یک نماینده مجلس: ایران برای مقابله به مثل می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز دوشنبه پنجم تیر، با متهم کردن عربستان سعودی به بازداشت ایرانیان در آن کشور هشدار داد که «ایران برای مقابله به مثل با سعودی‌ها می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند».
 

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، وی گفت: «سعودی‌ها شهروندان کشورمان که برای تجارت یا مناسک حج عمره مفرده به عربستان سفر کرده‌اند را بازداشت می‌کنند.»

 
روزنامه «الریاض» روز یکشنبه چهارم تیر خبر داد که «مأموران امنیتی عربستان سعودی ۳ ایرانی را سه روز پیش از عملیات تروریستی در مسجدالحرام در مکه» دستگیر کرده‌اند.
 
این روزنامه دلیل دستگیری این سه ایرانی را در ارتباط با «فعالیت‌های ضد امنیتی» در عربستان سعودی اعلام کرد. با این همه، الریاض توضیحی در مورد هویت دستگیرشدگان نداد.
 
این روزنامه همچنین اشاره کرد که ۹ ایرانی در بازداشت به سر می برند.
 
پس از آن، علاءالدین بروجردی، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گزارش الریاض را «خبرسازی ناشیانه» و «شیطنت رسانه‌ای» توصیف کرد.
 
به نوشته خانه ملت، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در بخش دیگری از سخنانش با رد «هرگونه مشارکت شهروندان ایرانی در حملات تروریستی علیه عربستان» افزود: «ایران برای مقابله به مثل با سعودی‌ها می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند کمااین‌که شواهدی دال بر حمایت ریاض از حملات تروریستی علیه تهران وجود دارد».
 
پیش از این، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران بارها عربستان سعودی را متهم به دخالت در امور داخلی ایران و حمایت از گروه حکومت اسلامی (داعش) کرده‌اند.
 
در این ارتباط، آقای نقوی حسینی با انتقاد از آنچه «رویکرد خصمانه» عربستان سعودی نامید، اضافه کرد: «بر کسی پوشیده نیست که القاعده، طالبان، داعش و ده‌ها گروه تروریستی دیگر دست‌پرورده‌های مدارس دینی وهابی با برنامه‌های آمریکا هستند».
 
اما ریاض با رد این اتهام‌ها، تهران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرده است. در این ارتباط، وزارت امنیت عربستان سعودی روز ۲۸ خرداد اعلام کرد سه عضو سپاه پاسداران را که سوار بر یک قایق «حامل سلاح» به «سکوهای نفتی مرجان» این کشور در خلیج فارس نزدیک شده بودند، بازداشت کرده است.
 
در مقابل، رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران دستگیری سه عضو این نیروی نظامی از سوی عربستان را تکذیب کرده است.
 
روابط دو کشور پس از اعدام یک روحانی شیعه در عربستان سعودی و حمله به اماکن دیپلماتیک آن کشور در تهران و مشهد رو به تنش رفته است. ریاض و تهران در عین حال، یکدیگر را متهم به دخالت در کشورهای سوریه، عراق و یمن می‌کنند.
 
در همین حال، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران در مورد اعزام «حجاج ایرانی به مناسک حج تمتع» گفت: «مسئله اعزام حجاج در جلسه‌ای پیش از وقوع ماجراهای اخیر و با حضور مقامات ذی‌ربط سازمان حج و زیارت تشکیل و موضوع بررسی شد اما باتوجه به شرایط پیش آمده احتمال دارد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تمهیدات یا تصمیمات جدیدی اتخاذ کند».
 
او توضیح بیشتری در این مورد نداد.
 
در همین حال، کمال دهقانی فیروزآبادی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز دوشنبه به خبرگزاری خانه ملت گفت: «طرح ادعاهای ساختگی علیه شهروندان ایرانی در ماجرای کشتی‌های صیادی بوشهر یا بازداشت شهروندان ایرانی در مکه اقداماتی برای انحراف از موضوع جنگ ولیعهدی و کتمان حمایت عربستان از تروریسم است».
 
او با تکذیب اتهام‌های مربوط به دخالت ایران در حملات تروریستی در آن کشور گفت: «اقدامات خصمانه سعودی علیه شهروندان ایرانی پیام‌های خوبی برای انجام مناسک حج و حضور حجاج کشورمان نیست.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
navid120 - آنتورپن، بلژیک

بازداشت شهروندان هر کشوری بدون شواهد کافی‌ کاری غیر اخلاقی‌ و غیر انسانی‌ هستش و چه بسا بازداشت شهروندان عربستان در ایران به دلیل مقابل به مثل غیر متمدنانه تر هم باشه.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
۶۵
shirzan e irani - استکهلم، سوئد
شماها که گفتید دستگیر نکرده. یک روده راست در این نظامِ پلید نیست. ما که می‌دانیم آن‌ مزدورانِ زاقارت توجه کنند. و اینکه مگر به این بهانه در کرمانشاه به اسمِ داعش و غیره دستگیر نکردید. عربستان به هیچ عنوان زیر بارِ گروگانگیری اینها نرود. اگر دستگیر شدگان از جاسوسان هستند محاکمه شان کند تا دیگر اسمِ ایران و ایرانی را به ننگ‌ نکشند. مرگ بر این نظامِ فاشیستی.
دوشنبه ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • جانشین فرمانده کل سپاه: از دشمن نمی‌ترسیم؛ زیر بار سلطه آمریکا نمی‌رویم
  • دهمین روز خیزش سراسری؛ تداوم اعتراضات در شهرهای ایران؛ شلیک گاز اشک‌آور در بازار تهران
  • روایت شاهدان عینی از حمله مأموران به بیمارستان ایلام؛ «رکوردی تازه در جنایت»
  • سعید پیردوست، بازیگر سینما و تلویزیون، در سن ۸۵ سالگی درگذشت
  • واکنش انتقادی علی دایی به شرایط کنونی: مصاحبه‌ای که حذف شد
  • سایت والانیوز: ایران درپی تامین اجزای موشک بالستیک است و تهدیدهای ترامپ اتفاقی نیست
  • مجله فوربس: احتمالا آمریکا برای ضربه سخت به جمهوری اسلامی ناو هواپیمابر به منطقه بفرستد
  • شاهزاده رضا پهلوی: نیازی به مداخله نظامی نیست، تغییر در ایران به‌دست خود مردم رقم می‌خورد
  • پزشکیان: همه ما کشور را به اینجا رساندیم؛ دولت آمریکا حمله به بیمارستان ایلام را جنایت علیه بشریت خواند
  • سخنگوی دولت ایران می‌گوید قیمت‌ کالاهای اساسی از هفته آینده بین «۲۰ تا ۳۰ درصد» افزایش می‌یابد
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا