دانش پزشکی در ایران باستان
رأی دهید
در متون کهن آمده:
جمشید( چهارمین پادشاه پیشدادی) نخستین کسی بود که استحمام آب گرم و سرد را مرسوم کرد. در دوره پادشاهی او هفتصد سال نه گیاهی خشکید و نه جانداری بیمار شد.
تخصصهای مختلف دانش پزشکی در ایران باستان
دانش پزشکی در اوستا پنج بخش می باشد:
1- اشو پزشک(بهداشت)
2- داد پزشک(پزشک قانونی)
3- کارد پزشک(جراح)
4- گیاه پزشک(دارو عطاری)
5- مانتره پزشک(روان پزشک)
2- داد پزشک (پزشک قانونی): این پزشکان بیشتر با علوم پزشکی کار می کردند. کالبد شکافی پس از مرگ جهت تشخیص بیماری و پیدا کردن را درمان برای آیندگان از جمله وظایف آنان بوده ، پزشکان قانونی درگذشتگان را معاینه میکردند و پس از اطمینان حاصل کردن از درگذشته برای آن جواز کفن و دفن صادر می نمودند. اگر مرده نیاز به کالبدشکافی داشت آن را کالبد شکافی می کردند.همچنین امور مومیایی مردگان به دست اینگونه پزشکان بود که این عمل بیشتر در مصر باستان معمول بوده.
3- کارد پزشک(جراح):
در وندیداد فرگرد هفتم بند 39 در مورد کارد پزشکی چنین آمده:
کسی که میخواهد پزشک(کارد پزشک) شود یک دِوپرست را جراحی کند و بیمار خوب شود او دوپرست دوم را جراحی کند و بیمار خوب شود او دوپرست سوم را جراحی کند و بیمار خوب شود پس آموزده است و همیشه می تواند کارد پزشکی کند.
همانگونه که در بند بالا اشاره شد یک کارد پزشک بایستی چندین مرتبه این عمل را انجام دهد و پس از پیروز شدن در آزمایش می توانست در این رشته پزشکی فعال باشد.
درباره کارد پزشکی که یک عمل رستمینه(سزارین) زایمان را در ایران باستان نشان می دهد در شاهنامه در خصوص زایش رستم چنین آمده:
پیامـد یکـی موبـد چیـره دست/همان ماهرخ را به می کرد مسـت
شکافیـد بی رنـج پهلـوی مـاه/بـتـابـیـــد مـر بـچه را سـر بـه راه
چنان بی گزندش برون آورید/که کس در جهان این شگفتی ندید
پزشکی که جراحی زایمان را بدین گونه بر روی مادر رستم ،رودابه انجام می دهد، سیمرغ در شاهنامه (سئنا در اوستا) یکی از پزشکان ایران باستان می باشد. سیمرغ که نام وی سئنا می باشد یکی از پزشکان و مغان می باشد وی در کوه(ظاهرا دماوند) می زیسته و شاگردانش نیز در آنجا (دماوند) برای فراگیری دانش می رفته اند و او را ،سئنا مرغ نامیدند به دلیل جایگاه بلندش(بروی کوه). زال پسر سام که پدرش او را از کودکی به نزد سئنا می سپارد تا آموزشهای مورد نیاز را بیاموزد و دانش فراگرد از شاگردان مورد توجه سئنا می شود. بدین سبب زال در برخی گرفتاریهای خود از او کمک می گرفته که زایمان همسرش رودابه در هنگام زایش رستم نیز به دست سئنا علاج می گردد. برای آنکه بهتر به دانش کارد پزشکی در ایران پی ببریم نیاز است آورده شود که در باستانشناسی در شهر سوخته در استان سیستان جمجمه هایی کشف گردید که بروی آنها عمل جراحی انجام گرفته بود.
4- گیاه پزشک(اورو پزشک) : پیشینه گیاه پزشکی با آغاز پیدایش کشاورزی و گیاه پروری در ایران همراه می باشد. نخستین اقوامی که توانستند به خواص گیاهان دارویی پی ببرند و گیاه درمانی نمایند و از گیاهان به عنوان آرام بخش و تیمار بیماران بهره برند ایرانیان بودند. گیاه پزشکی پس از گذشت هزاران سال در ایران و دیگر نقاط جهان همچنان مرسوم است و یکی از موثرترین درمانها به شمار می آید. گیاه پزشکی در روزگارهای کهن از ایران به دیگر کشورها راه یافت از جمله هند ، چین ،میان رودان ، مصر و غیره که هنوز در آن کشورها به ویژه پاکستان و هند رایج است.
در مورد گیاه پزشکی در وندیداد فرگرد 20 بند 6 آمده:
از متن بالا بر می آید که گیاه پزشکی برای عمده بیماریها به کار می رفته و بیشترین دردها را درمان بخش بوده در یسنا 9 بند 3 و 4 و دیگر بخشهای اوستا به گیاه هوم اشاره شده( در آغاز سخن آورده شد). از گزارش وندیداد ،یسنا و یشتها چنین نتیجه می شود که بسیاری از امراض و ناخوشیها در دانش پزشکی ایران مشخص و پیدا شده بوده و برای مقابله با آنها داروهای مورد نیاز را نیز به دست آورده بودند.
غیر از گیاه هوم نیز گیاهان دیگری در ایران باستان برای پزشکی مورد بهره بوده اند مانند؛ بَرسم کُندر؛ اسپند؛. همچنین عصاره (فشرده) گیاهانی مانند نعنا؛ بیدمشک و عرق چهل گیاه و غیره در گذشته و حال نیز در پزشکی و درمان بیماران مورد بهره قرار می گرفته و میگیرد. برخی گیاهان دارویی علاوه بر جنبه درمانبخشی در مراسم دینی و جشنها از آنها استفاده می شده مانند هوم؛ برسم و اسپند.
5- مانتره پزشک(روان پزشک): منظور از کلام مانتره سخنی است که با آن بیمار را آرامش می دهند و درمان می کنند، همچنین سخن پاک و مقدس هم معنی می دهد.
آنگاه که روان و روح آدمی همچنان بهم ریخته و پریشان است بهترین درمان و آرامبخش گفتار نیک و امید بخش خواندن کتاب مقدس(گاتها اوستا) شعر و یا گوش دادن به موسیقی می باشد.
وندیداد فرگرد 7 بند 44 آمده:
ای زرتشت ،اگر پزشکانی گوناگون درمان بخش یکی با کارد درمان بخش ، یکی با دارو ، یکی با سخن ایزدی درمان کننده، آن کس که با سخن ایزدی(مانتره) درمان کند درمان بخش ترین درمان کنندگان است.
نظر ایرانیان باستان درباره بیماریها و منشا آنها بر طبق آیین و فرهنگ ایرانی نابود کننده تمام بدیها ،پلیدیها و کژاندیشی ها و زشتی ها همان کلام ایزدی (مانتره) است. نامهای خداوند(صد و یک نام خدا) مانتره می باشد. گاتها مقدس مانتره می باشد. یسنا مانتره می باشد ، نماز مانتره می باشد ،اندیشه نیک، گفتار نیک، کردار نیک مانتره می باشد. تمام آموزشهای زرتشت مانتره می باشد. نیاکان ما معتقد بودند و ما نیز معتقدیم و ایمان داریم هرگاه که روح و روان و اندیشه سالم و شاداب است ، تن و بدن و زندگی نیز سالم و شاداب است. و هرگاه روح و روان و اندیشه رنجور و افسرده باشد تن و بدن و زندگی هر چقدر که قوی باشد رو به سستی می گذارد. و یکی دیگر از این درمانبخشها فراگیری دانش و ادب برای رسیدن به کمال انسانی می باشد.
رقیه بهزادی، نویسنده کتاب «قوم های کهن، در قفقاز، ماورای قفقاز، بین النهرین و هلال حاصلخیز» درباره تاریخچه علم پزشکی در ایران باستان نوشته است: «به سبب تقسیم دو گانه جهان به یک آفرینش خوب و یک آفرینش بد، همه بیماری های جهانی از پدیده های انگرمینو (منیوی بد) به شمار می آمد. در وندیداد، اهورامزدا اعلام می دارد که انگرمینو 99 هزار و 999 بیماری آفرید که شمار آن البته به صورت های مختلف تخمین زده شده است. در بخش های مختلف اوستا، شمار قابل ملاحظه ای از نام های بیماری ها حفظ شده است.»
گیگر نویسنده و پژوهشگر کتاب «فرهنگ ایران شرقی» خود به دقت نام بیماری های موجود در آثار ایران باستان را ذکر کرده است. اگر چه برای بسیاری از آنها نتوانسته است معادل دقیق و مشخص عنوان کند. اما انواع بیماری های تب، سر و پوست در میان آنها مشخص و تفکیک شده است.
رقیه بهزادی از برخی بیماری های نام برده شده در کتاب وندیداد، یاد کرده است:
1. واورشی : احتمالا یک بیماری مقاربتی است
2. تب زایمان یا نفاس:eclampcia and preeclampcia
3. اسکندا: ممکن است به مفهوم بریدگی باشد
4. اگهوستی: راشیتیسم
5. دروکا: مسلما سنگ کلیه یا صفرا است
6. کورگها: ظاهرا همان است که در فارسی امروزی به آن کورو یا کورک می گویند.
7. آستائیریا: ظاهرا نام یک بیماری است که بر روی بدن جوش هایی مانند دانه های آبله یا سرخک ظاهری می شود.
همین طور در میان شماری از بیماری هایی که کاملا ناشناخته است، سه بیماری با « اژ» آغاز می شود و احتمالا ناراحتی هایی است که بر اثر گزش مار به وجود می آید.
اساس علم پزشکی در کتاب اوستا، سه چیز است: کارد، گیاهان درمانی و کلام که به نظر می رسد منظور جراحی، پزشکی و دعا و نیایش باشد. در کتاب «قوم های کهن...» آمده است : چنین به نظر می رسد که اوستا به معالجه به وسیله دعایا افسون بیش از همه چیز اهمیت می دهد. به طوری که مانتر بیشاز، یعنی کلام شفابخش را پزشک پزشکان می نامد. در واقع، به کلام شفابخش یا کلام مقدس، شخصیت داده شده و از او به عنوان یکی از ایزدان یاد می شود: ای کلام مقدس، ای درخشان، مرا شفا ببخش.
در وندیدا، کلام مقدس مفهومی بیش از دعا دارد و به معنی ورد و افسونی برای دور کردن بیماری هاست: بیماری را به عقب می رانم، مرگ را عقب می رانم، درد و الم را به عقب می رانم، سردرد را به عقب می رانم... آبله را به عقب می رانم.
قانونهای پزشکی در ایران باستان:در وندیداد، احکامی نیز برای پزشکی ذکر شده است، مثلا آمده است که داوطلب پزشکی برای آزمایش جراحی نباید از مزداپرستان استفاده کند، بلکه باید یکی از دیوپرستان را مورد آزمایش قرار دهد. هر گاه بیماری را جراحی کند و در نتیجه بیمار هلاک شود و این کار بار دوم و سوم تکرار شود، داوطلب پزشکی برای همیشه از حرفه پزشکی محروم خواهد شد. اگر در این کار اصرار ورزد و به یک نفر مزدایی آسیب برساند، متهم به جنایتی معادل آدمکشی خواهد شد. اما پس از سه بار تجربه موفقیت آمیز، وی به عنوان یک پزشک شایسته، به شمار خواهد آمد.
قانونهای پزشکی در ایران باستان:در وندیداد، احکامی نیز برای پزشکی ذکر شده است، مثلا آمده است که داوطلب پزشکی برای آزمایش جراحی نباید از مزداپرستان استفاده کند، بلکه باید یکی از دیوپرستان را مورد آزمایش قرار دهد. هر گاه بیماری را جراحی کند و در نتیجه بیمار هلاک شود و این کار بار دوم و سوم تکرار شود، داوطلب پزشکی برای همیشه از حرفه پزشکی محروم خواهد شد. اگر در این کار اصرار ورزد و به یک نفر مزدایی آسیب برساند، متهم به جنایتی معادل آدمکشی خواهد شد. اما پس از سه بار تجربه موفقیت آمیز، وی به عنوان یک پزشک شایسته، به شمار خواهد آمد.
همچنین پزشکان، وظایف و مزد ویژه ای داشتند. رقیه بهزادی، برخی از این وظایف را این گونه برمی شمارد: پزشک باید به شتاب به عیادت بیمار برود. هر گاه شخص شب هنگام بیمار شد، پزشک باید تا پیش از پاس دوم شب خود را به او برساند، اگر در طول شب بیمار شود، پزشک باید تا پیش از سپیده دم بر بالای سر بیمار برسد.
حق ویزیت ! در ایران باستان:دستمزد پزشک دقیقا تناسب با مقام بیمار داشت و موبدان، تنها با دعا و دادن برکت، به پزشک دستمزد می دادند!
حق ویزیت ! در ایران باستان:دستمزد پزشک دقیقا تناسب با مقام بیمار داشت و موبدان، تنها با دعا و دادن برکت، به پزشک دستمزد می دادند!
رییس خانواده یا قبیله یا ده یا فرمانده استان به ترتیب یک خر، یک اسب، یک شتر و یا چهار اسب به عنوان دستمزد به پزشک می پرداختند. بیماران زن، به پزشک چهار پای ماده به عنوان دستمزد می پرداختند.
اخلاق پزشکی در ایران باستان: درکتاب «قوم های کهن...» شرایط یک پزشک کامل در ایران باستان، این طور نقل شده است: باید اندام های بدن و مفاصل و درمان بیماری های آن ها را بداند. باید ارابه شخصی و دستیار داشته باشد و باید مهربان باشد و حسود نباشد. آرام سخن بگوید و هیچ گونه غروری نداشته باشد. دشمن بیماری ولی دوست بیمار باشد. حجت و حیا را رعایت کند و به دور از جنایت، آسیب رسانی و زورگویی باشد. شتابان به کار بپردازد، یار بیوه زنان باشد. رفتاری نجیبانه داشته باشد. پاسدار شهرت خوب باشد. به خاطر سود کار نکند، بلکه پاداشی معنوی را در نظر داشته باشد. در دادن گیاهان درمان بخش مهارت نشان دهد تا جسم را از بیماری برهاند و فساد و ناپاکی را دور کند. آرامش بیشتری ببخشد و لذایذ حیات را افزون سازد.
اخلاق پزشکی در ایران باستان:
از اوستا که بگذریم در دوره های پس از زرتشت این دانش همچنان نزد ایرانیان رو به رشد و نمو نمود. عمده کار پزشکی و دانش پزشکی نزد موبدان و مغان ایرانی بود. بهترین آموزگاران دانش پزشکی و ستاره شناسی مغان ایران بوده اند و این علوم پشت به پشت از آنها به شاگردانشان انتقال پیدا می کرده. متاسفانه در یورش بی رحمانه مقدونیان(اسکندر)، اعراب ، تاتارها و افغانها بسیاری از نوشته ها و کتابهای ارزشمند دانشمندان ایرانی را از بین رفته و کتابهای پزشکی نیز از این قانون مستثنی نبوده است. از پزشکان نامور ایران نیز در دوره های بعد می توان از مانی؛ روزبه و بزرگمهر نام برد. در دوره هخامنشی نیز پزشکان بی شماری بوده اند که دانشمندان یونانی و دیگر ملل از آنان بهره برده اند. عمده دانش پزشکی آن دوره و حتی دوره ماد و دوره های پسین بر دانش اوستایی استوار بوده.
دوره ساسانیان نیز دانشمندان دیگر کشورها در دانشگاه گندی شاپور برای فراگیری دانشهای گوناگون از جمله پزشکی مشغول درس خواندن بودهاند ، مانند دیوژن. فرهنگستان گندیشاپور (که بصورت نیمهعربیوار جندیشاپور نیز نامیده شده) در سال 271 بدست شاهنشاهان ساسانی در خوزستان بنیاد نهاده شد. این فرهنگستان همچنین دارای یک بیمارستان آموزشی و یک کتابخانه بود. بیمارستان گندیشاپور نخستین بیمارستان آموزشی جهان بود. در این فرهنگستان دانشهای فلسفی و پزشکی تدریس میشد و بنا به روایات حبس و مرگ مانی پیغمبر نیز در گندیشاپور روی داده است. گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است. برخی پژوهشگران بر اینند که بنگاهی همانند به گندیشاپور از زمان پارتیان در این جایگاه قرار داشته است. شهری به نام گندیشاپور را شاپور دوم فرزند اردشیر ساسانی پس از شکست دادن سپاه روم به سرکردگی والرین، بنا نهاد. شاپور دوم گندیشاپور را پایتخت خود قرار داد.
نامآوری گندیشاپور بیشتر در زمان خسرو انوشیروان ساسانی انجام گرفت. خسرو انوشیروان گرایش فراوانی به دانش و پژوهش داشت و گروه بزرگی از دانشوران زمان خود را در گندیشاپور گرد آورد. در پی همین فرمان خسرو بود که برزویه، پزشک بزرگ ایرانی، مأمور مسافرت به هندوستان شد تا به گردآوری بهترینهای دانش هندی بپردازد. امروزه شهرت برزویه در ترجمه ای است که از کتاب پنچه تنتره هندی به پارسی میانه انجام داد که امروزه به نام کلیله و دمنه معروف است.
بنابراین فرهنگستان گندیشاپور از کانونهای اصلی دانشورزی، فلسفه و پزشکی در جهان باستان شد. در برخی منابع اشاراتی به انجام آزمون و امتحان برای اعطاء اجازه طبابت به دانشآموختگان دانشگاه گندیشاپور شده است. کتاب تاریخ الحکمه (سرگذشت فرزانگی) به توصیف این مسئله میپردازد. شاید این نمونه نخستین برگزاری آزمون دانشگاهی در جهان بوده باشد.
تمامی کتابهای شناخته شده آن روزگار در زمینه پزشکی، در کتابخانه گندیشاپور گردآوری و ترجمه شده بود، با اینکار گندیشاپور تبدیل به کانون اصلی انتقال دانش میان خاور و باختر گشت. گندیشاپور و همچنین آموزشگاه وانسیبین که پیش از فرهنگستان گندیشاپور در خوزستان بنیاد شده بود تأثیر بزرگی در شکل گرفتن نهاد «بیمارستان» بویژه کلینیک آموزشی در جهان داشتند.
در سالهای آغازین پیدایش دین اسلام در عربستان، دانشکده پزشکی و بیمارستان گندیشاپور شمار زیادی استاد ایرانی، یونانی، هندی و رومی را در خود جا داده بود. گفته شده که حتی پزشک شخصی محمد، پیامبر اسلام، نیز از دانشآموختگان (فارغالتحصیلان) دانشکده پزشکی گندیشاپور بوده است.
دانش پزشکی در ایران پس از حمله و یورش اعراب چند قرنی رو به کاهش و افتادگی گذاشت لیکن با کوشش بزرگمردان و دانشمندان و با عنایت اورمزد این دانش مانند گذشته و بهتر از آن رو به بالندگی گذاشت. به طوریکه دانشمندان بی شماری از دوره ی اسلامی به بعد از یاران به دانش جهان کمک شایانی کردند و کمتر کسی مانند آنها را میتوان یافت ، بزرگانی چون ابن سینا؛ محمد زکریا رازی؛ فارابی؛ خیام که نامشان همواره در تاریخ پزشکی جهان می درخشد و موجب افتخار و سربلندی مردم ایرانزمین در تمام دوره ها می باشند.
دیدگاه خوانندگان
۳۵
مرغ آمین - تهران، ایران
این مطالب درباره تاریخ , ادب و فرهنگ پارس را در اینجا نگذارید . ممکن است نوکران زبون , فاشیست و راسیست اردوغان از عقده و حقارت سکته کنند .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
مطلب بسیار زیبا و جالبی بود متاسفانه ما ایرانیها از خودمون خیلی بی خبر هستیم که اول از غفلت خودمونه دوم از از بی شرفی غرب که مردم شرق رو از خودشون تهی میکنه تا بتونه سوارشون بشه و مزخرفات خودشونه به خورد ما بدن که متاسفانه خیلی هم موفق بودن تا به حال . خدا رحمت کنه دکتر شریعتی رو که درباره خود باختگی خیلی گفت اما کسی گوش نکر د .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
مرغ آمین - تهران، ایران.راست گفتی ! نه اینکه گذشته اونها همه اش کشتار و غارتگری و غلامی خلیفه های عباسی بوده و چیزی که بشه بهش مفتخر بود ندارن(مگر آنها که دنیا رو نه از در قوم و قبیله خودشون می بینن) چشم دیدن فرهنگ و تمدن اطرافیانشون رو ندارن(هرچند ما فرزندان خوبی برا ایران نیستیم و بد نگه داشتیم یاد اونهارو)الانه که از سوراخ فاضلاب بزنن بیرون و پخش شن تو این صفحه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
ای ایرانیان راستین ما همه جیز داشتیم و همه چیز ما زیر سیطره اسلام و عربان و اقوام مسلمان متعصب از بین رفت.زرتشت بزرگترین خشور-فیلسوف و بینشور بوده و اگر گاتاها را به روشنی و درنگ بخوانید خواهید دانست فرق دین زرتشتی با ادیان سامی چیست.اندک خرافه ای در گاتاها نیست.حتی اژه دین نیز اوستاییست و از دینای اوستایی گرفته شده به چم وجدان که عرب ها آنرا گرفته و جمع بسته و ادیان را تعلیم ما دادند.(واژه عشق نیز اوستاییست) تنها با بازگشت به تمدن و ملیت و اصالت ایرانیست که میتوان این کشور را نجات داد.اسلامیست ها و چپ های ماده گرا هردو موجبات ویرانی کشور را فراهم آوردند و غرب نیز دلش برای ما که نسوخته با اعتلاف یهودی-ترامپ به نابودی ما می اندیشد. شاه میگفت ارتجاع سرخ و سیاه آخوند ها را آورد.اما حالا اعتلاف غربی-یهودی - مسیحی -چپی بیخدا میخواهد ایرانشهر را نابود کند.ما اگر از فرزندان کورش و زرتشت و ارشک ایم تکلیفمان روشن است اگر نه باز هم دست کم یک رگ ایرانی در تن داریم.اسلام و چپی های بیوطن روشنفکر ماب را بیرون خواهیم کرد از ایران.یکبار برای همیشه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
در واقع پادشاهان هخامنشی و برخی از ساسانیان و پارتی ها مثال اعلای انسان دوستی بودند.در دوره نوشیروان چندین فیلسوف و دانشمند رومی و یونانی از خشکی و تعصب کور قیصر مسیحی روم به ایراف پناه آوردند و نوشیروان آنان را در گندی شاپور جای داد.دانشگاهی با استادان هندی ایرانی یونانی و دانشجویان از سراسر دنیا که عمر گجستگ کتابخانه آنرا توسط سعد ابی وقاص سوزاند.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
تاریخ نشان داده که نسخه های کپی غربی چپ و ماتریالیست و دموکراسی برای ایرانشهر آرمانی کارکردی نداشته مگر آنکه رنگ و بوی ایرانی گیرد.بی هویتی چپی و بیماری روشنفکران دوره شاملو و شعرای چپ بود که گلی بسر کسی نزدند.اسلام نیز باعث دور شدن از اصالت ماست.جلال آل احمد و شریعتی ها و ...خودباختگان در برابر بیتمدنی و توحش تازیان بودند و این 2 اعتلاف وضع امروز مارا رقم زدند.ارتجاع اسلامی به علاوه چپ توده ای
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
متاسفانه برخی از مطالب این نوشته دور از واقعیات علمی است! مثلا:. "گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است." خیر چنین تحلیلی کاملا نادرست و غیر علمی است. نویسنده جتی زحمت دیدم ایم لغت را در فرهنگ ها به خود نداده! گندی شاپور در اصل "وِه-اندیو-شاهپور" بوده به معنی "بهتر-انطاکیه-شاپور" یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، زمانی که شاپور اول رومیان را شکست می دهد و سوریه (من جمله شهر انطاکیه ی روم) را تسخیر می کند اسرای رومی را در شهری تازه ساز در ایران جای می دهد که همانند و بهتر از انطاکیه و بدست همان اسرای رومی ساخته می شود و بدان چنین نامی می دهد، یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، گویا این شهر خرابه های همان "بیشاپور" فعلی باشد (وه-شاپور) که این نام هم کوتاه شده ی "وه-اندیو-شاپور" است.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
گندی شاپور در خوزستان امروزی بوده و تا دوره اسلامی نیز عرب ها از خدمات ب.یژه پزشکی اش سود میبردند.تا بیمارسان بغدادساخته شد و دانشمندان به آنجا رفتند و گندی شاپور به دلایل سیاسی و کینه توزی و حسادت تازیان نابود شد.کجا این مطلب علمی نیست؟از عمه اش که در نیورده؟مورخین دوره اسلامی نوشتن.تازه دام پزشک نیز داشته اند یاکحال (در عربی) که در ارتش ساسانی احترام ویژاای داشته اند.یعنی مملکت با تاریخ 7هزار ساله و تمدن جیرفت و شهر سوخته که عمل جمجمه و چشم مصنوعی داشتند و سزارین میکردند کشک بوده؟منتها تازیان و الله دوستان همه آثار ملی و تمدن ما را تا تانستند سوختند
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۶۳
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
باور نکردنی است ایرانمان زیرِ سمِ ستوران افسار گسیخته کنونی باشد. وقت شکوه مجدد ایران خواهد رسید.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
کسی که فقط می آد از روی عقده و بی سوادی بدون دلیل منفی می ده، حرکت بیمارگونه ی امثال شماها تغییری در حقایق موضوع نمی ده، فقط عقده های شماها رو نشون می ده همین!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. می دونی مشکل ماها ایرانی ها فقط بی سوادی و عدم مطالعه ی منابع صحیح نیست بلکه به یک بیماری دیگه هم دچاریم به نام بی دقتی مفرط! غیر از این دو علت، قد و سرتق هم هستیم و نمی خواهیم دربرابر حرف درست و منطقی سر فرود بیاریم!. یک بار دیگه با دقت بخون ببین من به چه نکته ای اشاره کردم و دقیقا کدوم مطلب رو گفتم که یکی از عمه اش در آورده و دیگری کپی کرده و نقل کرده!. در ضمن تمدن جیرفت ربطی به جمجمه ی سوراخ شده ای که تو ازش می گی نداره اون تمدن شهر سوخته ی سیستان بوده و البته همه ی این ها گرچه جزو تمدن های فلات ایران محسوب می شن ارتباطی با اوستا و قبایل آریایی که بعدها در فلات ایران و شبه قاره هند ساکن می شن ندارن!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
واقعن بعضی از این متون تاریخی را باید خالی بندی تاریخی نامید آخه چطوری مردم هفتصد سال بیمار نشدن من موندم خداییش دارم بدجوری داغ میکنم میخواستم یک چیزی بنویسم ترسیدم ادمین مطلبم و پاک کنه
جمعه ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
واقعن بعضی از این متون تاریخی را باید خالی بندی تاریخی نامید آخه چطوری مردم هفتصد سال بیمار نشدن من موندم خداییش دارم بدجوری داغ میکنم میخواستم یک چیزی بنویسم ترسیدم ادمین مطلبم و پاک کنه
جمعه ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. می دونی مشکل ماها ایرانی ها فقط بی سوادی و عدم مطالعه ی منابع صحیح نیست بلکه به یک بیماری دیگه هم دچاریم به نام بی دقتی مفرط! غیر از این دو علت، قد و سرتق هم هستیم و نمی خواهیم دربرابر حرف درست و منطقی سر فرود بیاریم!. یک بار دیگه با دقت بخون ببین من به چه نکته ای اشاره کردم و دقیقا کدوم مطلب رو گفتم که یکی از عمه اش در آورده و دیگری کپی کرده و نقل کرده!. در ضمن تمدن جیرفت ربطی به جمجمه ی سوراخ شده ای که تو ازش می گی نداره اون تمدن شهر سوخته ی سیستان بوده و البته همه ی این ها گرچه جزو تمدن های فلات ایران محسوب می شن ارتباطی با اوستا و قبایل آریایی که بعدها در فلات ایران و شبه قاره هند ساکن می شن ندارن!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
کسی که فقط می آد از روی عقده و بی سوادی بدون دلیل منفی می ده، حرکت بیمارگونه ی امثال شماها تغییری در حقایق موضوع نمی ده، فقط عقده های شماها رو نشون می ده همین!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۶۳
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
باور نکردنی است ایرانمان زیرِ سمِ ستوران افسار گسیخته کنونی باشد. وقت شکوه مجدد ایران خواهد رسید.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
گندی شاپور در خوزستان امروزی بوده و تا دوره اسلامی نیز عرب ها از خدمات ب.یژه پزشکی اش سود میبردند.تا بیمارسان بغدادساخته شد و دانشمندان به آنجا رفتند و گندی شاپور به دلایل سیاسی و کینه توزی و حسادت تازیان نابود شد.کجا این مطلب علمی نیست؟از عمه اش که در نیورده؟مورخین دوره اسلامی نوشتن.تازه دام پزشک نیز داشته اند یاکحال (در عربی) که در ارتش ساسانی احترام ویژاای داشته اند.یعنی مملکت با تاریخ 7هزار ساله و تمدن جیرفت و شهر سوخته که عمل جمجمه و چشم مصنوعی داشتند و سزارین میکردند کشک بوده؟منتها تازیان و الله دوستان همه آثار ملی و تمدن ما را تا تانستند سوختند
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
متاسفانه برخی از مطالب این نوشته دور از واقعیات علمی است! مثلا:. "گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است." خیر چنین تحلیلی کاملا نادرست و غیر علمی است. نویسنده جتی زحمت دیدم ایم لغت را در فرهنگ ها به خود نداده! گندی شاپور در اصل "وِه-اندیو-شاهپور" بوده به معنی "بهتر-انطاکیه-شاپور" یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، زمانی که شاپور اول رومیان را شکست می دهد و سوریه (من جمله شهر انطاکیه ی روم) را تسخیر می کند اسرای رومی را در شهری تازه ساز در ایران جای می دهد که همانند و بهتر از انطاکیه و بدست همان اسرای رومی ساخته می شود و بدان چنین نامی می دهد، یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، گویا این شهر خرابه های همان "بیشاپور" فعلی باشد (وه-شاپور) که این نام هم کوتاه شده ی "وه-اندیو-شاپور" است.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
تاریخ نشان داده که نسخه های کپی غربی چپ و ماتریالیست و دموکراسی برای ایرانشهر آرمانی کارکردی نداشته مگر آنکه رنگ و بوی ایرانی گیرد.بی هویتی چپی و بیماری روشنفکران دوره شاملو و شعرای چپ بود که گلی بسر کسی نزدند.اسلام نیز باعث دور شدن از اصالت ماست.جلال آل احمد و شریعتی ها و ...خودباختگان در برابر بیتمدنی و توحش تازیان بودند و این 2 اعتلاف وضع امروز مارا رقم زدند.ارتجاع اسلامی به علاوه چپ توده ای
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
در واقع پادشاهان هخامنشی و برخی از ساسانیان و پارتی ها مثال اعلای انسان دوستی بودند.در دوره نوشیروان چندین فیلسوف و دانشمند رومی و یونانی از خشکی و تعصب کور قیصر مسیحی روم به ایراف پناه آوردند و نوشیروان آنان را در گندی شاپور جای داد.دانشگاهی با استادان هندی ایرانی یونانی و دانشجویان از سراسر دنیا که عمر گجستگ کتابخانه آنرا توسط سعد ابی وقاص سوزاند.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
ای ایرانیان راستین ما همه جیز داشتیم و همه چیز ما زیر سیطره اسلام و عربان و اقوام مسلمان متعصب از بین رفت.زرتشت بزرگترین خشور-فیلسوف و بینشور بوده و اگر گاتاها را به روشنی و درنگ بخوانید خواهید دانست فرق دین زرتشتی با ادیان سامی چیست.اندک خرافه ای در گاتاها نیست.حتی اژه دین نیز اوستاییست و از دینای اوستایی گرفته شده به چم وجدان که عرب ها آنرا گرفته و جمع بسته و ادیان را تعلیم ما دادند.(واژه عشق نیز اوستاییست) تنها با بازگشت به تمدن و ملیت و اصالت ایرانیست که میتوان این کشور را نجات داد.اسلامیست ها و چپ های ماده گرا هردو موجبات ویرانی کشور را فراهم آوردند و غرب نیز دلش برای ما که نسوخته با اعتلاف یهودی-ترامپ به نابودی ما می اندیشد. شاه میگفت ارتجاع سرخ و سیاه آخوند ها را آورد.اما حالا اعتلاف غربی-یهودی - مسیحی -چپی بیخدا میخواهد ایرانشهر را نابود کند.ما اگر از فرزندان کورش و زرتشت و ارشک ایم تکلیفمان روشن است اگر نه باز هم دست کم یک رگ ایرانی در تن داریم.اسلام و چپی های بیوطن روشنفکر ماب را بیرون خواهیم کرد از ایران.یکبار برای همیشه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
مرغ آمین - تهران، ایران.راست گفتی ! نه اینکه گذشته اونها همه اش کشتار و غارتگری و غلامی خلیفه های عباسی بوده و چیزی که بشه بهش مفتخر بود ندارن(مگر آنها که دنیا رو نه از در قوم و قبیله خودشون می بینن) چشم دیدن فرهنگ و تمدن اطرافیانشون رو ندارن(هرچند ما فرزندان خوبی برا ایران نیستیم و بد نگه داشتیم یاد اونهارو)الانه که از سوراخ فاضلاب بزنن بیرون و پخش شن تو این صفحه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
مطلب بسیار زیبا و جالبی بود متاسفانه ما ایرانیها از خودمون خیلی بی خبر هستیم که اول از غفلت خودمونه دوم از از بی شرفی غرب که مردم شرق رو از خودشون تهی میکنه تا بتونه سوارشون بشه و مزخرفات خودشونه به خورد ما بدن که متاسفانه خیلی هم موفق بودن تا به حال . خدا رحمت کنه دکتر شریعتی رو که درباره خود باختگی خیلی گفت اما کسی گوش نکر د .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
۳۵
مرغ آمین - تهران، ایران
این مطالب درباره تاریخ , ادب و فرهنگ پارس را در اینجا نگذارید . ممکن است نوکران زبون , فاشیست و راسیست اردوغان از عقده و حقارت سکته کنند .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
۳۵
مرغ آمین - تهران، ایران
این مطالب درباره تاریخ , ادب و فرهنگ پارس را در اینجا نگذارید . ممکن است نوکران زبون , فاشیست و راسیست اردوغان از عقده و حقارت سکته کنند .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
مطلب بسیار زیبا و جالبی بود متاسفانه ما ایرانیها از خودمون خیلی بی خبر هستیم که اول از غفلت خودمونه دوم از از بی شرفی غرب که مردم شرق رو از خودشون تهی میکنه تا بتونه سوارشون بشه و مزخرفات خودشونه به خورد ما بدن که متاسفانه خیلی هم موفق بودن تا به حال . خدا رحمت کنه دکتر شریعتی رو که درباره خود باختگی خیلی گفت اما کسی گوش نکر د .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
مرغ آمین - تهران، ایران.راست گفتی ! نه اینکه گذشته اونها همه اش کشتار و غارتگری و غلامی خلیفه های عباسی بوده و چیزی که بشه بهش مفتخر بود ندارن(مگر آنها که دنیا رو نه از در قوم و قبیله خودشون می بینن) چشم دیدن فرهنگ و تمدن اطرافیانشون رو ندارن(هرچند ما فرزندان خوبی برا ایران نیستیم و بد نگه داشتیم یاد اونهارو)الانه که از سوراخ فاضلاب بزنن بیرون و پخش شن تو این صفحه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
ای ایرانیان راستین ما همه جیز داشتیم و همه چیز ما زیر سیطره اسلام و عربان و اقوام مسلمان متعصب از بین رفت.زرتشت بزرگترین خشور-فیلسوف و بینشور بوده و اگر گاتاها را به روشنی و درنگ بخوانید خواهید دانست فرق دین زرتشتی با ادیان سامی چیست.اندک خرافه ای در گاتاها نیست.حتی اژه دین نیز اوستاییست و از دینای اوستایی گرفته شده به چم وجدان که عرب ها آنرا گرفته و جمع بسته و ادیان را تعلیم ما دادند.(واژه عشق نیز اوستاییست) تنها با بازگشت به تمدن و ملیت و اصالت ایرانیست که میتوان این کشور را نجات داد.اسلامیست ها و چپ های ماده گرا هردو موجبات ویرانی کشور را فراهم آوردند و غرب نیز دلش برای ما که نسوخته با اعتلاف یهودی-ترامپ به نابودی ما می اندیشد. شاه میگفت ارتجاع سرخ و سیاه آخوند ها را آورد.اما حالا اعتلاف غربی-یهودی - مسیحی -چپی بیخدا میخواهد ایرانشهر را نابود کند.ما اگر از فرزندان کورش و زرتشت و ارشک ایم تکلیفمان روشن است اگر نه باز هم دست کم یک رگ ایرانی در تن داریم.اسلام و چپی های بیوطن روشنفکر ماب را بیرون خواهیم کرد از ایران.یکبار برای همیشه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
در واقع پادشاهان هخامنشی و برخی از ساسانیان و پارتی ها مثال اعلای انسان دوستی بودند.در دوره نوشیروان چندین فیلسوف و دانشمند رومی و یونانی از خشکی و تعصب کور قیصر مسیحی روم به ایراف پناه آوردند و نوشیروان آنان را در گندی شاپور جای داد.دانشگاهی با استادان هندی ایرانی یونانی و دانشجویان از سراسر دنیا که عمر گجستگ کتابخانه آنرا توسط سعد ابی وقاص سوزاند.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
تاریخ نشان داده که نسخه های کپی غربی چپ و ماتریالیست و دموکراسی برای ایرانشهر آرمانی کارکردی نداشته مگر آنکه رنگ و بوی ایرانی گیرد.بی هویتی چپی و بیماری روشنفکران دوره شاملو و شعرای چپ بود که گلی بسر کسی نزدند.اسلام نیز باعث دور شدن از اصالت ماست.جلال آل احمد و شریعتی ها و ...خودباختگان در برابر بیتمدنی و توحش تازیان بودند و این 2 اعتلاف وضع امروز مارا رقم زدند.ارتجاع اسلامی به علاوه چپ توده ای
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
متاسفانه برخی از مطالب این نوشته دور از واقعیات علمی است! مثلا:. "گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است." خیر چنین تحلیلی کاملا نادرست و غیر علمی است. نویسنده جتی زحمت دیدم ایم لغت را در فرهنگ ها به خود نداده! گندی شاپور در اصل "وِه-اندیو-شاهپور" بوده به معنی "بهتر-انطاکیه-شاپور" یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، زمانی که شاپور اول رومیان را شکست می دهد و سوریه (من جمله شهر انطاکیه ی روم) را تسخیر می کند اسرای رومی را در شهری تازه ساز در ایران جای می دهد که همانند و بهتر از انطاکیه و بدست همان اسرای رومی ساخته می شود و بدان چنین نامی می دهد، یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، گویا این شهر خرابه های همان "بیشاپور" فعلی باشد (وه-شاپور) که این نام هم کوتاه شده ی "وه-اندیو-شاپور" است.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
گندی شاپور در خوزستان امروزی بوده و تا دوره اسلامی نیز عرب ها از خدمات ب.یژه پزشکی اش سود میبردند.تا بیمارسان بغدادساخته شد و دانشمندان به آنجا رفتند و گندی شاپور به دلایل سیاسی و کینه توزی و حسادت تازیان نابود شد.کجا این مطلب علمی نیست؟از عمه اش که در نیورده؟مورخین دوره اسلامی نوشتن.تازه دام پزشک نیز داشته اند یاکحال (در عربی) که در ارتش ساسانی احترام ویژاای داشته اند.یعنی مملکت با تاریخ 7هزار ساله و تمدن جیرفت و شهر سوخته که عمل جمجمه و چشم مصنوعی داشتند و سزارین میکردند کشک بوده؟منتها تازیان و الله دوستان همه آثار ملی و تمدن ما را تا تانستند سوختند
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۶۳
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
باور نکردنی است ایرانمان زیرِ سمِ ستوران افسار گسیخته کنونی باشد. وقت شکوه مجدد ایران خواهد رسید.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
کسی که فقط می آد از روی عقده و بی سوادی بدون دلیل منفی می ده، حرکت بیمارگونه ی امثال شماها تغییری در حقایق موضوع نمی ده، فقط عقده های شماها رو نشون می ده همین!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. می دونی مشکل ماها ایرانی ها فقط بی سوادی و عدم مطالعه ی منابع صحیح نیست بلکه به یک بیماری دیگه هم دچاریم به نام بی دقتی مفرط! غیر از این دو علت، قد و سرتق هم هستیم و نمی خواهیم دربرابر حرف درست و منطقی سر فرود بیاریم!. یک بار دیگه با دقت بخون ببین من به چه نکته ای اشاره کردم و دقیقا کدوم مطلب رو گفتم که یکی از عمه اش در آورده و دیگری کپی کرده و نقل کرده!. در ضمن تمدن جیرفت ربطی به جمجمه ی سوراخ شده ای که تو ازش می گی نداره اون تمدن شهر سوخته ی سیستان بوده و البته همه ی این ها گرچه جزو تمدن های فلات ایران محسوب می شن ارتباطی با اوستا و قبایل آریایی که بعدها در فلات ایران و شبه قاره هند ساکن می شن ندارن!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
واقعن بعضی از این متون تاریخی را باید خالی بندی تاریخی نامید آخه چطوری مردم هفتصد سال بیمار نشدن من موندم خداییش دارم بدجوری داغ میکنم میخواستم یک چیزی بنویسم ترسیدم ادمین مطلبم و پاک کنه
جمعه ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
۳۵
مرغ آمین - تهران، ایران
این مطالب درباره تاریخ , ادب و فرهنگ پارس را در اینجا نگذارید . ممکن است نوکران زبون , فاشیست و راسیست اردوغان از عقده و حقارت سکته کنند .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
مطلب بسیار زیبا و جالبی بود متاسفانه ما ایرانیها از خودمون خیلی بی خبر هستیم که اول از غفلت خودمونه دوم از از بی شرفی غرب که مردم شرق رو از خودشون تهی میکنه تا بتونه سوارشون بشه و مزخرفات خودشونه به خورد ما بدن که متاسفانه خیلی هم موفق بودن تا به حال . خدا رحمت کنه دکتر شریعتی رو که درباره خود باختگی خیلی گفت اما کسی گوش نکر د .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
تاریخ نشان داده که نسخه های کپی غربی چپ و ماتریالیست و دموکراسی برای ایرانشهر آرمانی کارکردی نداشته مگر آنکه رنگ و بوی ایرانی گیرد.بی هویتی چپی و بیماری روشنفکران دوره شاملو و شعرای چپ بود که گلی بسر کسی نزدند.اسلام نیز باعث دور شدن از اصالت ماست.جلال آل احمد و شریعتی ها و ...خودباختگان در برابر بیتمدنی و توحش تازیان بودند و این 2 اعتلاف وضع امروز مارا رقم زدند.ارتجاع اسلامی به علاوه چپ توده ای
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
در واقع پادشاهان هخامنشی و برخی از ساسانیان و پارتی ها مثال اعلای انسان دوستی بودند.در دوره نوشیروان چندین فیلسوف و دانشمند رومی و یونانی از خشکی و تعصب کور قیصر مسیحی روم به ایراف پناه آوردند و نوشیروان آنان را در گندی شاپور جای داد.دانشگاهی با استادان هندی ایرانی یونانی و دانشجویان از سراسر دنیا که عمر گجستگ کتابخانه آنرا توسط سعد ابی وقاص سوزاند.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
ای ایرانیان راستین ما همه جیز داشتیم و همه چیز ما زیر سیطره اسلام و عربان و اقوام مسلمان متعصب از بین رفت.زرتشت بزرگترین خشور-فیلسوف و بینشور بوده و اگر گاتاها را به روشنی و درنگ بخوانید خواهید دانست فرق دین زرتشتی با ادیان سامی چیست.اندک خرافه ای در گاتاها نیست.حتی اژه دین نیز اوستاییست و از دینای اوستایی گرفته شده به چم وجدان که عرب ها آنرا گرفته و جمع بسته و ادیان را تعلیم ما دادند.(واژه عشق نیز اوستاییست) تنها با بازگشت به تمدن و ملیت و اصالت ایرانیست که میتوان این کشور را نجات داد.اسلامیست ها و چپ های ماده گرا هردو موجبات ویرانی کشور را فراهم آوردند و غرب نیز دلش برای ما که نسوخته با اعتلاف یهودی-ترامپ به نابودی ما می اندیشد. شاه میگفت ارتجاع سرخ و سیاه آخوند ها را آورد.اما حالا اعتلاف غربی-یهودی - مسیحی -چپی بیخدا میخواهد ایرانشهر را نابود کند.ما اگر از فرزندان کورش و زرتشت و ارشک ایم تکلیفمان روشن است اگر نه باز هم دست کم یک رگ ایرانی در تن داریم.اسلام و چپی های بیوطن روشنفکر ماب را بیرون خواهیم کرد از ایران.یکبار برای همیشه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
مرغ آمین - تهران، ایران.راست گفتی ! نه اینکه گذشته اونها همه اش کشتار و غارتگری و غلامی خلیفه های عباسی بوده و چیزی که بشه بهش مفتخر بود ندارن(مگر آنها که دنیا رو نه از در قوم و قبیله خودشون می بینن) چشم دیدن فرهنگ و تمدن اطرافیانشون رو ندارن(هرچند ما فرزندان خوبی برا ایران نیستیم و بد نگه داشتیم یاد اونهارو)الانه که از سوراخ فاضلاب بزنن بیرون و پخش شن تو این صفحه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
۶۳
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
باور نکردنی است ایرانمان زیرِ سمِ ستوران افسار گسیخته کنونی باشد. وقت شکوه مجدد ایران خواهد رسید.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
گندی شاپور در خوزستان امروزی بوده و تا دوره اسلامی نیز عرب ها از خدمات ب.یژه پزشکی اش سود میبردند.تا بیمارسان بغدادساخته شد و دانشمندان به آنجا رفتند و گندی شاپور به دلایل سیاسی و کینه توزی و حسادت تازیان نابود شد.کجا این مطلب علمی نیست؟از عمه اش که در نیورده؟مورخین دوره اسلامی نوشتن.تازه دام پزشک نیز داشته اند یاکحال (در عربی) که در ارتش ساسانی احترام ویژاای داشته اند.یعنی مملکت با تاریخ 7هزار ساله و تمدن جیرفت و شهر سوخته که عمل جمجمه و چشم مصنوعی داشتند و سزارین میکردند کشک بوده؟منتها تازیان و الله دوستان همه آثار ملی و تمدن ما را تا تانستند سوختند
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. می دونی مشکل ماها ایرانی ها فقط بی سوادی و عدم مطالعه ی منابع صحیح نیست بلکه به یک بیماری دیگه هم دچاریم به نام بی دقتی مفرط! غیر از این دو علت، قد و سرتق هم هستیم و نمی خواهیم دربرابر حرف درست و منطقی سر فرود بیاریم!. یک بار دیگه با دقت بخون ببین من به چه نکته ای اشاره کردم و دقیقا کدوم مطلب رو گفتم که یکی از عمه اش در آورده و دیگری کپی کرده و نقل کرده!. در ضمن تمدن جیرفت ربطی به جمجمه ی سوراخ شده ای که تو ازش می گی نداره اون تمدن شهر سوخته ی سیستان بوده و البته همه ی این ها گرچه جزو تمدن های فلات ایران محسوب می شن ارتباطی با اوستا و قبایل آریایی که بعدها در فلات ایران و شبه قاره هند ساکن می شن ندارن!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
کسی که فقط می آد از روی عقده و بی سوادی بدون دلیل منفی می ده، حرکت بیمارگونه ی امثال شماها تغییری در حقایق موضوع نمی ده، فقط عقده های شماها رو نشون می ده همین!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
واقعن بعضی از این متون تاریخی را باید خالی بندی تاریخی نامید آخه چطوری مردم هفتصد سال بیمار نشدن من موندم خداییش دارم بدجوری داغ میکنم میخواستم یک چیزی بنویسم ترسیدم ادمین مطلبم و پاک کنه
جمعه ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
متاسفانه برخی از مطالب این نوشته دور از واقعیات علمی است! مثلا:. "گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است." خیر چنین تحلیلی کاملا نادرست و غیر علمی است. نویسنده جتی زحمت دیدم ایم لغت را در فرهنگ ها به خود نداده! گندی شاپور در اصل "وِه-اندیو-شاهپور" بوده به معنی "بهتر-انطاکیه-شاپور" یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، زمانی که شاپور اول رومیان را شکست می دهد و سوریه (من جمله شهر انطاکیه ی روم) را تسخیر می کند اسرای رومی را در شهری تازه ساز در ایران جای می دهد که همانند و بهتر از انطاکیه و بدست همان اسرای رومی ساخته می شود و بدان چنین نامی می دهد، یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، گویا این شهر خرابه های همان "بیشاپور" فعلی باشد (وه-شاپور) که این نام هم کوتاه شده ی "وه-اندیو-شاپور" است.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
متاسفانه برخی از مطالب این نوشته دور از واقعیات علمی است! مثلا:. "گندیشاپور یکی از هفت شهر اصلی خوزستان بود. نام آن در آغاز «گوند-دزی-شاپور» به معنی دژ نظامی شاپوربوده است." خیر چنین تحلیلی کاملا نادرست و غیر علمی است. نویسنده جتی زحمت دیدم ایم لغت را در فرهنگ ها به خود نداده! گندی شاپور در اصل "وِه-اندیو-شاهپور" بوده به معنی "بهتر-انطاکیه-شاپور" یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، زمانی که شاپور اول رومیان را شکست می دهد و سوریه (من جمله شهر انطاکیه ی روم) را تسخیر می کند اسرای رومی را در شهری تازه ساز در ایران جای می دهد که همانند و بهتر از انطاکیه و بدست همان اسرای رومی ساخته می شود و بدان چنین نامی می دهد، یعنی شهر شاپور بهتر از انطاکیه، گویا این شهر خرابه های همان "بیشاپور" فعلی باشد (وه-شاپور) که این نام هم کوتاه شده ی "وه-اندیو-شاپور" است.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
واقعن بعضی از این متون تاریخی را باید خالی بندی تاریخی نامید آخه چطوری مردم هفتصد سال بیمار نشدن من موندم خداییش دارم بدجوری داغ میکنم میخواستم یک چیزی بنویسم ترسیدم ادمین مطلبم و پاک کنه
جمعه ۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۴
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
کسی که فقط می آد از روی عقده و بی سوادی بدون دلیل منفی می ده، حرکت بیمارگونه ی امثال شماها تغییری در حقایق موضوع نمی ده، فقط عقده های شماها رو نشون می ده همین!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
۴۴
دژمن الله - روسیه، روسیه
[::بوزرجمهر - تهران، ایران::]. می دونی مشکل ماها ایرانی ها فقط بی سوادی و عدم مطالعه ی منابع صحیح نیست بلکه به یک بیماری دیگه هم دچاریم به نام بی دقتی مفرط! غیر از این دو علت، قد و سرتق هم هستیم و نمی خواهیم دربرابر حرف درست و منطقی سر فرود بیاریم!. یک بار دیگه با دقت بخون ببین من به چه نکته ای اشاره کردم و دقیقا کدوم مطلب رو گفتم که یکی از عمه اش در آورده و دیگری کپی کرده و نقل کرده!. در ضمن تمدن جیرفت ربطی به جمجمه ی سوراخ شده ای که تو ازش می گی نداره اون تمدن شهر سوخته ی سیستان بوده و البته همه ی این ها گرچه جزو تمدن های فلات ایران محسوب می شن ارتباطی با اوستا و قبایل آریایی که بعدها در فلات ایران و شبه قاره هند ساکن می شن ندارن!
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
۴۴
بوزرجمهر - تهران، ایران
گندی شاپور در خوزستان امروزی بوده و تا دوره اسلامی نیز عرب ها از خدمات ب.یژه پزشکی اش سود میبردند.تا بیمارسان بغدادساخته شد و دانشمندان به آنجا رفتند و گندی شاپور به دلایل سیاسی و کینه توزی و حسادت تازیان نابود شد.کجا این مطلب علمی نیست؟از عمه اش که در نیورده؟مورخین دوره اسلامی نوشتن.تازه دام پزشک نیز داشته اند یاکحال (در عربی) که در ارتش ساسانی احترام ویژاای داشته اند.یعنی مملکت با تاریخ 7هزار ساله و تمدن جیرفت و شهر سوخته که عمل جمجمه و چشم مصنوعی داشتند و سزارین میکردند کشک بوده؟منتها تازیان و الله دوستان همه آثار ملی و تمدن ما را تا تانستند سوختند
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۶۳
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
باور نکردنی است ایرانمان زیرِ سمِ ستوران افسار گسیخته کنونی باشد. وقت شکوه مجدد ایران خواهد رسید.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۴
۴۲
rahjoo - بابل، ایران
مرغ آمین - تهران، ایران.راست گفتی ! نه اینکه گذشته اونها همه اش کشتار و غارتگری و غلامی خلیفه های عباسی بوده و چیزی که بشه بهش مفتخر بود ندارن(مگر آنها که دنیا رو نه از در قوم و قبیله خودشون می بینن) چشم دیدن فرهنگ و تمدن اطرافیانشون رو ندارن(هرچند ما فرزندان خوبی برا ایران نیستیم و بد نگه داشتیم یاد اونهارو)الانه که از سوراخ فاضلاب بزنن بیرون و پخش شن تو این صفحه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
ای ایرانیان راستین ما همه جیز داشتیم و همه چیز ما زیر سیطره اسلام و عربان و اقوام مسلمان متعصب از بین رفت.زرتشت بزرگترین خشور-فیلسوف و بینشور بوده و اگر گاتاها را به روشنی و درنگ بخوانید خواهید دانست فرق دین زرتشتی با ادیان سامی چیست.اندک خرافه ای در گاتاها نیست.حتی اژه دین نیز اوستاییست و از دینای اوستایی گرفته شده به چم وجدان که عرب ها آنرا گرفته و جمع بسته و ادیان را تعلیم ما دادند.(واژه عشق نیز اوستاییست) تنها با بازگشت به تمدن و ملیت و اصالت ایرانیست که میتوان این کشور را نجات داد.اسلامیست ها و چپ های ماده گرا هردو موجبات ویرانی کشور را فراهم آوردند و غرب نیز دلش برای ما که نسوخته با اعتلاف یهودی-ترامپ به نابودی ما می اندیشد. شاه میگفت ارتجاع سرخ و سیاه آخوند ها را آورد.اما حالا اعتلاف غربی-یهودی - مسیحی -چپی بیخدا میخواهد ایرانشهر را نابود کند.ما اگر از فرزندان کورش و زرتشت و ارشک ایم تکلیفمان روشن است اگر نه باز هم دست کم یک رگ ایرانی در تن داریم.اسلام و چپی های بیوطن روشنفکر ماب را بیرون خواهیم کرد از ایران.یکبار برای همیشه
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
در واقع پادشاهان هخامنشی و برخی از ساسانیان و پارتی ها مثال اعلای انسان دوستی بودند.در دوره نوشیروان چندین فیلسوف و دانشمند رومی و یونانی از خشکی و تعصب کور قیصر مسیحی روم به ایراف پناه آوردند و نوشیروان آنان را در گندی شاپور جای داد.دانشگاهی با استادان هندی ایرانی یونانی و دانشجویان از سراسر دنیا که عمر گجستگ کتابخانه آنرا توسط سعد ابی وقاص سوزاند.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
تاریخ نشان داده که نسخه های کپی غربی چپ و ماتریالیست و دموکراسی برای ایرانشهر آرمانی کارکردی نداشته مگر آنکه رنگ و بوی ایرانی گیرد.بی هویتی چپی و بیماری روشنفکران دوره شاملو و شعرای چپ بود که گلی بسر کسی نزدند.اسلام نیز باعث دور شدن از اصالت ماست.جلال آل احمد و شریعتی ها و ...خودباختگان در برابر بیتمدنی و توحش تازیان بودند و این 2 اعتلاف وضع امروز مارا رقم زدند.ارتجاع اسلامی به علاوه چپ توده ای
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۶
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
مطلب بسیار زیبا و جالبی بود متاسفانه ما ایرانیها از خودمون خیلی بی خبر هستیم که اول از غفلت خودمونه دوم از از بی شرفی غرب که مردم شرق رو از خودشون تهی میکنه تا بتونه سوارشون بشه و مزخرفات خودشونه به خورد ما بدن که متاسفانه خیلی هم موفق بودن تا به حال . خدا رحمت کنه دکتر شریعتی رو که درباره خود باختگی خیلی گفت اما کسی گوش نکر د .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳
۳۵
مرغ آمین - تهران، ایران
این مطالب درباره تاریخ , ادب و فرهنگ پارس را در اینجا نگذارید . ممکن است نوکران زبون , فاشیست و راسیست اردوغان از عقده و حقارت سکته کنند .
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۸