دبیر ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم یادآور شد: بیشترین گونه جانوری دنیا حشرات هستند به همین دلیل تعداد حشراتی که انسان را می‌گزند بسیار زیاد است. با این گزیدگی مار از مهم‌ترین نوع گزیدگی های خطرناک محسوب می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • لحظه وحشت در مغازه؛ دفاع جانانه کاسب با «بیل» در برابر اوباشی که قصد داشت او را زنده زنده بسوزاند!